有無人覺得曼德拉效應有係自己身上發生?

523 回覆
41 Like 11 Dislike
我都記得柯受良係表演死
我記得係病死
另外有樣野, 我感覺上都好怪, 由細到大,有d 英文字, 例如 comfortable , basically, 我聽所有人(包括鬼佬) 都係拆開, com fort ta ble ; basic cal ly , 但呢排我先比人糾正返話應該係 comfort ble ; basic ly

我一向聽外國人係讀basic ly
唔係逐隻字讀出黎架喎
留名
開多個新topic, 有無人記得 小黑 柯受良係點死o既?

我就記得佢係表演飛黃河 之後表演失敗死左, 仲記得cctvb 既城市追擊係有特輯,成件事好突然 係意外

後來佢個仔有再挑戰黃河

病死

病死x2

表演成功左
之後病死?

頂 又好似有個畫面係表演意外死

小黑明明係表演失敗死
當年好細個仲睇住電視影佢出事

架電單車跌左落山谷呀嘛
basically a係silent letters
讀起黎就係basic "k" lly
就好似hour係讀our咁

感謝巴打 明白了

巴打可唔可以順便分享下有無d 咩字容易被讀錯

ps 不過陰毛論d 咁講, 可能都係一種曼德拉效應

你自己英文差就英文差啦
我印象中都好記得小學有教過how o'clock.. 但身邊唔小同小學既friend都話細個係教what time is it而無聽過how o'clock..

我就記得佢係表演飛黃河 之後表演失敗死左, 仲記得cctvb 既城市追擊係有特輯,成件事好突然 係意外

後來佢個仔有再挑戰黃河

病死

病死x2

表演成功左
之後病死?

小黑明明係表演失敗死

架電單車跌左落山谷呀嘛

我都記得表演死
記性差又瀨曼德拉效應?
明明勁記得同見過5000蚊
同人講d人當我老作
搞到細個俾人笑

係咪啡啡地色比1000蚊大張嘅?我都記得有但而家d人唔信我
12號風球
How o clock呢個我好肯定學過
但係身邊既朋友全部話無聽過
佢地淨係話學生過what time is it

後來佢個仔有再挑戰黃河

病死

病死x2

表演成功左
之後病死?

小黑明明係表演失敗死

架電單車跌左落山谷呀嘛

我都記得表演死
記性差又瀨曼德拉效應?

已經唔係記性問題 google 所有result 都係話哮喘病死 比人刪改過去人人都記得嘅事先係曼德拉effect 好似係
高登個post好似4個月前
Btw 官方fb page 都寫life is like a box......
點解youtube會講左was

後來佢個仔有再挑戰黃河

病死

病死x2

表演成功左
之後病死?

小黑明明係表演失敗死

哮喘病死
高登個post好似4個月前
Btw 官方fb page 都寫life is like a box......
點解youtube會講左was

肯定係is
明明勁記得同見過5000蚊
同人講d人當我老作
搞到細個俾人笑

係咪啡啡地色比1000蚊大張嘅?我都記得有但而家d人唔信我

係呀!我都記得啡啡地色
記得3年前有舊隕石殺左500人
但身邊個個朋友都話班人冇死到

日本
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞