[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (36)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
巴打好有貨!
所以話痾蛋係有種魔力但唔計rare shell,想要既款我都差唔多買左,差tanker同loafer想要,但奈何loafer既last唔太啱我,所以應該停一停啦
提早收爐啦紅巴
巴打得閒post相
我今年target 仲有對paraboot avoriaz, black friday 入到就收爐
Rare 我發覺chukka 款最多 早兩三個月先收到email 問我要唔要對 ciga chukka 但我有對 ravello 所以冇要到
K11分店?已經得返兩對九成無我size啦
留名

今天不是Single Day,不是濕9光棍節,不是shopping日

Lest we forget!!
想搵件拍鈕既heavy flannel / flannel wool shirt jacket
有冇推介
Filson la
Thx
起身求其影咗兩張,等放假先著下

今日著痾蛋Indy,順手求襯boot牛
black 定color 8黎
佢連埋shoe tree?

襯boot牛orgueil
或slubby/ neppy d既
印象之前係寫color 8,但依家改咗寫dark burgundy,我自己覺得好似深色咗,但alden近幾年啲color8都深色咗,聽講當年係紅啲
原來係咁
會唔會愈著愈前返
想入對color8 但本身太多黑/深色鞋
都係留多個錢返追whisky
巴打有冇門路推薦
人人都痾,我今日都痾

兩對都係color 8 ... 左邊舊嘢係啡紅好多,右邊新就黑黑紫紫咁
曬下佢就得,會愈來愈淺既
哦 但曬得多
淺色左會唔會冇咁令身 啞左
左好正 著耐左自然會淺?
想問下巴打們點睇Filson既Tin Cloth Jacket?
果日走去入左個24 briefcase,順手試左依件覺得好鐘意就入左

不過我係Filson個網搵唔到依件野既資料
香港有冇地方有得試 睇佢d size我諗xs都著唔掂
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞