入過沙咀勞教中心,你問我答(2)

1001 回覆
67 Like 2 Dislike
我想問通櫃係咪好似算死草..葛民輝比個阿星通個幕咁

有機睇。。。
下下用手貪好玩咩
追左AGENTCC巴打之前D POST
知道巴打你有鼻敏感
但你話入面好少廁紙派 又好難有藥食
咁如果嚴重鼻敏感點算

同埋係沙咀操緊尿都未必痾得
會唔會成面鼻涕都唔俾清理

你病?鼻敏感?
即係體能訓練唔夠
同我做窄手掌上壓50個循環

(一個循環=10下)

500下...............................佢自己做唔做到.....
無可否認,犯法嘅人一定要受到法律制裁,以及一定嘅懲罰。

喺一個法律健全嘅社會入面,法律係基於對市民大眾嘅人身保障。無論你犯嘅事大或小,你係犯咗法就一定要承擔後果。我認為呢個係保障大眾免受到傷害嘅有效方法。

但係,勞教中心嘅懲罰方式只係注重勞役一班少年罪犯,並加以羞辱。大家明白到佢哋只係一班青少年,甚至未成年都有。就算佢哋罪大滔天,個官判得佢哋入勞教,而唔係其他刑期較長嘅監獄,證明佢哋可能需要一啲時間去教育,反省自己,從而改過自身。青少年作為未來社會嘅棟樑,佢哋犯錯,我哋比任何人都擔心。因為我哋唔知道佢條命流流長,長大後會變成一個點嘅人。我係好欣賞入面對犯人嘅紀律作出要求,但好質疑傷害犯人自尊行為嘅成效。

我哋由細到大都明白尊重別人等於尊重自己嘅道理。呢班少年犯人犯案時大多數都妄顧他人感受,危害到他人安全,所以先會被起訴,以及定罪。佢哋最需要學習嘅係點去尊重其他人,唔好因爲一己私慾而行差踏錯,最後害及無辜嘅人。

但係喺入面,佢哋嘅自尊每日比人踐踏。或者有人會話抵佢哋死,自己做埋啲衰野,都係自己攞嚟賤。無錯,我哋旁人鍾意點鬧都得。不過,佢哋入到去都比人咁鬧,而唔係去從新開始建立返正確嘅價值觀同態度,佢哋嘅得著會係乜?最後出到嚟佢哋有冇改變到?呢班柳記係咪教緊班犯去尊重自己,尊重人哋?

有機睇。。。
下下用手貪好玩咩

以前真係用手架,半坐坐Mou咁,然後比人用手指插一下

有機睇。。。
下下用手貪好玩咩

如果被通個位突然放屁咁點?

最多講句屌你老母,然後叫你走,因為好多人排緊隊好忙,無時間攪你

有機睇。。。
下下用手貪好玩咩

最多講句屌你老母,然後叫你走,因為好多人排緊隊好忙,無時間攪你

Sorry有啲唔明 係教官咁做?

有機睇。。。
下下用手貪好玩咩

我係大人監房,無教官呢回事的,佢只係一個職員

有機睇。。。
下下用手貪好玩咩

咁自己隻手指咪污糟 同埋如果搞着同性戀既咪好尷尬

有機睇。。。
下下用手貪好玩咩

咁自己隻手指咪污糟 同埋如果搞着同性戀既咪好尷尬

帶手套架麻,係勞工手套最底,然後上面2層KFC手套,用完一次換最外個層
覺得吞精食屎飲尿玩9班𡃁仔呢啲行為係啱嘅、係應該嘅、係有用嘅咪大大聲公開講出嚟俾大眾知囉
最好拍返條片拍返晒出嚟好好宣揚下,啱嘅嘢怕乜俾人知?
樓主去左邊

又話你問我答

岩岩睇左兄弟幫,喬寶寶仲死撐

邊集 有冇link?等等逐點逐點篤爆佢

仲有上集,不過YouTube冇
https://youtu.be/glpsJBAobI0
岩岩睇左兄弟幫,喬寶寶仲死撐

邊集 有冇link?等等逐點逐點篤爆佢

留明 等你篤爆
覺得吞精食屎飲尿玩9班𡃁仔呢啲行為係啱嘅、係應該嘅、係有用嘅咪大大聲公開講出嚟俾大眾知囉
最好拍返條片拍返晒出嚟好好宣揚下,啱嘅嘢怕乜俾人知?

12.監獄的運作受法律規管。可對違紀囚犯施加的懲罰,已於《監獄規則》(第234)第63條列明(見附錄C)。任何其他方式的懲罰均屬非法,㆒律嚴禁。懲教署㆒向致力於確保囚犯不會受到任何形式的非法、不必要的懲罰,又或任何不人道的對待。
http://www.legco.gov.hk/yr00-01/chinese/panels/se/papers/b495c01.pdf

處長話唔打得架喎, 咁姐係打唔打得呀
lm
https://youtu.be/glpsJBAobI0
4:30
食妹食得慢叫表現差咩?差到要求人唔好再打?差同唔差由邊個定?

5:00
因為你升三柴所以就要虐待人?因為你升三柴就要瘋狂落雞翼?

不如要求自己唔好犯錯先
你犯左幾多次先入勞教
制度已經比左好多機會
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞