有無人覺得曼德拉效應有係自己身上發生?

523 回覆
41 Like 11 Dislike
我記得有次買生日禮物比fd係好耐之前佢仲讀緊書 但係有一日睇番張單買既日期係佢畢左業之後 我明明好記得買果日發生既野
其實好多出名電影出新版dvd都會改左某d畫面同對白。(例如星球大戰,星戰迷應該知好多)
阿甘正傳果個會唔會係咁
我屋企人好鍾意聽舊歌
話說有一日打算搵啊蔡琴個 情人的眼淚 出來唱
係YouTube播出來
唱到一句
「你難道不明白,是為了愛」
YouTube個版本變咗
「你難道不明白,為了愛」
成首歌變得好怪,無啦啦拖長個音
我地個樣係
之後上網搵歌詞搵埋其他音源,舊CD
都係無咗個是字
唔知有無巴絲打有同樣感受

樂隊Queen既 We are the champion 都有咁既情況
有人覺得最後果段應該係有 "of the world"

連佐治古尼同班星唱都覺得怪
https://youtu.be/FlVuCE5lE-8
細個習慣放學就開電視
有一日發現做嘅嘢同噚日一模一樣
但返學嘅功課同其他嘢完全唔同
算唔算曼德拉效應?

諗返起小學我都試過
我甚至同同學講, 話做咩兩日連續都播同一集

但當然無人當一回事
細個習慣放學就開電視
有一日發現做嘅嘢同噚日一模一樣
但返學嘅功課同其他嘢完全唔同
算唔算曼德拉效應?

諗返起小學我都試過
我甚至同同學講, 話做咩兩日連續都播同一集

但當然無人當一回事

真係試過連續兩日都播同一集,我仲戲透咗,好記得屋企人呆咗個剎那
究竟係個世界有bug
定係
呢個係心理學入面未被發現既集體現象

或者咁講 , 可能唔算係bug , 而係一種自然現象,
我地呢個文明都只係開始左幾千年, 如果宇宙有一d 幾萬年( 甚至更耐)先出現一次既自然現象係會直接影響人腦or 生物既記憶甚至係實物, 其實我地都不得而知
大家睇下篇文
其實量子世界已經證實咗未來可以改變過去
http://blog.xuite.net/metafun/life/205473874-量子觀點:在現象被觀察之前,無一是實在的

多謝巴打比料
Kit Kat有咩問題

本來中間有一劃
應該係Kit-kat

好多人都記得, 我都一樣
而家係無 仲要感覺係兩個字近左
一定係in,
之前check過福祿壽扮女人成日改做xxx in the xxxx
....
早幾月我其實google好多,但好奇怪,就係上次hkg有個post個一日google得多,
同日我同我老婆fb就被block,唔可以like任何page /group......

巴打你一定係知道左d 有人唔想你知既野
其實好多出名電影出新版dvd都會改左某d畫面同對白。(例如星球大戰,星戰迷應該知好多)
阿甘正傳果個會唔會係咁

外國有人證實無改過, 因為屋企舊版碟都係變左對白 , 同佢地認知既不同
我記得有次買生日禮物比fd係好耐之前佢仲讀緊書 但係有一日睇番張單買既日期係佢畢左業之後 我明明好記得買果日發生既野

之前既曼德拉post 有個巴打話有年生日去過長州 , 但搵唔返d 相
屌呢個post 好耐之前高登見過

但最恐怖係d reply都好似全部一樣咁
周海媚依排係地鐵有個美容廣告
但我之前記得同一幅廣告相明明係賣舞台劇廣告
屌呢個post 好耐之前高登見過

但最恐怖係d reply都好似全部一樣咁

集體洗腦post
留名
大家睇下篇文
其實量子世界已經證實咗未來可以改變過去
http://blog.xuite.net/metafun/life/205473874-量子觀點:在現象被觀察之前,無一是實在的

多謝巴打比料

睇完 對量子物理多左少少認識

實驗基本上證實左 薛丁格的貓既假設
我地既觀察係會影響現實

咁如果真係有一刻,有一件事物,所有人都無從內在外在觀察佢, 可能佢既狀態真係會唔同左
都話咗呀甘嗰句係was係因為佢quote佢老母呀
when the lead character Forrest Gump (played by Tom Hanks) says "Mama always said life was like a box of chocolates. You never know what you re gonna get."
我屋企人好鍾意聽舊歌
係YouTube播出來
唱到一句
我地個樣係
都係無咗個是字

樂隊Queen既 We are the champion 都有咁既情況

屌 依加係冇左個of the world ?
我屋企人好鍾意聽舊歌
係YouTube播出來
唱到一句
我地個樣係
都係無咗個是字

屌 依加係冇左個of the world ?

https://www.youtube.com/watch?v=04854XqcfCY

1:05 有

應該係因為前段同後段一樣 好多人感覺後段應該都有
記錯就記錯啦 扮乜撚野呀
證明唔到就過主啦
明明記得MJ係係舞台跌落地死 google話係食藥死

on9
MJ仲未死呀

係囉
唔知點解好多人都覺得MJ死左
而且死因有好多版本
明明我小學個陣係背make made maken
到左中學先知根本無maken依個字

小黑呢個?個陣我瘋狂loop笨小孩 同埋cctvb係喺佢炒車死左之後有訪問過劉華
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞