[經典共賞] 牛仔 • Workwear • 古着 • 軍褸 • Boots • Country Style (36)

1001 回覆
10 Like 1 Dislike
無咩用過ebay 新手唔知價當交左學費
靚wo條褲
hahaha 唔識,avignon 同chasse 條welt 都好似唔係咁。 要召喚魚蛋巴
日牛or 牛仔褸black Friday 有冇平?
巴打條頸巾好靚 方唔方便講係邊到買/咩牌子呀? thanks
巴打邊度買or做
覺得Michael就黑色靚,chambord就maroon靚
然後兩款都想要晒
hahahah 我就係有黑michael , maroon chambord

今年目標係red avoriaz
新手上路

想問問大家,我有件sugarcane type2 one wash著左大半年,係咪要浸一浸/洗一次等佢縮一縮
如果要洗攞落街磅洗個皮章係咪會縮 thanks
唔好磅洗呀, 磅洗一定會焗乾,會縮多咗同淺色。

屋企浸下,fing 乾,再反轉曬就ok
thanks
咁如果放攞洗衣機洗得唔得?
得,但千祈唔好用有漂白嘅洗衣粉/液
新手想問下你地著workwear
係咪一定會攝衫?
小弟有肚腩攝完勁撚奇怪
有冇巴打可以唔介意提供下唔攝衫既著法
未試過唔攝
尤其著褲一定係用suspenders
問題我唔高,點先攝得好睇
攝完覺得自己勁撚似香討古著清
我都有Army Pants但我慣咗唔攝
我覺得好睇你條褲腰線去到邊
我慣咗褲頭去到肚臍,望落隻腳會長啲
利申172
敢問巴打你著果啲係偏vintage向既Henley Tee
定普通既Tee
我得一件Henley 睇嚟要買多2件
普通Tee都攝係咪會好柒
我著Henley tee

普通tee的話我覺得要睇款

例如如果著比較軍款嘅話攝下都唔會覺得怪

再唔係就外面加件褸

不過都好睇你自己覺得邊個著法舒服/順眼嘅,唔洗盲跟 當係著出自己style
(最主要係我好少就咁著tee,通常外面都加件褸,所以問題不大)
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞