[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (36)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
43mm 完全唔掂啦!
行都唔收呀!
之前都話香港濕,蠟褸唔搞好會易霉。
借問你件Barbour nowax係點搞的?
睇完就係咁覺得,始終話復刻但差咁遠仲叫復刻咩
呢件本身就係無上蠟款黎,買果時就係諗過香港真係太濕太易發霉所以先買咗日版呢款,但就無左咁多barbour味,取捨
其實著著下d wax 就無
天氣一凍又想買褸,想問邊度買barbour 會平? 想買bedale sl
啲精就黃
食本土風情賣弄幾句扮文藝懶vintage
成間鋪東拼西拼唔知邊樣同中法日美古着扯得上
撩兩筆當自己大書法家,小學雞填色書法比賽就有佢份

又黃又有質素嘅嘅書法請睇@chanoiying
陳老師就真係黃喇,有才華兼好靚女
我唔識佢地,亦唔了解,但我上星期六經過門口,我諗咗一下,身體最誠實,我選擇咗唔入。

我覺得,大家成年人,無必要一副眾人皆醉佢獨醒。 如果佢真係覺得事實唔係其他人咁諗,佢放係心就ok... 如果又tag 曬人又剩又代人表態就多咗。

Anyway, 我就覺得過唔到自己。
莫講話着上身,見到啲print都覺得尷尬
btw淘寶Gildan tee
屌 個AIRPODS CASE 好撚正, 想整返個
咩價位? 配埋個銅扣

Brown's beach 之前都想入, 但睇睇下好似係fullcount 支線定唔知乜鳩
有冇人已經著梗褸?

今晚出街著件workshirt ,overalls再加件薄薄哋嘅Lee,加多頂stetson,温度啱啱好冇出汗
今朝著左件vest 出門口
行到巴士站除左
收工都無再著
冇計,著到褸嘅日子越嚟越矜貴
Vest我一年四季都會著
始終比較中意玩dapper/ western啲嘅look
請問錶帶同銀包邊度買/整?
會唔會好吉?
件sashiko jacket買咗幾銀?
Brown's Beach係你講嗰個牌子買咗嚟復刻
會!
ig:maktub_leather

你可以pm佢問下,再次召喚輕愁巴
套sashiko jacket 連vest 我記得係4萬円落樓件vest就著過下,但件jacket就未著過,希望快啲色落
條horween color 8 watch strap係喺etsy搵人整既,個horween green shell money clip 就係tassels買既
件刺子係Gaijin Made
聖林旗下一個品牌黎
所以會係Blue Blue Japan成田店見到佢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞