[車CAM直擊]牛池灣奪命車禍阿伯亂過馬路被撞至成個飛起

1001 回覆
624 Like 36 Dislike
究竟成個post有幾多人有車牌

真係on9,死左就一定係司機錯 仲有個個話乜鳩撞死人就去坐監條撚屌麻煩你去驗下智商先

如果我冇記錯既話筆試有一條問題係問
-於正常天氣情況下, 時速60公里的汽車需要40米作為停車安全距離

利申: 3年牌
真係會有人咁無常識話點解剎唔切
睇黎個個司機都要做反應測試,無啊含咁快都唔應該做司機,仲要架車減速率極快?!撞唔死人都撞死咗自己啦

啱㗎啦人同車都做反應測試, 50kmh 1米內停唔定架車就fail, 到時路面無哂車, 個個都做行路撚 連巴士都無埋, 廢老無得搭$2 巴士

無車牌,讀過初中都有返少少物理常識呱
有啲人話司機快, 其實目測應該唔係好快啫? 因為架的士係停定左, 唔係行駛中咁樣zoom pass 有無人用剎車距離計返時速

不如你去發明一個做到剎車距離=0嘅系統啦, 實攞諾貝爾獎

點解要我發明
係囉你哋班撞死人嘅司機發明啦

咁即係你同意呢個系統唔存在啦 咁既然唔存在點可能做到即時剎車呀柒頭

而家睇落條片係冇剎車,
或者係剎咗車嘅情況下車速都足以車死人wo
同時上面位巴打亦唔係要求個女司機立刻剎停車車速至零,
而係剎車使車速不足以撞死個廢老啫,
點講都好, 個女司機點都係有問題

剎條春咩 突然標出黎點剎 死車遮哂視線架

冇視野我唔行咁快啦, 就算唔使坐個心都唔安落, 不過個女司機使唔使坐等個官判喇

你個講法無問題,不過香港呢個咁既環境,跟牌行都俾人推
果條路亦都唔係正常行人路,我住果頭咁耐都未見過有人咁行,所以10個司機10個都唔會收慢...

有少少常識去諗,人就比死車遮住,佢一衝出黎個司機根本已經盡剎左盡晒人事,佢做到既野做晒點解仲可以有人屌佢
睇黎個個司機都要做反應測試,無啊含咁快都唔應該做司機,仲要架車減速率極快?!撞唔死人都撞死咗自己啦

啱㗎啦人同車都做反應測試, 50kmh 1米內停唔定架車就fail, 到時路面無哂車, 個個都做行路撚 連巴士都無埋, 廢老無得搭$2 巴士

將來auto vehicles裝哂生命偵測器以防無腦人仕

好似係佢撞到先剎 憑尾燈判斷

點解要我發明
係囉你哋班撞死人嘅司機發明啦

咁即係你同意呢個系統唔存在啦 咁既然唔存在點可能做到即時剎車呀柒頭

而家睇落條片係冇剎車,
或者係剎咗車嘅情況下車速都足以車死人wo
同時上面位巴打亦唔係要求個女司機立刻剎停車車速至零,
而係剎車使車速不足以撞死個廢老啫,
點講都好, 個女司機點都係有問題

剎條春咩 突然標出黎點剎 死車遮哂視線架

冇視野我唔行咁快啦, 就算唔使坐個心都唔安落, 不過個女司機使唔使坐等個官判喇

你個講法無問題,不過香港呢個咁既環境,跟牌行都俾人推
果條路亦都唔係正常行人路,我住果頭咁耐都未見過有人咁行,所以10個司機10個都唔會收慢...

有少少常識去諗,人就比死車遮住,佢一衝出黎個司機根本已經盡剎左盡晒人事,佢做到既野做晒點解仲可以有人屌佢

因為隔住個mon
睇撚住都要過 有心自殺
有死車姐係有人會係條馬路出現啦
點會無預過人行出黎
有幾多人有車牌
點會無預過人行出黎
有幾多人有車牌

有冇預有人會跑出路中心?

好似係佢撞到先剎 憑尾燈判斷

首先已經有車係內線播哂視嘢,條老嘢兩架車中間,同時係睇住右邊照樣行出去,跟住「一行出去個一刻」就撞,試問司機點樣做反應剎定車?
點會無預過人行出黎
有幾多人有車牌

旁邊有死車既時侯, 要望鏡打右燈望盲點
你考過車未架
點會無預過人行出黎
有幾多人有車牌

個個位無斑馬線無路燈,咁樣都要考慮埋有on9仔會係路中心出現,司機真係慘
抵撚死
假設同一個人,佢跳路軌就係自殺,但係跳入馬路中心就變成係危險駕駛導致他人死亡。。。

公理何在?
點會無預過人行出黎
有幾多人有車牌

個個位無斑馬線無路燈,咁樣都要考慮埋有on9仔會係路中心出現,司機真係慘

香港法律就係要司機戇埋呢樣
啲道德撚呢?今次唔係學生妹無人幫口啦?

btw抵撚死
點會無預過人行出黎
有幾多人有車牌

香港法律就係要司機埋呢樣
點會無預過人行出黎
有幾多人有車牌

巴打岩呀 香港揸車真係好危險
但我都同意法例保障行人囉
如果唔係啲搵食車仲癲
假設同一個人,佢跳路軌就係自殺,但係跳入馬路中心就變成係危險駕駛導致他人死亡。。。

公理何在?

如果佢盡力避免 係無事的
個司機咁都剎唔到車

第一你應該冇去過牛池灣街市出面
第二你肯肯定冇車牌

認同
肯撚定又係車牌都未有就教人點揸車d賤種
果個位我揸過唔少次 根本唔會expect果到有人沖出黎

所以家下我見邊位泊哂車 or 巴士小巴落客 我一定收慢d 留意哂左右

但咁衝出來 真係會反應唔切
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞