[車CAM直擊]牛池灣奪命車禍阿伯亂過馬路被撞至成個飛起

1001 回覆
624 Like 36 Dislike

涉案47歲平治女司機涉嫌危險駕駛導致他人死亡被捕。
好似幾正

有cam影到亂過馬路被撞
想問係咪會無罰?

仲有好多因素要睇既

不過咁飛起法,應該超速

如果冇超速 , 駕駛正確 就會無罪?

要睇佢有冇減速,好多因素,要打甩曬唔係咁易 睇律師
磁力王失手實錄
女司機好慘

好似幾正

想問係咪會無罰?

仲有好多因素要睇既

不過咁飛起法,應該超速

仲要睇現場環境(有死車睇唔到路人、中間要擒先過到對面馬路,唔會expect有行人等)
如果司機視野無被擋咁野撞埋去一定死梗啦
但呢次架的士撞住左

好似幾正

想問係咪會無罰?

仲有好多因素要睇既

不過咁飛起法,應該超速

仲要睇現場環境(有死車睇唔到路人、中間要擒先過到對面馬路,唔會expect有行人等)
但呢次架的士住左
個記者做乜春...
係~~~~~係~~~~~~~~~
對比番同前車距離, 阿伯真係嫌命長多, 一係佢高估行動力...

真係? 姐係當所有司機都係廊反應架

係要顧及既,如果行50你行80撞死人俾人拉都抵死啦
不過咁既情況又有片,打得甩既

好難
一死就基本入硬

就算個官都知係衝出來條友錯
個司機都要被判有罪
因為香港馬路[設計上]無論如何
就算有人突然間衝出來 你架車都係[可以]煞得切車
我諗判停牌守行為之類

冇可能,車設計上有vehicle stability limit
根據當時車速同路面friction coefficient而定
後驅車情況更為嚴重
煞太大力過左架車會失控

駕駛改進課程冇得走,個司機好似冇減速直撞,停牌甚至坐監(緩刑)都有機會

罪就多數肯定有,原因如上,
除非證明到個司機已經做曬可以做嘅嘢都避免唔到嘅情況,
但判刑可以睇得出個官認為司機係要付上幾大責任。

係所以唔易

不過個的士佬都係仆街啦,食左條慢線

好似幾正

想問係咪會無罰?

仲有好多因素要睇既

不過咁飛起法,應該超速

似係司機想減速但踩錯油門

好似幾正

想問係咪會無罰?

仲有好多因素要睇既

不過咁飛起法,應該超速

但呢次架的士住左

所以要睇個官同律師,如果請著個淨係識求情就GG
點解同撞死學生妹個post咁大分別完全無人幫個阿伯講野

兩者同樣係亂過馬路

因為冇得幻想同個學生妹屌閪嗎班死狗公
講真 我唔理邊一個唔岩 我只係想叫大家唔好再拎個啊伯出黎鞭屍 乜撚野抵撚死。。講真 我真係講唔撚出呢句野

又中立 又大愛
光環buff+++

yes
對住女學生果陣唔見你地咁講

嘩....你鋪話法呀 之前死嗰個點同 人地係學生 仲要係女 仲要係Hay嫂妹
個profo咁好 一定幫佢口先啦
BTW rest in peace
呢排無咩點積口德

Rest in pieces 好過啦

兩者同樣係亂過馬路

口德-10分

兩者同樣係亂過馬路

咁廢老真係抵死啲呀嘛

兩者同樣係亂過馬路

連登仔大技 雙重標準
係你老母係係係

真係? 姐係當所有司機都係廊反應架

係要顧及既,如果行50你行80撞死人俾人拉都抵死啦
不過咁既情況又有片,打得甩既

好難
一死就基本入硬

就算個官都知係衝出來條友錯
個司機都要被判有罪
因為香港馬路[設計上]無論如何
就算有人突然間衝出來 你架車都係[可以]煞得切車
我諗判停牌守行為之類

冇可能,車設計上有vehicle stability limit
根據當時車速同路面friction coefficient而定
後驅車情況更為嚴重
煞太大力過左架車會失控

駕駛改進課程冇得走,個司機好似冇減速直撞,停牌甚至坐監(緩刑)都有機會

罪就多數肯定有,原因如上,
除非證明到個司機已經做曬可以做嘅嘢都避免唔到嘅情況,
但判刑可以睇得出個官認為司機係要付上幾大責任。

係所以唔易

不過個的士佬都係仆街啦,食左條慢線

今次唔關的士狗事
係前面落緊貨 不過呢度雙黃線黎
死者為大阿
你地積下口德啦

點解呢班人唔見哂既?
女女死左
口德撚表示RIP
伯伯死左
口德撚表示WFC
之前女學生單野儲落D口德分
今次死廢老單野咪兌晒佢囉
儲完分唔用呀?
開頭唔打格 3x秒先黎打格
慢慢線停車果班都係仆街黎
有份累死司機
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞