[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (36)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
我就keep住追尋傳説中嘅President Suspenders
淨係見過一次實物,後悔嗰陣冇買
有無介紹未聽過
唔該199巴
係大約1900至1920年代嘅產物,最大特色係條背帶利用工學原理令到用家可以更舒適自在咁活動
之前好似有牌子復刻過,但我想揾原年出品

唔該基因巴,又學到野,呢類真係超級可遇不可求
依家ebay上好多時揾到嘅淨係得佢哋嘅包裝盒同tip plate
咩牌子?有無圖share下
唔知算唔算古著
但想問下有無巴打知邊度有藍色但又唔係牛仔布既 coverall 外套買?
好似圖中咁

買左件 orslow 40s 既, 想買多件淨色既著下
Vintage suspenders真係難搵到喊
台灣brand
各位巴打
係度做左mon post狗一段時間,前兩日終於上左take 5買左一條豬、一件桃太郎vest同埋一件Pherrows既type 1

想請教下巴打們關於件type 1
我見件野甩色都甩得好嚴重下,扣下紐都成手藍晒,我平時用開皮背囊,係唔係預左一定會色移得好嚴重?
同埋想問下一開始操果陣,係唔係唔好著淺色衫打底,要預左佢一定甩色?
恭喜巴打入坑

甩色就一定嘅,有時手指手甲都可以藍藍地,正常

皮backbag 就要睇嘅皮, suede, saddle 係可能會染到色,bridle 果d 深色就問題不大。

通常甩外面,入面應該問題唔大,如果真係擔心就洗過之後先著淺色。

不過我自己就咩都唔係好理,染到就染到,無咩所謂
印象中你都揾梗呢條
thanks 紅巴
事關我仲順手執左兩件henley tee如果冇乜點著過就染到色始終會有小小肉赤

不過我都同意玩依d牛真係染到色應該都冇咩所謂,要train下自己過到心理關口
唔好話president. Nuway 都好難搵 遇過一條 miss 咗
啲suspenders喺各大鬼佬vintage Facebook group都好少人討論但實際上個個都虎視眈眈
啱啱見到條Nuway,留tg我俾條link你望望
仆街發覺有肉地唔高既人勁難carry vintage風
試過玩工裝但身型問題carry唔起
轉玩military 都還好
但個仆街屎忽大著褲又唔好睇
好撚灰心

Ebay?
即刻做埋vip?

求圖
試下old West?
參考下The Good, the Bad and the Ugly入面個Tuco,佢都唔高亦唔係特別fit
想問berwick係咪真係唔掂?唔建議買?
我覺得要公平d, 佢平,西班牙造,款唔衰,其實交到功課。 鞋底硬係真,但我接受到。

一分錢一分貨啦,唔係人人都下下對對屙蛋
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞