[車CAM直擊]牛池灣奪命車禍阿伯亂過馬路被撞至成個飛起

1001 回覆
624 Like 36 Dislike
個司機咁都剎唔到車

第一你應該冇去過牛池灣街市出面
第二你肯肯定冇車牌

認同
肯撚定又係車牌都未有就教人點揸車d賤種
果個位我揸過唔少次 根本唔會expect果到有人沖出黎

所以家下我見邊位泊哂車 or 巴士小巴落客 我一定收慢d 留意哂左右

但咁衝出來 真係會反應唔切

係呀 撞到人蝕底一定係自己
寧願慢啲安全啲 快得幾多丫
有死車姐係有人會係條馬路出現啦
點會無預過人行出黎
有幾多人有車牌

有冇預有人會跑出路中心?

旁邊有死車既時侯, 要望鏡打右燈望盲點
你考過車未架

就算你講個三樣野佢做晒都未必反應得切啦 而家唔係個啲撞車黨老遠跑過黎,係佢一衝出去就飛起左,根本諗下就會理解到係反應唔切使乜考唔考過
上次撐女學生d大愛撚口徳撚人性撚又縮撚返去你老母個西到呀???????
上次撐女學生d大愛撚口徳撚人性撚又縮撚返去你老母個西到呀???????

廢老黎 唔算

廢老黎 唔算

唔係靚女女學生 不了

話撚左佢班廢柴雙重標準架啦
點會無預過人行出黎
有幾多人有車牌

你考過車未架

望鏡打燈望盲點你會減速到幾多? 30? 20? 上次有單行15kmh撞死人一樣入左危駕你又點睇? 洗唔洗減到5kmh? 如果咁都撞死佢個司機又點? 好似上面個智障咁話司機要坐? 講到尾香港嘅交通法根本有問題
個司機咁都剎唔到車

第一你應該冇去過牛池灣街市出面
第二你肯肯定冇車牌

認同
肯撚定又係車牌都未有就教人點揸車d賤種
果個位我揸過唔少次 根本唔會expect果到有人沖出黎

所以家下我見邊位泊哂車 or 巴士小巴落客 我一定收慢d 留意哂左右

但咁衝出來 真係會反應唔切

d行人有時真係好撚癲
行人燈轉左紅色,舉手俾個五你照慢慢過,仲要俾我下次喺同一個位見返果條老野,又係咁
屌你老母,會唔會預有人係呢個位過馬路呀?堅係抵死。
點會無預過人行出黎
有幾多人有車牌

你考過車未架

望鏡打燈望盲點你會減速到幾多? 30? 20? 上次有單行15kmh撞死人一樣入左危駕你又點睇? 洗唔洗減到5kmh? 如果咁都撞死佢個司機又點? 好似上面個智障咁話司機要坐? 講到尾香港嘅交通法根本有問題

好坦白講我冇考過車就咁睇都唔覺司機有咩錯,佢當時真係做唔到啲乜 歡迎屌柒我
點會無預過人行出黎
有幾多人有車牌

你考過車未架

好坦白講我冇考過車就咁睇都唔覺司機有咩錯,佢當時真係做唔到啲乜 歡迎屌柒我

我係覺得香港交通法保障唔到盡左力嘅司機啫 以前無cam就話乜都入左司機數先, 而家好多有哂cam 證明行人錯司機有做野都打唔甩
點會無預過人行出黎
有幾多人有車牌

你考過車未架

揸得快夠你死啦

咁揸20快唔快? 點睇揸20有剎車都打唔甩危險駕駛
飛起身果下突然諗起台北市長仆街比人改果條片

廢老黎 唔算

唔係靚女女學生 不了

班大愛撚用條J諗野嘛
點會無預過人行出黎
有幾多人有車牌

你考過車未架

揸得快夠你死啦

事發架車都唔係剎得好遠,地下無明顯軚痕,快極有限
曾經有次零晨三點幾,我阿頭同我講夾手夾腳横過窩打老道唔知6定8條行車線,比我屌到佢反皮。都唔明咩諗法

你考過車未架

揸得快夠你死啦

事發架車都唔係剎得好遠,地下無明顯軚痕,快極有限

無軚痕就仆街喇
有無人覺得個阿伯咁都衝出去其實生存到咁多年已經係個bonus?

呢單係咪事 好恐怖 點解公路會有條友彈出黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞