有無人覺得曼德拉效應有係自己身上發生?

523 回覆
41 Like 11 Dislike
How o clock呢個我好肯定學過
但係身邊既朋友全部話無聽過
佢地淨係話學生過what time is it

唔撚係掛...
細細個就學How o clock傢喎

我d fd都話無聽過!

但係我超肯定小學有學過

我都係
我記得我係黃色好似蜜蜂果本野學

唔撚係掛...

我d fd都話無聽過!

但係我超肯定小學有學過

一定係how o'clock

我都係咁講
問過小學同學 佢都一樣記得
但現在已經冇人講

唔撚係掛...

我d fd都話無聽過!

但係我超肯定小學有學過

我都係
反而冇聽過what time is it
之前係高登都同幾位巴打討論過
最後都討論唔出乜野
只係知道有兩種人既記憶
A: 記得以前學過聽過 但現在係唔啱既野
b: 記得現在正確既野 但完全冇聽過舊既資訊

我深刻既係 johnny walker
依加只有 johnnie walker

留名

我記得係johnny walker

細細個睇老夫子有期有講過 所以特別記得
最後都討論唔出乜野
只係知道有兩種人既記憶

留名

咁嘅話題可以討論出啲咩
最後都討論唔出乜野
只係知道有兩種人既記憶

留名

咁嘅話題可以討論出啲咩

所以就係話討論唔到d乜
都係大家吹下水

唔撚係掛...

我d fd都話無聽過!

但係我超肯定小學有學過

我都係

我雖然有學過,但係我一直諗唔明點解係how o clock而唔係what o clock
屌,呀甘講咗十世,佢用was係因為佢quote佢老母段嘢
Appeared in the 1994 film Forrest Gump, when the lead character Forrest Gump (played by Tom Hanks) says "Mama always said life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."
最後都討論唔出乜野
只係知道有兩種人既記憶

留名

唔係一直都係Johnny Walker咩

我之前google圖片
支酒已經冇左我記得既牌子

最好笑我有個朋友幾年前唱k叫左支
佢post過facebook
我叫佢搵返張圖
佢睇到張圖都嚇一嚇
曼德拉效應等於落雨炒蛋

唔撚係掛...

我d fd都話無聽過!

但係我超肯定小學有學過

我都係

我雖然有學過,但係我一直諗唔明點解係how o clock而唔係what o clock

我學既係how o clock
仲有個shit 字
明明小學本英文書有教
但無啦啦比miss話我講粗口
如果上cambridge dictionary聽
都係聽唔到個michael個"chael"音 因為係會輕聲
只不過因為廣東話習慣每一個音都發重音
所以先會發左 BA SIC CAL LY 咁
同理 comfortable

thank you
明明勁記得同見過5000蚊
同人講d人當我老作
搞到細個俾人笑

呢個係繼How o' clock 之後都好多人記得既一樣野
開多個新topic, 有無人記得 小黑 柯受良係點死o既?

我就記得佢係表演飛黃河 之後表演失敗死左, 仲記得cctvb 既城市追擊係有特輯,成件事好突然 係意外

後來佢個仔有再挑戰黃河

病死

病死x2

呢個真係笑左,大陸新聞全部都話佢病死

google 已經全部都係病死

不過就算係大陸, 都有一部分人記得係表演死左
記得3年前有舊隕石殺左500人
但身邊個個朋友都話班人冇死到

係邊個國家
印象中俄羅斯有次好似有單好嚴重

最後都討論唔出乜野
只係知道有兩種人既記憶

留名

唔係一直都係Johnny Walker咩

我之前google圖片
支酒已經冇左我記得既牌子

最好笑我有個朋友幾年前唱k叫左支
佢post過facebook
我叫佢搵返張圖
佢睇到張圖都嚇一嚇

係架 其實真係唔會有結論 除非呢度有天才科學家

不過都係志在搵下大家有無咩共同既event 同發掘下一d 新既野

Johnny Walker 呢個我都係第一次聽
屌,呀甘講咗十世,佢用was係因為佢quote佢老母段嘢
Appeared in the 1994 film Forrest Gump, when the lead character Forrest Gump (played by Tom Hanks) says "Mama always said life was like a box of chocolates. You never know what you're gonna get."

其實我都睇過佢有就呢件事發表, 但重點係有唔少人好強調自己記得 因為佢地睇過無數次

當然都係討論下, 我唔會堅持曼德拉效應係絕對存在, 或者應該咁講, 我都想研究下呢d 野有幾多係解釋到,因為呢d 野 都真係帶動左一個好廣泛既討論

就好似綠野仙蹤 有一幕係個Scarecrow 拎住支手槍
但有d 由細煲到大既人好肯定無, 而有一d 畫作都無畫果支槍出黎 , 當然有好多解釋, 不過大家可以當科幻故事研究下

https://youtu.be/YYGFED-XGBM
How o'clock呢個好明顯唔關曼特拉事
係因為我地小學用Beeno果本textbook教錯左
如果有巴打仲有小學本書
攞出黎睇吓就知

第一次聽到呢個講返, 有無巴打真係搵到本書

如果搵到上面真係寫How o' clock,
咁呢樣野就唔係Mandela effct
myth busted
我有
World war z 套[電影]明明好耐以前已經睇過
D屍疊羅漢個幕
但一睇番先知係13年 3年前

亦都真係有d 人睇過一d 未上畫既戲既例子 同巴打你既例子相近
記得李小龍係中拍戲中槍死 最近先知係佢個仔拍戲中槍死
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞