有無人覺得曼德拉效應有係自己身上發生?

523 回覆
41 Like 11 Dislike
我自己最大印象就係Sully 套戲講既空難,
我記憶中係大概2013 年既事,但原來係09年

我仲記得我果陣係機場做野,多左留意航空新聞,之後再上網睇Captain Sully 既訪問

但如果係09年 我既記憶中係日日都去左自修室溫書
同埋唔會點留意航空新聞

最神奇既係, 有部分美國人都覺得單空難係13年發生

各位巴打有無類似經驗?

另外有樣野, 我感覺上都好怪, 由細到大,有d 英文字, 例如 comfortable , basically, 我聽所有人(包括鬼佬) 都係拆開, com fort ta ble ; basic cal ly , 但呢排我先比人糾正返話應該係 comfort ble ; basic ly 小弟英文唔好, 可能一直都讀錯 不過應該未至樣錯得咁離譜

但因為之前都有巴打提過 How o' clock 呢樣野, 所以我都想研究一下有無人同我感覺一樣
記得3年前有舊隕石殺左500人
但身邊個個朋友都話班人冇死到
邊個糾正你讀 comfor ble????
未聽過人咁讀
又嚟

係邊個國家
印象中俄羅斯有次好似有單好嚴重
又嚟

真係對呢個topic 好有興趣 可能會變月經
sex in the city果個先驚
係kate perry囉

詳情

sex and the city
邊個糾正你讀 comfor ble????
未聽過人咁讀

http://dictionary.cambridge.org/zht/詞典/英語-漢語-繁體/comfortable

sor自膠
更正 我係比人糾正 做 comf table
但我以前係聽 com for table
How o' clock
其實一路都發生緊。

詳情

簡單黎講就係大部分人都"記得" 係色慾都市 原名係Sex in the city

我自己記得都係, 因為果陣細個理解成在城市裡的性愛, 如果係sex and the city , 就會係 城市與性愛
basically a係silent letters
讀起黎就係basic "k" lly
就好似hour係讀our咁
成日都覺得係

詳情

簡單黎講就係大部分人都"記得" 係色慾都市 原名係Sex in the city

我自己記得都係, 因為果陣細個理解成在城市裡的性愛, 如果係sex and the city , 就會係 城市與性愛

我印象中都係SEX IN THE CITY
basically a係silent letters
讀起黎就係basic "k" lly
就好似hour係讀our咁

感謝巴打 明白了

巴打可唔可以順便分享下有無d 咩字容易被讀錯

ps 不過陰毛論d 咁講, 可能都係一種曼德拉效應
成日都覺得係

有無例子分享下?
其實一路都發生緊。

平行時空定集體催眠
平行時空定集體催眠

主流講法話係有人操控 但方式可能係同強子對撞實驗有關 即係佢地可以修改歷史 但修改唔到記憶
btw

補返我講Sully 果個case 我話有人都係咁樣既例子

https://m.reddit.com/r/MandelaEffect/comments/4mlr2u/my_own_mandela_effect/

佢講既同我都係大同小異
但佢既經歷係更加令佢深刻

係邊個國家
印象中俄羅斯有次好似有單好嚴重

樓主你真心左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞