有無人覺得曼德拉效應有係自己身上發生?

523 回覆
41 Like 11 Dislike
我屋企人好鍾意聽舊歌
話說有一日打算搵啊蔡琴個 情人的眼淚 出來唱
係YouTube播出來
唱到一句
「你難道不明白,是為了愛」
YouTube個版本變咗
「你難道不明白,為了愛」
成首歌變得好怪,無啦啦拖長個音
我地個樣係
之後上網搵歌詞搵埋其他音源,舊CD
都係無咗個是字
唔知有無巴絲打有同樣感受

樂隊Queen既 We are the champion 都有咁既情況
有人覺得最後果段應該係有 "of the world"

連佐治古尼同班星唱都覺得怪
https://youtu.be/FlVuCE5lE-8

屌 依加係冇左個of the world ?

https://www.youtube.com/watch?v=04854XqcfCY

1:05 有

應該係因為前段同後段一樣 好多人感覺後段應該都有

咁我就不便評論了 我應該未聽過哂成首歌
肥貓竟然無人講
on9 post
明明記得MJ係係舞台跌落地死 google話係食藥死

on9
MJ仲未死呀

係囉
唔知點解好多人都覺得MJ死左
而且死因有好多版本

我都記得嗰陣睇報紙話小黑係飛車死架喔
同埋how o clock都好有印象
以前m記魚柳bell明明有成塊芝士
而家得返半塊,但m記死都話由一開始就得半塊
明明勁記得同見過5000蚊
同人講d人當我老作
搞到細個俾人笑

我都記得有見過5000蚊 大個先知原來無
basically a係silent letters
讀起黎就係basic "k" lly
就好似hour係讀our咁

感謝巴打 明白了

巴打可唔可以順便分享下有無d 咩字容易被讀錯

ps 不過陰毛論d 咁講, 可能都係一種曼德拉效應

乜柒都陰毛論咁唔洗講啦
同人講d人當我老作
搞到細個俾人笑

係!!!我都好記得細個見過5000蚊 前排有個po講5000蚊紙 我問我屋企人 佢地笑我 但我真係記得個5000蚊紙係啡啡地色

本身見到上面嗰句仲係度懷疑自己
見到啡啡地色嗰句我即刻....
我好記得以前有本小學教科書講紙幣
Show哂咁多隻顏色出黎
嗰時仲係有$5000
直到我岩岩google先知原來係無
同人講d人當我老作
搞到細個俾人笑

係!!!我都好記得細個見過5000蚊 前排有個po講5000蚊紙 我問我屋企人 佢地笑我 但我真係記得個5000蚊紙係啡啡地色

嗰時仲係有$5000

細細個嗰陣記得係有$5000 之後問返原來係無
開多個新topic, 有無人記得 小黑 柯受良係點死o既?

我就記得佢係表演飛黃河 之後表演失敗死左, 仲記得cctvb 既城市追擊係有特輯,成件事好突然 係意外

後來佢個仔有再挑戰黃河

表演失敗死x2

有兩位巴打話病死, 現實我都問個好多朋友, 感覺都一半半, 會唔會係我地呢個時空有黎自兩個時空既人? 可以當科幻電影FF 下

飲酒過量致死,
飛車好成功。
同人講d人當我老作
搞到細個俾人笑

嗰時仲係有$5000

我細個夠以為有十蚊銀
點知原來係外幣
開多個新topic, 有無人記得 小黑 柯受良係點死o既?

我就記得佢係表演飛黃河 之後表演失敗死左, 仲記得cctvb 既城市追擊係有特輯,成件事好突然 係意外

後來佢個仔有再挑戰黃河

表演失敗死x2

有兩位巴打話病死, 現實我都問個好多朋友, 感覺都一半半, 會唔會係我地呢個時空有黎自兩個時空既人? 可以當科幻電影FF 下

飲酒過量致死,
飛車好成功。

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/柯受良
真係病死喎,到底......
以前tvb 三點九會播超魔神英雄傳
播結局嗰日tvb hold 住左喺個台徽喥成三個字
之後竟然無順延節目,有無人有印象?
根本就係自己記錯事實
邊得黎咁多陰謀論
明明記得MJ係係舞台跌落地死 google話係食藥死

你全家仆街死添啦
How o clock呢個我好肯定學過
但係身邊既朋友全部話無聽過
佢地淨係話學生過what time is it

唔撚係掛...
細細個就學How o clock傢喎

我d fd都話無聽過!

依個真係學過 點會冇!
同人講d人當我老作
搞到細個俾人笑

嗰時仲係有$5000

我細個夠以為有十蚊銀
點知原來係外幣

乜料
屌你老母
乜撚野呀
柯受良我肯撚定係表演失敗死
點撚解變左病死

病死呀

當年飛越黃河睇住直播
關於阿甘
我記得都係用is
但網上好多野都係用was
但樓上有位巴打貼左張fb圖係用is
而我前排上左山頂間阿甘蝦餐廳食完野出黎經過佢間買衫店咁既野
佢d衫係印左阿甘既金句
當中有款係印左is
我即刻影比個frd睇
有相為證
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞