[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (36)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
想問下各位知唔知香港邊度有得買呢種厚身啲嘅樽領長袖衫
4千幾先?
就咁望 如果3800-4000都合理嘅
呢對我都有見到,諗過落嫁啦,點知見到佢剪左個tag
依位巴打中肯
鞋依家野 一步到位啦
你講果d brands 我都有著,總之就係Cordovan - Alden, 唔係Cordovan - 其他brands (prefer 🇬🇧)
其實Alden既CLX同suede都做得唔錯,皮嚟講,啲suede好厚實,但美國佬啲手工既差過英國人好多
多謝樓主同巴打既意見,我今日出去Tst睇下實物先
loafer 啦舒服好多
之前買落d alden boot 都賣得7788
alden 一定要買colour 8 tassels loafer
boot 唔太好著? 我大細腳幾勁 loafer 怕好易甩
boot 夏天好少著,番工著恤衫西褲其實唔算太夾變左一年著唔到幾次
一對tassels loafer 番工 襯牛完全無問題
驚甩有tongue pad 可以加
近似color 8都有loake 771, 應該$1500有找
最底呢對係cj定🥚蛋
色似no. 4
唔好唔記得Paraboot
同意,鞋呢家野真係一步到位有著數,買少啲買好啲

CJ同alden揀都係alden
除非要rare shell就CJ,因為alden唔會排到
都有
想請教下有冇ching 唔退漿就咁着keep 住著unwash 牛仔褸牛仔褲

唔退漿係咪操唔到
Loafer 我推JM Weston 之前買左對dark brown 著完忍唔住買多對黑色
咁今年小豬嘅樂天福袋咪無得直送香港🥺🥺

官方福袋好伏喎...
JM WESTON邊度買?
同埋大約咩價錢?
JM weston 香港好似無咗, 我都想入Golf
香港好似買唔到想問下巴打有無著開Alden,想比較下個size,然後上網買
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞