[車CAM直擊]牛池灣奪命車禍阿伯亂過馬路被撞至成個飛起

1001 回覆
624 Like 36 Dislike
剎車要時間有距離
條撚樣無讀過phy都有d common sense 掛

雖然我都認為撞到人條友要坐監
但果個咩破處友真係好on9
十足十d冇讀過書嘅啊伯學人講政治一樣

個廢老v可能係佢屋企人

唔會 呢d扣幾分

點解唔使坐監
司機亂咁揸車車死人

大佬快線咁樣走出黎拓海都剎唔切啦

鬼叫你撞死人
你揸得車就預咗
坐監啦屌你老母

佢咁衝出黎就算個架唔係車係行人都停唔切啦, 連常識都無就咪撚上黎柒啦

你係咪司機個仔
你屋企人俾人拉去坐監你好傷心咩?
車死人嘅預咗坐監架啦

不如你去發明一個做到剎車距離=0嘅系統啦, 實攞諾貝爾獎

點解要我發明
係囉你哋班撞死人嘅司機發明啦

咁即係你同意呢個系統唔存在啦 咁既然唔存在點可能做到即時剎車呀柒頭

而家睇落條片係冇剎車,
或者係剎咗車嘅情況下車速都足以車死人wo
同時上面位巴打亦唔係要求個女司機立刻剎停車車速至零,
而係剎車使車速不足以撞死個廢老啫,
點講都好, 個女司機點都係有問題

你望真啲佢啲reply 佢邊係講緊呢單野
原來夜市人生麥可比人撞飛段野係真
其實根據香港法例,有條友唔知點解走左上架空高速公路,突然橫衝過對面唔小心撞死左佢係咪都一樣要坐監?

係,就算北大嶼山行緊110,你都要預有人衝出黎

係撚呀...
之前有個衝4條行車線俾人撞死個司機都打甩
求下你地唔好個個出黎亂UP啦
其實根據香港法例,有條友唔知點解走左上架空高速公路,突然橫衝過對面唔小心撞死左佢係咪都一樣要坐監?

呢種情況就算判有罪有無得唔坐監只係停牌之類?
咁死法全香港都知算係咁
剎車要時間有距離
條撚樣無讀過phy都有d common sense 掛

雖然我都認為撞到人條友要坐監
但果個咩破處友真係好on9
十足十d冇讀過書嘅啊伯學人講政治一樣

個廢老v可能係佢屋企人

睇佢d post
咩中英文level1

唔會 呢d扣幾分

點解唔使坐監
司機亂咁揸車車死人

鬼叫你撞死人
你揸得車就預咗
坐監啦屌你老母

佢咁衝出黎就算個架唔係車係行人都停唔切啦, 連常識都無就咪撚上黎柒啦

你係咪司機個仔
車死人嘅預咗坐監架啦

點解要我發明

咁即係你同意呢個系統唔存在啦 咁既然唔存在點可能做到即時剎車呀柒頭

有都唔會整啦
到時係車入面個D死晒

個deceleration 會好正

唔係deceleration
係個下IMPACT 班人會比安全帶勒爆而死
又或者斷左安全帶飛出車外

嗱我 Phys 讀到F5 啫 以我嘅記憶如果t=0 但v<>u, a會係undef impact 我唔記得啦

係撚呀...

係打得甩,但你都要預有人衝出黎囉

咁渣車幾時都要百分百集中精神既
有D柒頭衝出黎死就無辦法啦,怪自己唔好彩
未必入罪但要面對法律程序都好辛苦

唔會 呢d扣幾分

點解唔使坐監
司機亂咁揸車車死人

鬼叫你撞死人
你揸得車就預咗
坐監啦屌你老母

你係咪司機個仔
車死人嘅預咗坐監架啦

點解要我發明

而家睇落條片係冇剎車,

剎條春咩 突然標出黎點剎 死車遮哂視線架

冇視野我唔行咁快啦, 就算唔使坐個心都唔安落, 不過個女司機使唔使坐等個官判喇
車cam視角唔等於Benz視角
其實你見到benz一入鏡果下已經剎左,反應算好快

係啦 擺明已經剎住跣向前

快應算快啦屌, 呢個車cam個視角又唔係個個司機既視角
佢由行過左呢個視角部車到被撞都唔夠一秒

係撚呀...

打得甩係一回事, 但點都charge 左危駕先 , 因為法例話司機要預有人衝出黎
呢d個司機真係好慘
除左比人告
心理上都好大陰影架
畢竟撞死左個人 仲要第一身角度目睹個過程
你都咪話唔驚

呢種情況就算判有罪有無得唔坐監只係停牌之類?

搵大狀隨時有得打。如果果條路係唔準停車 可以話D泊車阻擋視線。 起速就要睇證據

N年前興發街泡菜婆炒上安全島都唔洗坐。北角電車路車死人又唔洗車。條臭西車都唔落

係撚呀...

打得甩係一回事, 但點都charge 左危駕先 , 因為法例話司機要預有人衝出黎

香港d法例真係好撚過時
呢d廢老真係害人害物

自己亂過高速公路就抵撚死啦
司機仲應該有權claim返條老坑整車錢
佢已經得到應得嘅懲罰 都唔需要多講咩。亂過馬路風險不嬲都大

唔會 呢d扣幾分

點解唔使坐監
司機亂咁揸車車死人

鬼叫你撞死人
你揸得車就預咗
坐監啦屌你老母

你係咪司機個仔
車死人嘅預咗坐監架啦

點解要我發明

而家睇落條片係冇剎車,

剎條春咩 突然標出黎點剎 死車遮哂視線架

冇視野我唔行咁快啦, 就算唔使坐個心都唔安落, 不過個女司機使唔使坐等個官判喇

你個講法無問題,不過香港呢個咁既環境,跟牌行都俾人推
果條路亦都唔係正常行人路,我住果頭咁耐都未見過有人咁行,所以10個司機10個都唔會收慢...
真係會有人咁無常識話點解剎唔切
睇黎個個司機都要做反應測試,無啊含咁快都唔應該做司機,仲要架車減速率極快?!撞唔死人都撞死咗自己啦
車cam視角唔等於Benz視角
其實你見到benz一入鏡果下已經剎左,反應算好快

係啦 擺明已經剎住跣向前

快應算快啦屌, 呢個車cam個視角又唔係個個司機既視角
佢由行過左呢個視角部車到被撞都唔夠一秒

上面話司機有責任既你諗下佢當時做到咩先啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞