有無人覺得曼德拉效應有係自己身上發生?

523 回覆
41 Like 11 Dislike
我屋企人好鍾意聽舊歌
話說有一日打算搵啊蔡琴個 情人的眼淚 出來唱
係YouTube播出來
唱到一句
「你難道不明白,是為了愛」
YouTube個版本變咗
「你難道不明白,為了愛」
成首歌變得好怪,無啦啦拖長個音
我地個樣係
之後上網搵歌詞搵埋其他音源,舊CD
都係無咗個是字
唔知有無巴絲打有同樣感受

我呀, 我都係記得「是為了愛」, 但係一聽無左個"是" 好唔慣
乜李小龍唔係拍戲中彈死咩
跟住佢個仔又係拍戲中彈死
新聞講到好撚離奇兩父子同一命運架wo
細個習慣放學就開電視
有一日發現做嘅嘢同噚日一模一樣
但返學嘅功課同其他嘢完全唔同
算唔算曼德拉效應?

諗返起小學我都試過
我甚至同同學講, 話做咩兩日連續都播同一集

但當然無人當一回事

真係試過連續兩日都播同一集,我仲戲透咗,好記得屋企人呆咗個剎那

原來唔止我一個試過

係咪黃子華做同蔡少芬做

套野好似係因為啲帥奶唔滿意黃子華死左
之後播多次 個結局就係佢冇死到 變Happy Ending
教How o‘clock 個本教科書係Longman Welcome To English嘅第一本,只要搵到個本嘢嘅實物就可以知道係唔係真
邊個糾正你讀 comfor ble????
未聽過人咁讀

http://dictionary.cambridge.org/zht/詞典/英語-漢語-繁體/comfortable

sor自膠
更正 我係比人糾正 做 comf table
但我以前係聽 com for table

發音正唔正確既問題

小黑明明係表演失敗死
當年好細個仲睇住電視影佢出事

哮喘病死

on9啦你,飛車果次有意外但係冇死到

炒左落紙皮箱裡面,然後喺裡面點定雪茄等人救
我好好好好好記得我細個真係學how o'clock
係有一次中學嗰時啲同學話係what time is it 我先知原來大家係學what time is it
後來先發現原來身邊根本無人學過how o'clock
同埋有冇巴絲聽過西九龍過山車死過人?
因為我以前睇新聞好記得有小朋友跌左落去,
但我同親其他人講都話冇呢單野,上網更加搵唔到

淨係記得有個妹妹跌左落d網度
唔知係咪同一單
同埋有冇巴絲聽過西九龍過山車死過人?
因為我以前睇新聞好記得有小朋友跌左落去,
但我同親其他人講都話冇呢單野,上網更加搵唔到

淨係記得有個妹妹跌左落d網度
唔知係咪同一單

因為死過人先加網,之後到小妹妹

西九幾年一單跳樓,記錯唔奇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞