[車CAM直擊]牛池灣奪命車禍阿伯亂過馬路被撞至成個飛起

1001 回覆
624 Like 36 Dislike

真人版GTA

涉案47歲平治女司機涉嫌危險駕駛導致他人死亡被捕。
好似幾正

有cam影到亂過馬路被撞
想問係咪會無罰?

無罪

好似幾正

想問係咪會無罰?

仲有好多因素要睇既
係完未

你搞笑?咁以後我地仲洗揸車既?
個個無啦啦係d唔比人行既位沖出黎比我地撞死左仲判我坐監?

香港做司機係要顧及路面突發情況,包括有人同動物衝出黎

真係? 姐係當所有司機都係廊反應架

係要顧及既,如果行50你行80撞死人俾人拉都抵死啦
不過咁既情況又有片,打得甩既

好難
一死就基本入硬

就算個官都知係衝出來條友錯
個司機都要被判有罪
因為香港馬路[設計上]無論如何
就算有人突然間衝出來 你架車都係[可以]煞得切車
我諗判停牌守行為之類

冇可能,車設計上有vehicle stability limit
根據當時車速同路面friction coefficient而定
後驅車情況更為嚴重
煞太大力過左架車會失控

駕駛改進課程冇得走,個司機好似冇減速直撞,停牌甚至坐監(緩刑)都有機會

好似幾正

想問係咪會無罰?

仲有好多因素要睇既

不過咁飛起法,應該超速

如果冇超速 , 駕駛正確 就會無罪?
連登仔最想見到既結果
車死廢佬 少個女司機
唔知有無眾籌呢
積下口德啦屌你地班老母臭閪

積你老母個閪呀 個阿伯係自己攞黎

就算係咁 都唔洗開曬香檳慶祝掛 佢殺左你老豆定老母?

你可以唔入黎留言
😨
十米左右dup得停架車
應該都唔係特別快?
我覺得撞得飛唔飛都係咁岩睇impact果下食得應唔應

好似幾正

想問係咪會無罰?

無罪

佢有冇減速,是否有合理時間反應都有影響,要睇律師同必要時專家證人點講
講真 我唔理邊一個唔岩 我只係想叫大家唔好再拎個啊伯出黎鞭屍 乜撚野抵撚死。。講真 我真係講唔撚出呢句野

又中立 又大愛
光環buff+++

各打五十大板 打和 super
不過巴士站設在牛池灣街市對出那個位好有問題,巴士佔左一條行車綫後得返一條行車綫上去,成日搞到迴旋處到塞車,唔知邊個規劃
唔差在整埋shooting star啦
廢老vs女司機

打和啦
講真 我唔理邊一個唔岩 我只係想叫大家唔好再拎個啊伯出黎鞭屍 乜撚野抵撚死。。講真 我真係講唔撚出呢句野

又中立 又大愛
光環buff+++

香港做司機係要顧及路面突發情況,包括有人同動物衝出黎

真係? 姐係當所有司機都係廊反應架

係要顧及既,如果行50你行80撞死人俾人拉都抵死啦
不過咁既情況又有片,打得甩既

好難
一死就基本入硬

就算個官都知係衝出來條友錯
個司機都要被判有罪
因為香港馬路[設計上]無論如何
就算有人突然間衝出來 你架車都係[可以]煞得切車
我諗判停牌守行為之類

冇可能,車設計上有vehicle stability limit
根據當時車速同路面friction coefficient而定
後驅車情況更為嚴重
煞太大力過左架車會失控

駕駛改進課程冇得走,個司機好似冇減速直撞,停牌甚至坐監(緩刑)都有機會

罪就多數肯定有,原因如上,
除非證明到個司機已經做曬可以做嘅嘢都避免唔到嘅情況,
但判刑可以睇得出個官認為司機係要付上幾大責任。
請問啲格仔發生咩事
到底係步兵定騎兵
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞