[車CAM直擊]牛池灣奪命車禍阿伯亂過馬路被撞至成個飛起

1001 回覆
624 Like 36 Dislike
果個位成日都好伏
過左消防局,左邊有個凹位間中有車會後波出黎,然後巴士站,前少少再黎一個上落貨路口
右線其實上完個平台係落得返黎,但地下有幾個箭咀fake你出黎,啲人唔熟路死命要cut線

所以果個位變相係3收1,成日都會塞一塞,熟路嘅一定消防局前已經埋中線等睇戲

Btw 話benz快果啲有無諗過車cam架的士係死車黎,明明佢同前面架spade差唔多速度 明明就係個阿伯以為自己係小明

利申 住附近,經常揸車經過

呢度有啲人連減速係要時間都唔知, 你同佢地講相對速度?

仲要比人屌老母添呀啱先 減減減不如落車推過去先啦
條片一開始唔打格仔之後又打返
唔知大家熟唔熟呢個位
我就日日都經過呢度十鳩廿年
呢個位點貪方便都唔會咁過,亦從未見過人咁過
因為過完呢段路仔,要上大概米幾既石'駁'
之後又要生死時速一次先過到對面
呢段路除左巴士埋站,貨車轉入街市上落貨,其他車基本上都係踩住去
所以我好有理由懷疑個死者係想

過埋對面線直頭係落斜位,仲要勁多車
積返啲口德啦
果個位成日都好伏
過左消防局,左邊有個凹位間中有車會後波出黎,然後巴士站,前少少再黎一個上落貨路口
右線其實上完個平台係落得返黎,但地下有幾個箭咀fake你出黎,啲人唔熟路死命要cut線

所以果個位變相係3收1,成日都會塞一塞,熟路嘅一定消防局前已經埋中線等睇戲

Btw 話benz快果啲有無諗過車cam架的士係死車黎,明明佢同前面架spade差唔多速度 明明就係個阿伯以為自己係小明

再熟路d應該上橋吧?

算係咁啦呢個CG

諗返起殺人網絡第3集Neo對戰Agent Smith D飛起情節
有無人覺得個阿伯咁都衝出去其實生存到咁多年已經係個bonus?

佢見到唔夠過仲向前跑個下先好野

呢啲死老野根本大安旨意要你讓佢
不過搵自己條命博人讓佢就真係on9左啲

觀塘大把呢啲廢老

學車果陣都見唔少啦
班死廢老有d直頭望都唔撚望
背撚住你打斜學

屌佢老味,我唔係學緊車一定bup佢,再開窗屌柒班老坑

拍你車頭屌返你轉頭都有呀

所以車撚死一個真係大快人心
究竟點解個阿伯見到有車都衝出去 真係r撚爆頭
咁樣衝出去揸50都dup唔切啦
有無人覺得個阿伯咁都衝出去其實生存到咁多年已經係個bonus?

佢見到唔夠過仲向前跑個下先好野

呢啲死老野根本大安旨意要你讓佢
不過搵自己條命博人讓佢就真係on9左啲

觀塘大把呢啲廢老

學車果陣都見唔少啦
班死廢老有d直頭望都唔撚望
背撚住你打斜學

屌佢老味,我唔係學緊車一定bup佢,再開窗屌柒班老坑

拍你車頭屌返你轉頭都有呀

所以車撚死一個真係大快人心

積下口德啦

口德值+100
啱啱碌fb都估到有人會開post加超多正評
所有「人」都是平等的,
但有些「人」比其他「人」更平等

「」=insert any word here
見阿伯明明應該有睇右邊 望到有車 都仲衝出去
就諗 其實會唔會係撞車黨黎
只係佢柒得濟 真係撞死左

9up
個司機好撚慘
果個位成日都好伏

再熟路d應該上橋吧?

咁總有人要左轉舊清上彩雲彩輝呢
之前個frd俾車撞
警察話附近有行人過路處但佢唔用
告返佢不小心橫過馬路
要佢賠返架車維修費

好似唔知幾多米內有行人過路處(公仔燈、天橋、隧道)
行人都唔用就會告行人
不過唔知司機會唔會告老不老危
同埋今次係死人
計我話
應該吊住廢老條屍係條橋
咁車又會慢駛
其他廢老又唔會衝
就最安全
果個位成日都好伏

再熟路d應該上橋吧?

上左橋轉唔到入去舊清
唔知大家熟唔熟呢個位
我就日日都經過呢度十鳩廿年
呢個位點貪方便都唔會咁過,亦從未見過人咁過
因為過完呢段路仔,要上大概米幾既石'駁'
之後又要生死時速一次先過到對面
呢段路除左巴士埋站,貨車轉入街市上落貨,其他車基本上都係踩住去
所以我好有理由懷疑個死者係想

以前未有果個巴士站果陣順好撚多
而家成日無啦啦塞一塞
不過無計,啲人嘈小學個巴士站距離地鐵太遠
仁心何在
個阿伯係自己衰 唔遵守交通規則
但唔洗屌得咁大力呀 雙重標準
RIP
仲有上d 彩雲商場嗰到又係
明明有兩條天橋比你行
係都要cut 4-5 行車綫行過去
次次揸車番屋企 到呢個位真係睇清楚有無盲毛亂衝
廢老以為快過架車 以為車會讓佢

女司機無諗過讓 / 踩break變油門
痴撚線咁樣過馬路
飛得好精彩
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞