[車CAM直擊]牛池灣奪命車禍阿伯亂過馬路被撞至成個飛起

1001 回覆
624 Like 36 Dislike
我想問撞起左之後,右下角跌落黎果隻係咪手黎
死者為大阿
你地積下口德啦

點解呢班人唔見哂既?

係~ 係~ 係~
點解同撞死學生妹個post咁大分別完全無人幫個阿伯講野

今次有片證明呀伯錯曬,但上次冇
btw呀伯咁檔過馬路真係。。。唔抵幫
唔鍾意老人家(男)
平時對眼又咸咸濕濕 手同眼性騷擾女仔
唔衛生亂吐痰傳播病菌
持老賣老態度差
幫民建聯拉票投票 遺害下一代

女學生同老人家都累人累物
但我有rip+唸佛經幫女學生 但無rip呢個老人家
利申:我歧視老人家sor
可以畀自己老豆老母睇, 警剔下
唔鍾意老人家(男)
平時對眼又咸咸濕濕 手同眼性騷擾女仔
唔衛生亂吐痰傳播病菌
持老賣老態度差
幫民建聯拉票投票 遺害下一代

女學生同老人家都累人累物
但我有rip+唸佛經幫女學生 但無rip呢個老人家
利申:我歧視老人家sor

仲有去完厠所唔洗手
可以畀自己老豆老母睇, 警剔下

share左成條片去屋企group
催屋企人裝車cam

好難
一死就基本入硬

就算個官都知係衝出來條友錯
個司機都要被判有罪
因為香港馬路[設計上]無論如何
就算有人突然間衝出來 你架車都係[可以]煞得切車
我諗判停牌守行為之類

冇可能,車設計上有vehicle stability limit
根據當時車速同路面friction coefficient而定
後驅車情況更為嚴重
煞太大力過左架車會失控

駕駛改進課程冇得走,個司機好似冇減速直撞,停牌甚至坐監(緩刑)都有機會

罪就多數肯定有,原因如上,
除非證明到個司機已經做曬可以做嘅嘢都避免唔到嘅情況,
但判刑可以睇得出個官認為司機係要付上幾大責任。

係所以唔易

不過個的士佬都係仆街啦,食左條慢線

今次唔關的士狗事
係前面落緊貨 不過呢度雙黃線黎

都如果條廢老係貨van前衝出黎咪貨van狗正仆街囉,總之有份停慢線都係仆街黎
我想問撞起左之後,右下角跌落黎果隻係咪手黎

唔係鞋咩

宜家係有片都大把人屌個女司機點解剎唔切車
上一轉Facebook一大堆

唔係啊 蘋果fb啲留言全部屌阿伯咁制
屌得己狠下

宜家係有片都大把人屌個女司機點解剎唔切車
上一轉Facebook一大堆

唔係啊 蘋果fb啲留言全部屌阿伯咁制
屌得狠下
有冇人覺得佢飛起個下好似玩緊sleeping dogs撞途人咁
積下口德啦屌你地班老母臭閪

積你老母個閪呀 個阿伯係自己攞黎

就算係咁 都唔洗開曬香檳慶祝掛 佢殺左你老豆定老母?

你可以唔入黎留言

你同個老伯都唔應該跟車咁貼
成日見啲廢老亂咁過馬路 又行馬路
死幾多個都係咁樣

多得個廢老唔少

涉案47歲平治女司機涉嫌危險駕駛導致他人死亡被捕。
好似幾正

有cam影到亂過馬路被撞
想問係咪會無罰?

仲有好多因素要睇既

不過咁飛起法,應該超速

如果冇超速 , 駕駛正確 就會無罪?

要睇佢有冇減速,好多因素,要打甩曬唔係咁易 睇律師

打乜吖
告入都係扣幾分

扣分當豪俾佢,停牌都算,危險駕駛導致他人死亡隨時要坐監,呢個先係問題,仲要好似冇乜點剎車
廢老真係廢老,識咁過應該都唔係第一次架啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞