[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (36)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
冬天出面一定會有件褸既
不過想問多你一個問題
你係全身full gear 都係vintage items
定mix下啲唔係vintage既brand

例如我今日係日牌純黑色tee
外配60s workwear jacket
下身係闊身卡其Muji Pants
鞋係Kleman

巴打會唔會咁Match下
有冇啲咩意見俾下我呢啲新手
想問巴打行開咩style
workwear?
Military ?
有時full gear有時mix

Mix嗰陣通常係因為未揾到接近同款嘅vintage真品,所以都會有幾件其他牌子嚟complete返個look

自己偏好於玩western / dapper / 軍事
喂即fol
我超鐘意睇/ 抄人配搭
唯一問題係啲Vintage items愈來愈貴
就嚟買唔起
今晚返去試下用水浸浸先
瘦矮仔 169 著開U記s碼 想買件m51應該去邊度睇下好?
係咪都係去旺角搵 唔敢上網買覺得好易買大

最近係白鯨入咗件hunting jacket
但好厚,我好驚香港冬天著唔到
請問咩叫屙蛋?
Alden, 美帝鞋牌子

巴打同好喎
想買第一對redwing由細到依家出左黎做野都想要 但一直都覺得好貴
諗緊Mac toe定round toe 兩隻都好靚
利申 唔夠米七 少少肥
有無巴打教路
btw 唔知呢度問岩唔岩有錯既唔好意思
8111 iron ranger
香港冬天啱啱好嘅,我有呢件
有冇實鋪?想去睇睇

online order
要落就快
做曬佢就唔做
但邊度有多d可以試
你打香港古著店都大把
每一間唔同style
跟住佢地ig就會知邊間適合自己
靚喎
我都想買件動物鈕既hunting jacket
但呢種料好似仲厚過我果件
你個件唔算厚 香港無問題
我著法係shirt(打tie),waistcoat,再加呢件,加頂bowler,加對dents,啱啱好,唔凍又唔熱。
一定要試身
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞