入過沙咀勞教中心,你問我答(2)

1001 回覆
67 Like 2 Dislike
#815 楊岳橋你起身

呢單靈異事件都好出名

話說有個學童衰咗去咗歌連臣角,咁佢嘅媽媽媽錫佢,個個星期都會帶埋佢細佬(about4-5歲到嚟探佢

但係有一個星期細佬同媽媽無嚟到探佢,原來佢地係上嚟探佢嘅途中,交通意外走咗

當個學童知道咗個消息之後,竟然睇唔開,吊頸死咗(正字撚唔好吊我老母)

自始,每逢夜晚大閘個阿sir都會話,見到佢兩母子拍閘話要探監

而同時間所入面指模房(即係寫字樓同文件處理嘅地方)嘅阿sir,就會夜晚聽到有人係房外面講,我刑滿啦我要出冊,嚇到班老職賴撚哂屎

之後,就有識法科嘅老職講,因為個學童無出冊嘅文件,所以就走唔到,之後班老職就夾錢買衣紙同簽番張文件比佢,之後所內先回復安靜

利申:以上非本人自己經歷,只係所內嘅都市傳聞,所以有聽過其他類似故事,實屬正常

唔好提喇...

我唔知佢打到人點樣,但好肯定個條友一定無死到

你都話嚴重傷人,嗰個人係會有長期後遺症。
可以慘過死。

sorry,攪吓gag啫

你eq真係向度最高
結婚未
我高登有追開你

Btw哥lin猛到pk
成日有細路仔

首先多謝讚賞,我十幾歲個陣都係好火爆,但沙咀真係有磨去咗我嘅淩角,真係無哂脾氣

我未結婚呀,我唔係賴,但唔知係咪入面慣咗,唔可以對職員主動提出訴求,攪到受完出番嚟,個人都變得內向咗,做嘢前會成日諗多咗,攪到唔夠膽同女仔表白

歌連緊係猛啦,大大個歌連臣角墳場係隔離,等我轉頭都講吓歌連臣鬼故先

岩岩出黎果陣都係咁 好似全世界都歧視緊我咁

對唔住
唔再問

好丫,一人讓人句,停止罵戰,回到高汁討論

你eq真係向度最高
結婚未
我高登有追開你

Btw哥lin猛到pk
成日有細路仔

首先多謝讚賞,我十幾歲個陣都係好火爆,但沙咀真係有磨去咗我嘅淩角,真係無哂脾氣

我未結婚呀,我唔係賴,但唔知係咪入面慣咗,唔可以對職員主動提出訴求,攪到受完出番嚟,個人都變得內向咗,做嘢前會成日諗多咗,攪到唔夠膽同女仔表白

歌連緊係猛啦,大大個歌連臣角墳場係隔離,等我轉頭都講吓歌連臣鬼故先

係喎,明明根本自己都無講比人聽自己衰過,但又硬係覺得人地好似知咁,因為我單案有上過報紙,成日諗佢會唔會有睇報紙㗎

我用左半年時間去適應

自己形住
同好多出返黎都正常做嘢,過返正常人生活,唔好諗太多
歧視人嗰啲一定係on9或者覺得你威脅到佢

當年冇咁多宣傳,出到黎個個都覺得入過去就係垃圾

老一輩難講啲
你當我朋友做懲教
我同佢撞過出返黎嘅一個男仔
佢地都有傾有講
個男仔好瘦但幾靚仔
一定估唔到,同 個人nice嘅我自己覺得係完全無嘢
好好笑容好有幸福感

求鬼故

可以慘過死。

你eq真係向度最高
結婚未
我高登有追開你

Btw哥lin猛到pk
成日有細路仔

對唔住
唔再問

唔洗同我講對唔住,下次諗清楚先出post,禍從口出呀

好丫,一人讓一句,回復高汁討論

可以慘過死。

你eq真係向度最高
結婚未
我高登有追開你

Btw哥lin猛到pk
成日有細路仔

係喎,明明根本自己都無講比人聽自己衰過,但又硬係覺得人地好似知咁,因為我單案有上過報紙,成日諗佢會唔會有睇報紙㗎

我用左半年時間去適應

我係而家都覺得仲有影響

話咁佢同房真係好好人喎!
因為監房地有兩句名言

『無煙無餅,唔好叫名』

『光棍遇著老千,邊個千邊個都未知』

入面邊個信得過,犯都分黨分派
但其實全部都係為自己
係不停陰人,宮心計之監獄風雲

監房地無秘密,同埋囚犯間嘅風聲對監獄管理係好重要嘅一還,所以老職都會用著數嚟換取資訊,所以囚犯間大家督大家已經唔係咩新鮮事,只係睇你督得高唔高明,有無比人督穿啫!!!!

老鬼會害老職
好難唔比人督穿,我覺得

睇你功力啦,有好多人真係可以擺門擺到你以為係第二條友做二五仔,因為監房好多好演員,tvb班演員我諗連車尾燈都見唔到

監房邊有秘密呀

不過可能有都唔知,始終人嘅嘢
Tvb
我剩係知非禮戀童強姦入保護組都可能出事
但一定要入

平時我地聽嘅,咩衰風化會比犯打係講緊大人犯,但大人犯我唔知,你可問Agentcc巴打

但RC,DC,TC同YP都無保護組去保護D風化犯,只會當平常犯人一樣,亦都唔會歧視你,因為真係太多風化犯啦,根本就理唔到咁多

保護組只會保護名人,例如:十二道峰味

嗰啲我知,雖然我無坐過
大人衰風化比返其他犯打已經算好才
大把招玩你。。
表面上話係正義,我自己覺得係發洩

人類係有階級之分,就算囚犯都唔例外,就算大家都係咁撚衰,大家都係囚犯,但點都會覺得自己高人一等,蝦蝦霸霸
#815 楊岳橋你起身

呢單靈異事件都好出名

話說有個學童衰咗去咗歌連臣角,咁佢嘅媽媽媽錫佢,個個星期都會帶埋佢細佬(about4-5歲到嚟探佢

但係有一個星期細佬同媽媽無嚟到探佢,原來佢地係上嚟探佢嘅途中,交通意外走咗

當個學童知道咗個消息之後,竟然睇唔開,吊頸死咗(正字撚唔好吊我老母)

自始,每逢夜晚大閘個阿sir都會話,見到佢兩母子拍閘話要探監

而同時間所入面指模房(即係寫字樓同文件處理嘅地方)嘅阿sir,就會夜晚聽到有人係房外面講,我刑滿啦我要出冊,嚇到班老職賴撚哂屎

之後,就有識法科嘅老職講,因為個學童無出冊嘅文件,所以就走唔到,之後班老職就夾錢買衣紙同簽番張文件比佢,之後所內先回復安靜

利申:以上非本人自己經歷,只係所內嘅都市傳聞,所以有聽過其他類似故事,實屬正常

呢個我知。。。勁出名。。。
個女人同細佬有時佢地揸車走會見度
我諗我會嚇到炒車。。。。
其實件事好sad...

入面勁多人玩神打

話咁佢同房真係好好人喎!
因為監房地有兩句名言

『無煙無餅,唔好叫名』

『光棍遇著老千,邊個千邊個都未知』

入面邊個信得過,犯都分黨分派
但其實全部都係為自己
係不停陰人,宮心計之監獄風雲

監房地無秘密,同埋囚犯間嘅風聲對監獄管理係好重要嘅一還,所以老職都會用著數嚟換取資訊,所以囚犯間大家督大家已經唔係咩新鮮事,只係睇你督得高唔高明,有無比人督穿啫!!!!

老鬼會害老職
好難唔比人督穿,我覺得

睇你功力啦,有好多人真係可以擺門擺到你以為係第二條友做二五仔,因為監房好多好演員,tvb班演員我諗連車尾燈都見唔到

監房邊有秘密呀

Tvb
但一定要入

平時我地聽嘅,咩衰風化會比犯打係講緊大人犯,但大人犯我唔知,你可問Agentcc巴打

但RC,DC,TC同YP都無保護組去保護D風化犯,只會當平常犯人一樣,亦都唔會歧視你,因為真係太多風化犯啦,根本就理唔到咁多

仲有曾生同七警

曾生個仆街冚家剷,就算衰咗都仲要扮嘢扮病訓醫院,咁即係好明顯佢仲未知衰,作為一個大人衰咗咪堂堂正正受咗佢,我都仲欣賞你,但到呢刻都仲成個女人咁扭扭捏捏,你叫佢係真係病就快撚D去死啦,冚家剷

老鬼會害老職
好難唔比人督穿,我覺得

監房邊有秘密呀

Tvb
但一定要入

嗰啲我知,雖然我無坐過
大人衰風化比返其他犯打已經算好才
大把招玩你。。
表面上話係正義,我自己覺得係發洩

人類係有階級之分,就算囚犯都唔例外,就算大家都係咁撚衰,大家都係囚犯,但點都會覺得自己高人一等,蝦蝦霸霸

就係呢種心態。。。
佢地會玩到勁癡線。。。而投訴係無用
自然有辨法令你不再投訴。。。

可以慘過死。

你eq真係向度最高
結婚未
我高登有追開你

Btw哥lin猛到pk
成日有細路仔

我用左半年時間去適應

自己形住

心理真係無藥醫,唯有睇吓自己幾時學識真正放下

老鬼會害老職
好難唔比人督穿,我覺得

監房邊有秘密呀

Tvb
但一定要入

仲有曾生同七警

曾生個仆街冚家剷,就算衰咗都仲要扮嘢扮病訓醫院,咁即係好明顯佢仲未知衰,作為一個大人衰咗咪堂堂正正受咗佢,我都仲欣賞你,但到呢刻都仲成個女人咁扭扭捏捏,你叫佢係真係病就快撚D去死啦,冚家剷

你eq真係向度最高
結婚未
我高登有追開你

Btw哥lin猛到pk
成日有細路仔

我用左半年時間去適應

自己形住

而家唔同啦,香港還押過或受過嘅人原來好撚多,真係總有一個係阻近,同埋咁多名人都受過靶,所以已經令好多人麻目咗,唔覺得係咩一回事

叫你唔好圍爐
你看看你

圍你咪圍你囉 你係on9
又話人講唔信 人地話自己有病就信
信晒對自己有利既野

你看看你
叫人唔好圍爐
自己圍就大條道理

奶埋佢西啦
我話佢前言不對後語飲精上腦
我邊忽有話信?
你奶佢西奶到又上埋一份?

有晒奶正喎
咁你回應未? 信邊到唔信邊到

你應啦,到我問啦喎你問左咁多個
點解要信?
有邊個值得信?
嗰個扯線重傷人,究竟做左乜比人判入去?

好呀 我話你聽 當年我女朋友比人非禮 我打到佢入醫院 之後我就比人判左入去 (佢都入左去,好似係),果個女仔而加就係我老婆 我個仔而加8歲,係唔係要問你信唔信先?咁我係唔係好應該入去比人虐待?我真係唔想講粗口,我真係忍唔住
屌你老母臭西!揭人瘡疤係唔係好撚開心呀?屌你老母

算啦,巴打受靶咁實際咁辛苦都忍到,何必為網上咁虛嘅嘢而憤怒呢,不過我唔係教你做人,只係勸喻吓你啫

btw既然件事都過咗咁耐學吓放低啦,因為聽你嘅語氣應該仲好介懷呢件事咁

巴打共勉之

其實諗番起,我受幾辛苦都唔夠我老婆同我屋企人辛苦 所以我答應左佢唔再做錯事

啱,尢其是沙咀咁撚遠都不遲勞苦嚟探你,真係好感動,我地自己入去坐車就唔覺

嘩...屌你老味到自己出冊個日,行吓石壁個條斜路就知幾撚巴

你eq真係向度最高
結婚未
我高登有追開你

Btw哥lin猛到pk
成日有細路仔

我用左半年時間去適應

自己形住

老一輩難講啲
你當我朋友做懲教
我同佢撞過出返黎嘅一個男仔
佢地都有傾有講
個男仔好瘦但幾靚仔
一定估唔到,同 個人nice嘅我自己覺得係完全無嘢
好好笑容好有幸福感

求鬼故

鬼故要等等因為手機打字需時
#815 楊岳橋你起身

呢單靈異事件都好出名

哩個我好似聽過差唔多既

係呀,因為係監房都市傳說,所以呢個故有石壁版同赤柱版
#815 楊岳橋你起身

呢單靈異事件都好出名

其實件事好sad...

入面勁多人玩神打

係喎,班老職真係三山五嶽,三尖八角咩人都有,我見過有老職係兼職法科師傅
#815 楊岳橋你起身

呢單靈異事件都好出名

哩個我好似聽過差唔多既

係呀,因為係監房都市傳說,所以呢個故有石壁版同赤柱版

我有識見過
女人同bb
唔係四歲,要手抱
個女人係咁喊,男監
點解無人知,但好多人見過佢
木偶巴 嚴重傷人 你打到人成點呀?

唔好提喇...

Sorry 想八卦下

你eq真係向度最高
結婚未
我高登有追開你

Btw哥lin猛到pk
成日有細路仔

我用左半年時間去適應

我係而家都覺得仲有影響

搵工果陣有囉
所以之後自己搵到錢做而加既小生意巴時候,都唔介意請更新人仕 我而加公司20個同事有9個都係更新人仕

你又係做生意?
咁即係你係我係,連Agentcc巴打都係

原來更新人士做生意比率咁高㗎
#815 楊岳橋你起身

呢單靈異事件都好出名

其實件事好sad...

入面勁多人玩神打

係喎,班老職真係三山五嶽,三尖八角咩人都有,我見過有老職係兼職法科師傅

好多人玩呢啲。。。佢地重有開眼
向呢啲地方做都開。。。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞