人生模擬器

1001 回覆
157 Like 31 Dislike
A
B
C
D
Ruby有冇減肥 仲係咪欖球身材先
仲係成個波咁就不了
我會錫身着低胸的miss石 喺小學班主任同莫sir前面
內容其實都唔錯、只係唔知個故仔大至上有咩方向
樓主曾經講過想重點寫中學同大學既內容、而照依家既能力值黎睇主角都唔似有機會入到大學既話、應該盡量將中學生活寫得豐富d、又者就整d位比主角升下能力入返u再過返白卡生活(?)
但依家咩都冇做過一黎就左5年半、真係有d唔知想點...

老實講,我都覺寫未來嘅事會fix死好多野,不過佢尼家教唔算話fix到好死嘅(至少唔係寫明肯定冇u讀),所以我都希望後面唔會搞亂人物關係同太過限制個故仔

btw其實我都有諗過得閒就寫番外,不過未必以迪奧做主角,都想知睇下大家會唔會想睇。
Push
諗左諗或者可以咁寫
A
當眾錫完miss之後打算將對方就地正法時候、但卻突然比全級人圍上黎人肉打杭機迪奧而搞到迪奧痛醒左
其實成件事只係因為受到聖誕禮物尼件事刺激而發既夢、逼使迪奧的起心肝認真溝返條靚女而唔係搞到之後要屌舊rugby、而為左達成尼個目標迪奧決定
A、同班上女同學一齊溫書順便溝埋女(智商+1)
B、做gim練筋肉去吸引異性(體魄+1)
C、叫rugby幫你溝其他女仔

C
當迪奧搶完咪打算鳩叫既時候、比全場師生酒店員工一齊噓佢、嚇到迪奧係台上仆左落黎醒左
成件事係因為係sing con表現唔好而發既夢令迪奧從此
A、開始認真練歌
B、搵其他興趣
C、放棄唱歌尼條路、返去鑽研自己最善長既人肉打椿機(體魄+1)

本來就係唔影響你的情況下,寫個番外篇黎玩下
而家見到大家反應
都係由你寫翻原本個主線故事好D 喇
Push
Live左 點解可以咁正
幾日冇入嚟添,繼續追
主線幾時出
我今晚應該出尼幾日無咩心情寫文
洗唔洗寄d草比你?
你自用啦 我大把貨
B. 默書

因為miss石希望大家能寓學習於娛樂,所以聖誕聯歡會的下一個環節是默書。聖誕節快將到來,你們的默書內容自然跟耶穌有關。

在Moss石的吩咐下,你們都把聖經裏耶穌出生的部份默寫出來,而你的答案是這樣的:

在一個寒冷的冬天,若瑟和瑪利亞走到耶路撒冷,於馬槽借宿。這晚,瑪利亞肚裡的孩子竟蠢蠢欲動,準備面世。但,問題是,瑪利亞沒有性經驗,當時也沒有割腹產子的技術,她肚裡的那個孩子,能怎樣出生呢?這時,若瑟靈光一觸,心想路是人走出來的,洞也是人挖出來的。於是,他手腳並用,把孩子出生的通道撐大。顯然,瑪利亞在過程中感受到前所未有有痛楚,但她是天選之人,總不能就此放棄,最終她堅持下來,成功誕下男嬰。而這個男嬰,正是耶穌!

對答案時,Miss石把你的答案於投影機展示出來。大家一看,都很欣賞你的創意。

愉快的聯歡會過後,便是你的生日,也就是人稱失身夜的平安夜。這天晚上,你約了Alex。你倆在旺中閒遊的時候,發現了

A. Miss石和莫sir
B. Miss石和陳sir
C. 表姐和一個男生
A
B
C
原本想比你地揀同邊個出街 不過9成9都係揀Alex 所以直接寫Alex算
Alex好重口味
C
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞