入過沙咀勞教中心,你問我答(2)

1001 回覆
67 Like 2 Dislike
其實攪咁多野,邊個犯事直接殺左佢咪算囉,使咩花米飯錢,咁樣上面條撚樣可能啱聽D

不過呢度唔係北韓,你咁鍾意你移民去北韓吧。

既然你咁講,我就認真答你
我一次就入左去
比個例子你,曾建超犯罪淋水,係唔係等於要比人的去暗角打?
要講幾多次?受罰同虐待係兩回事
都係果句,如果你覺得冇問題,第時你記得睇實d你小朋友
同埋你小朋友有咩事你記得去舉報佢,因為佢覺得入到去比人虐待係叫合理教育你就要記得送佢入去比人''教''下

你又話攞文件又話一次入左去又乜乜乜,你諗定先
你犯乜又無講,上庭態度,認罪嗰啲又無講
重有勞教就係襯你重有得救先教
你話咩唔係因為驚所以無再犯事
我就笑而不語啦
入一日都係煎熬,大把人因為咁而改過

我就如實話你知頭盔都唔戴喇 我入左去6隻
衰嚴重傷人,2007年6月入去
你答我犯事係唔係等於一定要比人虐待?咁七警坐緊冤獄?曾建超比人打係應該?係抵死?
你知唔知咩係教咩係虐待?我又要講多一次
你究竟你知唔知咩係教咩係虐待?

講漏左 的確係有人因為怕左比人虐待而改過,咁就代表要用不人道手法?
我都知去打劫金鋪唔比人拉就可以發達 咁代表我就要去做?唔好同我講廢話,話咩有用冇用
係應該定唔應該呀

嚴但未到虐待
你地做錯,比官判完都係錯就大大聲話個制度太嚴,唔夠人道
比起歐美監獄,日本青少年犯罪所
香港已經非常人道
縱火都話唔應該嚴懲

你係懲教?
咁都唔係虐點先叫虐?斬哂手手腳腳先叫虐?
唔好同我講對比 唔好講廢話
香港就係香港!同埋你睇清楚我講唔係嚴唔嚴重,係應唔應該,係應該要懲罰而唔係要虐待
我認知坐監既原意係要剝奪你既自由,而唔係入去比人虐待
你要對比?蝗國打架唔洗坐監呀 香港又要?

你輸打贏要嘅就由你
又要個制度唔嚴又要教好人唔好再入返去
你想坐得黎又唔太難受
使唔使坐監係法例定由官判
我唔係比較緊法列同法庭,我係講緊監獄待遇
你可唔可以唔好成日類比去第二度

打飛機飲返自己既精
痾屎落碟返到食返佢
飲尿

這樣教仔會好?

咁我覺得唔夠了,學日本皇軍,用尖鐵片先插入指甲,然後整起塊指甲,再用夾一塊一塊將指甲扯出來,又唔會對個細路有太大傷害。

或者根本唔使做咁多野,學大陸監獄,將個人困係一個好細既狗籠入面,一日比一碟白飯,一年後先放出黎,唔使比佢沖涼,自己係度痾係度訓。(識人困左一個月,出黎後以後個人都就申唔直了)。

北韓就將個人手腳吊起一個月,北韓人都好怕坐監的,唔敢犯事。

中國你犯政治既罪,就捉你父母老婆仔女去虐待,呢一招都能有效管教人民。

使咩花人力物力攪咁多野。

你要二元分立,非黑即白嘅無辦法
我自己覺得而家就已經幾完善
又有阻嚇作用又做到減低青少年犯罪再犯率
一放鬆有咩事邊個負責?咪又係巿民

上面嗰個字都唔識多隻講嘅你地好buy我真係

我地係知識分子黎架嘛
識好多字
同真係你地入過去已經令自己仔女無得行公務呢條路
亦有好多研究話過如果你爸媽有過犯罪行為,你好大機會都會有(係大機會唔係一定),基因問題
我建議都係搵多啲放多啲心機向仔女身上好過

係喇!理性討論斬唔既等點同你傾啫 又人身攻擊

唔係黑白仲有灰架 你走多d灰色地帶啦 到時你入左去唔好問點解?

你睇下你上面人身攻擊我幾多先啦

我由小學到而家我身邊都無人入過去坐 希望連埋我都繼續咁

我就如實話你知頭盔都唔戴喇 我入左去6隻
衰嚴重傷人,2007年6月入去
你答我犯事係唔係等於一定要比人虐待?咁七警坐緊冤獄?曾建超比人打係應該?係抵死?
你知唔知咩係教咩係虐待?我又要講多一次
你究竟你知唔知咩係教咩係虐待?

講漏左 的確係有人因為怕左比人虐待而改過,咁就代表要用不人道手法?
我都知去打劫金鋪唔比人拉就可以發達 咁代表我就要去做?唔好同我講廢話,話咩有用冇用
係應該定唔應該呀

嚴但未到虐待
你地做錯,比官判完都係錯就大大聲話個制度太嚴,唔夠人道
比起歐美監獄,日本青少年犯罪所
香港已經非常人道
縱火都話唔應該嚴懲

你係懲教?
咁都唔係虐點先叫虐?斬哂手手腳腳先叫虐?
唔好同我講對比 唔好講廢話
香港就係香港!同埋你睇清楚我講唔係嚴唔嚴重,係應唔應該,係應該要懲罰而唔係要虐待
我認知坐監既原意係要剝奪你既自由,而唔係入去比人虐待
你要對比?蝗國打架唔洗坐監呀 香港又要?

你輸打贏要嘅就由你
又要個制度唔嚴又要教好人唔好再入返去
你想坐得黎又唔太難受
使唔使坐監係法例定由官判
我唔係比較緊法列同法庭,我係講緊監獄待遇
你可唔可以唔好成日類比去第二度

打飛機飲返自己既精
痾屎落碟返到食返佢
飲尿

這樣教仔會好?

咁我覺得唔夠了,學日本皇軍,用尖鐵片先插入指甲,然後整起塊指甲,再用夾一塊一塊將指甲扯出來,又唔會對個細路有太大傷害。

或者根本唔使做咁多野,學大陸監獄,將個人困係一個好細既狗籠入面,一日比一碟白飯,一年後先放出黎,唔使比佢沖涼,自己係度痾係度訓。(識人困左一個月,出黎後以後個人都就申唔直了)。

北韓就將個人手腳吊起一個月,北韓人都好怕坐監的,唔敢犯事。

中國你犯政治既罪,就捉你父母老婆仔女去虐待,呢一招都能有效管教人民。

使咩花人力物力攪咁多野。

得喎 反正又未斬斷佢手手腳腳 仲未算虐待!ok喎

同日軍比,無將d仔黎做慰安仔,算好人道架啦,唔抽指甲,跪玻璃,d仔點會改。我都係為佢地好咋
亦有好多研究話過如果你爸媽有過犯罪行為,你好大機會都會有(係大機會唔係一定),基因問題

做公務員咁無出色既野都講得出口,你做人要求都好低下

係喇 公務員好爸閉喇 你今個月出糧幾多呀?等大家羨慕下丫

你自己睇下你點同人講嘢
由頭到尾我語氣點你語氣點

所以我支持呢個制度就係咁解

你自己睇下你點同人講嘢

咁成件事係你蠢,on9,要理性討論請去香討,呢度係連登,承傳高登見人就屌老母既文化,唔理性討論係呢度既傳統。

你而家道等於去ISIS度叫佢地理性討論一樣,去錯地方了,走吧。

楊絲你咪咁啦 化妝post既你唔似係咁
極少睇港產片,都諗住入場撐同囚

你自己睇下你點同人講嘢

咁成件事係你蠢,on9,要理性討論請去香討,呢度係連登,承傳高登見人就屌老母既文化,唔理性討論係呢度既傳統。

你而家道等於去ISIS度叫佢地理性討論一樣,去錯地方了,走吧。

自認isis呢
自認亂咁黎就早講啦雖然睇得出

邊得你叫我走
你邊位

高登大把高質學術討論
你唔睇係人問題
我又要好心比條link你
http://forum6.hkgolden.com/view.aspx?type=CA&message=3692547&highlight_id=0&page=1&authorOnly=False

個人低質就唔好賴討論區

楊絲你咪咁啦 化妝post既你唔似係咁

其實入過去 係會比人歧視架啦
簡單D講句 佢係上等人 我地係下等人 野蠻人
用唔人道手法對D野蠻人 好正常架姐
https://youtu.be/glpsJBAobI0
4:30
食妹食得慢叫表現差咩?差到要求人唔好再打?差同唔差由邊個定?

好想搵勞教官質佢含撚 講埋父母果疊囉
哩個畫面真係好似條撚樣行出黎講:你冇做錯!!
真係好撚似

唔好理佢啦,我覺得佢係做柳記
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞