有無人覺得曼德拉效應有係自己身上發生?

523 回覆
41 Like 11 Dislike
甘迺迪事件佢架車係四個位定六個位

四,一定係四
但佢變左六 點睇
仲有kit-kat
柯受良單野我記得係電單車飛過個懸崖之後落地嗰下歪左之後炒落地後搶救失敗, 但係而家完全搵唔返段片

我老婆都記得係電單車但係又記得佢係病死
有冇多幾個本地啲嘅例子
上埋嗰啲唔多熟感覺唔到
柯受良單野我記得係電單車飛過個懸崖之後落地嗰下歪左之後炒落地後搶救失敗, 但係而家完全搵唔返段片

我老婆都記得係電單車但係又記得佢係病死

唔係成功過一次 之後第二次再黎失敗死左咩
我記得柯受良係表演失敗死

我都有睇過呢個 都係今年先知世貿實際上有三橦building 無左, 可能好多人都未知

巴打講火星果樣野算係占星? 可以係邊度睇多d?

係事實,不過更多就唔講啦,你有睇我其他post reply 就知我乜料到。

屌你老母死on9仔
戒奶開始都已經係 sex in the city
How o'clock呢個好明顯唔關曼特拉事
係因為我地小學用Beeno果本textbook教錯左
如果有巴打仲有小學本書
攞出黎睇吓就知

你有冇果本書

How oclock呢個迷團我之前係高登個post同好多巴打都有討論過

我自己有印象係學過how oclock,一路都唔明點解會用how,但講落好順口同埋細個唔會考究咁多
同埋講幾點鐘係教我地用x oclock, half past x, quarter past x呢種講法,所以感覺上how oclock都好似好合理

去到大個會用英文同人溝通,發現大家都係用what time is it,講幾點鐘會直接講one thirty, five forty three咁樣

上面教果種形式好似已經fade out左咁
之後有人講起how oclock我先醒起有樣咁既野

不過我都覺得最合理解釋係教錯左how oclock
而x oclock/ half past x呢種講法就係教左d old school講法俾我地,外國人已經冇用呢種講法

有印象自己學過how oclock既巴絲,小學係讀中文小學定英文小學?
我自己係中小,我有一個Frd係英小但有印象自己學過,另一個英小frd就堅決冇學過

中小 係how o'clock

朗文隻書
中小
how oclock
同D朋友, 講起上forum
明明大家記得一路上嗰個叫hkg
點知今日睇番原來個主流論壇叫做lihkg
根本就無hkg

死撚開啦
一定係in,
之前check過福祿壽扮女人成日改做xxx in the xxxx
....
早幾月我其實google好多,但好奇怪,就係上次hkg有個post個一日google得多,
同日我同我老婆fb就被block,唔可以like任何page /group......
明明記得MJ係係舞台跌落地死 google話係食藥死

on9
MJ仲未死呀
小黑明明係表演失敗死
好肯定啵

明明新聞都係報病死既
小黑明明係表演失敗死
好肯定啵

明明新聞都係報病死既

2003年12月9日上午被發現昏迷在上海巴黎春天大酒店房間內,送往上海市第六人民醫院搶救無效身亡,終年50歲,死於哮喘發作。藝人柯有倫為其子。其女兒柯麗珍於2006年5月14日嫁給了前東華三院主席周振基兒子周博軒

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/柯受良
[quote]小黑明明係表演失敗死
好肯定啵

明明新聞都係報病死既

2003年12月9日上午被發現昏迷在上海巴黎春天大酒店房間內,送往上海市第六人民醫院搶救無效身亡,終年50歲,死於哮喘發作。藝人柯有倫為其子。其女兒柯麗珍於2006年5月14日嫁給了前東華三院主席周振基兒子周博軒

https://zh.m.wikipedia.org/zh-hk/柯受良
有冇公投 kitkat係有一橫定冇一橫
How o clock呢個我好肯定學過
但係身邊既朋友全部話無聽過
佢地淨係話學生過what time is it

我有學過
How o clock呢個我好肯定學過
但係身邊既朋友全部話無聽過
佢地淨係話學生過what time is it

我有學過

我都有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞