[車CAM直擊]牛池灣奪命車禍阿伯亂過馬路被撞至成個飛起

1001 回覆
624 Like 36 Dislike
有無人覺得個阿伯咁都衝出去其實生存到咁多年已經係個bonus?

佢見到唔夠過仲向前跑個下先好野
之前話左啦

有d老人亂過馬路既地方係連後生仔都唔會敢過既或者根本無著數

只有老人敢
有無人覺得個阿伯咁都衝出去其實生存到咁多年已經係個bonus?

呢啲死老野根本大安旨意要你讓佢
不過搵自己條命博人讓佢就真係on9左啲

個老人搏架車停(疾左下再跑)
個司機搏個老人停(比個老野疾個下fake左)
咁就出事

利伸尻估

觀塘大把呢啲廢老
飛起個下好好笑

飛得好似gta 入面咁

有冇人覺得?

個老人搏架車停(疾左下再跑)
個司機搏個老人停(比個老野疾個下fake左)
咁就出事

利伸尻估

如果有埋女司機車cam 片就好
到底個廢老想點 過到去又冇路比佢行 除非話佢想自殺姐如果唔係都幾難解釋到

觀塘大把呢啲廢老

學車果陣都見唔少啦
班死廢老有d直頭望都唔撚望
背撚住你打斜學

屌佢老味,我唔係學緊車一定bup佢,再開窗屌柒班老坑
果個位成日都好伏
過左消防局,左邊有個凹位間中有車會後波出黎,然後巴士站,前少少再黎一個上落貨路口
右線其實上完個平台係落得返黎,但地下有幾個箭咀fake你出黎,啲人唔熟路死命要cut線

所以果個位變相係3收1,成日都會塞一塞,熟路嘅一定消防局前已經埋中線等睇戲

Btw 話benz快果啲有無諗過車cam架的士係死車黎,明明佢同前面架spade差唔多速度 明明就係個阿伯以為自己係小明

利申 住附近,經常揸車經過

有冇預有人會跑出路中心?

旁邊有死車既時侯, 要望鏡打右燈望盲點
你考過車未架

望鏡打燈望盲點你會減速到幾多? 30? 20? 上次有單行15kmh撞死人一樣入左危駕你又點睇? 洗唔洗減到5kmh? 如果咁都撞死佢個司機又點? 好似上面個智障咁話司機要坐? 講到尾香港嘅交通法根本有問題

好坦白講我冇考過車就咁睇都唔覺司機有咩錯,佢當時真係做唔到啲乜 歡迎屌柒我

揸得快夠你死啦

咁揸20快唔快? 點睇揸20有剎車都打唔甩危險駕駛

事發架車都唔係剎得好遠,地下無明顯軚痕,快極有限

無軚痕就仆街喇

未必無, 只係好淺色

Typical locked wheel marks are essentially straight, prominent from end to end, and end rather abruptly. Road surface conditions influence the length and darkness of these marks. With ABS, the typical brake mark resembles the straight line skid of conventional vehicles except in one respect. ABS leaves marks that are lighter and therefore harder to detect. Since these marks are lighter, traffic conditions, weather and rain can wash away these marks easier than non ABS skids. Therefore, extra care is necessary when examining the scene where ABS applies.
累己累人

呢單係咪事 好恐怖 點解公路會有條友彈出黎

Cam車cut左,佢後面架電單車衝住上黎兜野撞落佢車尾變飛人
果個位成日都好伏
過左消防局,左邊有個凹位間中有車會後波出黎,然後巴士站,前少少再黎一個上落貨路口
右線其實上完個平台係落得返黎,但地下有幾個箭咀fake你出黎,啲人唔熟路死命要cut線

所以果個位變相係3收1,成日都會塞一塞,熟路嘅一定消防局前已經埋中線等睇戲

Btw 話benz快果啲有無諗過車cam架的士係死車黎,明明佢同前面架spade差唔多速度 明明就係個阿伯以為自己係小明

利申 住附近,經常揸車經過

呢度有啲人連減速係要時間都唔知, 你同佢地講相對速度?

算係咁啦呢個CG
啲人懶到
講真 我唔理邊一個唔岩 我只係想叫大家唔好再拎個啊伯出黎鞭屍 乜撚野抵撚死。。講真 我真係講唔撚出呢句野

又中立 又大愛
光環buff+++

各打五十大板 打和 super

等我講句公道說話

人都死咗囉

rip
話超速嗰啲平日有無出街㗎
五十公里/小時 每秒都十幾米 好快
同影片入面唔係差得遠
佢都明明有意識望下有冇車先過,點解架車行咁快都去搏?
睇個速度保特都過唔到啦

觀塘大把呢啲廢老

學車果陣都見唔少啦
班死廢老有d直頭望都唔撚望
背撚住你打斜學

屌佢老味,我唔係學緊車一定bup佢,再開窗屌柒班老坑

拍你車頭屌返你轉頭都有呀
唔知大家熟唔熟呢個位
我就日日都經過呢度十鳩廿年
呢個位點貪方便都唔會咁過,亦從未見過人咁過
因為過完呢段路仔,要上大概米幾既石'駁'
之後又要生死時速一次先過到對面
呢段路除左巴士埋站,貨車轉入街市上落貨,其他車基本上都係踩住去
所以我好有理由懷疑個死者係想
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞