[車CAM直擊]牛池灣奪命車禍阿伯亂過馬路被撞至成個飛起

1001 回覆
624 Like 36 Dislike
個女司機又係on9 睇佢都係踩行油

好正

咁睇好似係key個人上去

直體翻騰兩周半 無水花 7.5分

冇左鏟入貨車低果下
唔該加返
點解連登變成咁 個社會好荒謬 連做人最基本既道德都無
死者為大 收下把口啦你地
出去開post唔知有幾多正皮

咪比政府逼到社會毫無道德
係~係~

係....係....
個女司機又係on9 睇佢都係踩行油

撞個下都急停緊啦
師機一定無事啦

果到係唔比人行架

點都中條危險駕駛導致他人死亡架喎

你搞笑?咁以後我地仲洗揸車既?
個個無啦啦係d唔比人行既位沖出黎比我地撞死左仲判我坐監?

香港做司機係要顧及路面突發情況,包括有人同動物衝出黎

真係? 姐係當所有司機都係廊反應架

係要顧及既,如果行50你行80撞死人俾人拉都抵死啦
不過咁既情況又有片,打得甩既

好難
一死就基本入硬

就算個官都知係衝出來條友錯
個司機都要被判有罪
因為香港馬路[設計上]無論如何
就算有人突然間衝出來 你架車都係[可以]煞得切車
我諗判停牌守行為之類
轟啊
廢佬望完突半個人出去
肯定以為架車會停低讓佢
等睇口德撚
見過啲仆街廢老 架車埋緊黎都照衝
仲要妹下妹下推住架手推車
一年都唔知有幾多司機比佢地累死
應該要告埋停係路邊個啲車
其實整埋gif會唔會過分咗

仲要俾佢屌返轉頭都試過

睇到好撚心涼
屌on9廢老以為自己橫行香港
落去地府慢慢行啦
師機一定無事啦

果到係唔比人行架

就算有人亂過馬路,都唔代表司機就可以撞死佢,所以為了保障各道路使用者的權益通意外一有人死,司機先被控告危機駕駛導致他人死亡罪名,打唔打得入就後話。
老危一般判兩年,酒後駕駛撞死人又係判兩年(對路人不利),撞死亂過馬路的人又係判兩年(對司機不利)
其實整埋gif會唔會過分咗

點會, 你太敏感
師機一定無事啦

果到係唔比人行架

應該打唔甩,不過唔會重判

好難
一死就基本入硬

個司機都要被判有罪
我諗判停牌守行為之類

都睇下咩道路, 14 年添咸道北近必嘉街果邊馬路, 俾架7人車撞死 , 果個位真係唔預有行人 (司機撞完不顧而去就後話)

好難
一死就基本入硬

個司機都要被判有罪
我諗判停牌守行為之類

冇可能,車設計上有vehicle stability limit
根據當時車速同路面friction coefficient而定
後驅車情況更為嚴重
煞太大力過左架車會失控
轟呀
點解同撞死學生妹個post咁大分別完全無人幫個阿伯講野

自殺喎呢個

佢明明望住條馬路,方向又無錯,都照去,真係好有自殺feel

有片同無片既分別 當然仇老都係一個原因

這才是連登
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞