人生模擬器

1001 回覆
157 Like 31 Dislike
點解會live咗架
就嚟Live咗成個禮拜
C. 小學班主任

「hi迪奧我係陳sir呀,中學生活習唔習慣呀?」

「ok la」

「有咩攪唔掂可以搵我喎。」

在whatsapp裡,你們普通幾句噓寒問暖後,你小學的班主任------陳sir約了你第二天下午茶,說是敍舊。你也很久沒見陳sir,於是你爽快地答應了。

因為陸運會翌日不用上學,你下午兩時才起床,梳洗過後,才施施然出門。陳sir幫你買了一個麥樂雞套餐後,向你展開了一連串的攻勢。

「迪奧,你記唔記得我推薦你入光時中學架?」
「夠唔夠食啊?」
「我問你幾個問題,你知就答我啦?」

「要人幫手竟然請食金拱門,仲要唔加大!」你一臉不屑。你入世未深,不懂得甚麼該說,甚麼不該說,如果陳sir不是有事相求,恐怕會大發雷霆。但你也很想知道他所為何事,所以你讓他繼續說。

「你識唔識得一個教數學,姓莫嘅啊sir?」你點頭回應。

「太好啦...」他嘴角微微上揚,接著道:「佢...佢係咪同你班主任成日喺一齊?」你記得每次奧數班,miss石都在班房外等待莫sir,所以你又點了點頭。

陳sir托腮沉思,隔了半晌,才緩緩的道:「迪奧呀,你幫我將尼封信交比莫sir得唔得呀?」說罷,他從背包裡掏出一封信,平放在你面前。

你有點疑惑,信封塞得滿滿的,而且能清晰看到 一隻usb的形狀。這到底是甚麼?

沒有陳sir,你確實不能入讀band1中學,而害他失戀一事亦令你耿耿於懷,但幫他的話,又不知道信封裡是什麼。考慮清楚後,你決定

A. 幫
B. 不幫
A
B
A la屌
Good nite
goodnight
有冇得自己偷睇左先再簡
佢喺你面前點睇完先簡
先hea鳩佢話好、拎返屋企偷睇完再慢慢諗
應承左最後唔幫迪奧嘅智商點樣說服到陳sir
睇完之後聯同打椿機四子度條橋陰鳩陳sir 救返莫sir再收佢做有無得諗?
出唔到「口靚」粒字
以佢運氣,應該最好有奇蹟發生
A 等食花生
連信帶usb拎去浸半日水再轉交莫sir
“害他失戀一事亦令你耿耿於懷”
因為智商太低
好撚正
A
屠盡全區小學生反而就引以為傲
咁嚟個引以為傲又冇問題喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞