[車CAM直擊]牛池灣奪命車禍阿伯亂過馬路被撞至成個飛起

1001 回覆
624 Like 36 Dislike
如果佢成功過到係咪要琴上石壆?

痴線,後生都冇咁勇

係,琴完落黎先開始打boss,兩條落斜加速嘅行車線,生死時速

睇條死廢老都過慣過熟
過到今時今日先收皮都算賺左
死得眼閉啦
其實根據香港法例,有條友唔知點解走左上架空高速公路,突然橫衝過對面唔小心撞死左佢係咪都一樣要坐監?
累撚左個女司機
今次無人叫積口德喇?

因為係廢老唔係女學生
又可以拉個司機去坐監
危險駕駛引致他人死亡

唔會 呢d扣幾分

點解唔使坐監
司機亂咁揸車車死人

大佬快線咁樣走出黎拓海都剎唔切啦

鬼叫你撞死人
你揸得車就預咗
坐監啦屌你老母

佢咁衝出黎就算個架唔係車係行人都停唔切啦, 連常識都無就咪撚上黎柒啦
積口息呀屌晒你地老母梅毒爛臭閪

你老母含撚啦,如果個司機係你老母你會點啊
呢D貴婦食老公,著老公,坐監有案底都未驚過
其實根據香港法例,有條友唔知點解走左上架空高速公路,突然橫衝過對面唔小心撞死左佢係咪都一樣要坐監?

係,除非佢係伏係草堆見你踩100km 跳出來自殺咁就有得打
個呀伯咁撚廢 平時落去買野食必行呢條路 行左十幾年都無事

過多四十年到你啦你急咩姐

我都想知 危險駕駛罪成最低判過咩??

我都想知 危險駕駛罪成最低判過咩??

車死人有時都係停牌only
仲以為車撞人就會捲落車底
原來撞飛麥可係真
住係老人區就會知道班廢老好撚鍾意亂過馬路,明明妹下妹下都仲要衝燈又盛,累人累物
廢老廢青c9成日亂過馬路。我完全無興趣香港揸車

Uber 同的士已經夠做

師機一定無事啦

果到係唔比人行架

點都中條危險駕駛導致他人死亡架喎

你搞笑?咁以後我地仲洗揸車既?
個個無啦啦係d唔比人行既位沖出黎比我地撞死左仲判我坐監?

yes
同台灣條垃圾法律應注意而未注意一樣
點都保障垃圾行人先
就算佢係高速公路跳晒舞
舉埋中指要d車車死佢
d車撞死左佢一樣要負責
仲以為車撞人就會捲落車底
原來撞飛麥可係真

唔夠高
呢個情況下司機要唔要坐監㗎?
司機好慘
又可以拉個司機去坐監
危險駕駛引致他人死亡

唔會 呢d扣幾分

點解唔使坐監
司機亂咁揸車車死人
不如你講下點揸先係正確?

唔好撞到人咪正確
正常人揸車有人衝出嚟應該剎車

咁若果本身條路預行快無超速,
見到有人衝出黎即剎都照撞死左佢,
咁係咪都要坐監?
又可以拉個司機去坐監
危險駕駛引致他人死亡

唔會 呢d扣幾分

點解唔使坐監
司機亂咁揸車車死人
不如你講下點揸先係正確?

唔好撞到人咪正確
正常人揸車有人衝出嚟應該剎車

你係咪中二比人踢左出校所以唔知咩係reaction time? 50km/hr = 13.889m/s, 正常人反應時間係0.2秒, 架車會衝前2.8米, 仲未計落brake將架車由50km減到0嘅時間 定係你覺得車速上限應該定係步行時速先合理
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞