入過沙咀勞教中心,你問我答(2)

1001 回覆
67 Like 2 Dislike
https://youtu.be/glpsJBAobI0
4:30
食妹食得慢叫表現差咩?差到要求人唔好再打?差同唔差由邊個定?

5:00
因為你升三柴所以就要虐待人?因為你升三柴就要瘋狂落雞翼?

不如要求自己唔好犯錯先
你犯左幾多次先入勞教
制度已經比左好多機會

既然你咁講,我就認真答你
我一次就入左去
比個例子你,曾建超犯罪淋水,係唔係等於要比人的去暗角打?
要講幾多次?受罰同虐待係兩回事
都係果句,如果你覺得冇問題,第時你記得睇實d你小朋友
同埋你小朋友有咩事你記得去舉報佢,因為佢覺得入到去比人虐待係叫合理教育你就要記得送佢入去比人''教''下

你又話攞文件又話一次入左去又乜乜乜,你諗定先
你犯乜又無講,上庭態度,認罪嗰啲又無講
重有勞教就係襯你重有得救先教
你話咩唔係因為驚所以無再犯事
我就笑而不語啦
入一日都係煎熬,大把人因為咁而改過
食妹食得慢叫表現差咩?差到要求人唔好再打?差同唔差由邊個定?

不如要求自己唔好犯錯先
你犯左幾多次先入勞教
制度已經比左好多機會

我一次就入左去
同埋你小朋友有咩事你記得去舉報佢,因為佢覺得入到去比人虐待係叫合理教育你就要記得送佢入去比人''教''下

我就笑而不語啦

我就如實話你知頭盔都唔戴喇 我入左去6隻
衰嚴重傷人,2007年6月入去
你答我犯事係唔係等於一定要比人虐待?咁七警坐緊冤獄?曾建超比人打係應該?係抵死?
你知唔知咩係教咩係虐待?我又要講多一次
你究竟你知唔知咩係教咩係虐待?

你不如提出下點教先可以教到個個都怕左唔想再入嘅效果

不如要求自己唔好犯錯先
你犯左幾多次先入勞教
制度已經比左好多機會

我一次就入左去

我就笑而不語啦

你答我犯事係唔係等於一定要比人虐待?咁七警坐緊冤獄?曾建超比人打係應該?係抵死?

講漏左 的確係有人因為怕左比人虐待而改過,咁就代表要用不人道手法?
我都知去打劫金鋪唔比人拉就可以發達 咁代表我就要去做?唔好同我講廢話,話咩有用冇用
係應該定唔應該呀

嚴但未到虐待
你地做錯,比官判完都係錯就大大聲話個制度太嚴,唔夠人道
比起歐美監獄,日本青少年犯罪所
香港已經非常人道
縱火都話唔應該嚴懲

不如要求自己唔好犯錯先
你犯左幾多次先入勞教
制度已經比左好多機會

我一次就入左去

我就笑而不語啦

我自問我唔識
但一定唔係虐待先囉
你唔好學689係到帶我遊花園
你答我你認唔認同曾建超係要比人拖去暗角打先
如果你認同我就冇野好講啦 等其他巴打解釋你聽啦

究竟你講緊呢單同青少年勞教所有乜關係
勞教所大把大帝
啲青少年犯罪者,你唔嚴啲會恰到你上頭殻頂,到時教條毛,照入黎當渡假做運動識朋友
有無諗過點解唔比你地之間有溝通

不如要求自己唔好犯錯先
你犯左幾多次先入勞教
制度已經比左好多機會

我一次就入左去

我就笑而不語啦

講漏左 的確係有人因為怕左比人虐待而改過,咁就代表要用不人道手法?
我都知去打劫金鋪唔比人拉就可以發達 咁代表我就要去做?唔好同我講廢話,話咩有用冇用
係應該定唔應該呀

嚴但未到虐待
香港已經非常人道
縱火都話唔應該嚴懲

你係懲教?
咁都唔係虐點先叫虐?斬哂手手腳腳先叫虐?
唔好同我講對比 唔好講廢話
香港就係香港!同埋你睇清楚我講唔係嚴唔嚴重,係應唔應該,係應該要懲罰而唔係要虐待
我認知坐監既原意係要剝奪你既自由,而唔係入去比人虐待
你要對比?蝗國打架唔洗坐監呀 香港又要?

你輸打贏要嘅就由你
又要個制度唔嚴又要教好人唔好再入返去
你想坐得黎又唔太難受
使唔使坐監係法例定由官判
我唔係比較緊法列同法庭,我係講緊監獄待遇
你可唔可以唔好成日類比去第二度

我就笑而不語啦

我自問我唔識
但一定唔係虐待先囉

勞教所大把大帝
啲青少年犯罪者,你唔嚴啲會恰到你上頭殻頂,到時教條毛,照入黎當渡假做運動識朋友

先講左你講既''關系''先
兩者都係濫權呀 你究竟明未,如果你係做懲教你自己返去睇下你本''指引''
入面冇寫過可以用體罰去教導囚犯架
利申:我已經睇過,有既麻煩你貼出黎

都係唔明我一陣搵個退左休,而你地要叫sir而唔係叫乜哥乜哥既sir教下你啦

你唔好咁癡線啦 你連理性討論都做唔到
咁你同佢反映下咪得
青少年犯罪者,你唔嚴啲會恰到你上頭殻頂,到時教條毛,照入黎當渡假做運動識朋友

我係都唔做散啦
淨係你投訴佢都打都夠痴線啦

我自問我唔識
但一定唔係虐待先囉

勞教所大把大帝

先講左你講既''關系''先
兩者都係濫權呀 你究竟明未,如果你係做懲教你自己返去睇下你本''指引''
入面冇寫過可以用體罰去教導囚犯架
利申:我已經睇過,有既麻煩你貼出黎

都係唔明我一陣搵個退左休,而你地要叫sir而唔係叫乜哥乜哥既sir教下你啦

你唔好咁癡線啦 你連理性討論都做唔到
咁你同佢反映下咪得

Sorry sir 同sir報:如果反映有用就冇哩個post啦
大獲一陣又要找數
同你理性討論緊囉

咁希望佢解釋到比你聽

我一次就入左去

我就笑而不語啦

係應該定唔應該呀

嚴但未到虐待
香港已經非常人道
縱火都話唔應該嚴懲

你係懲教?
咁都唔係虐點先叫虐?斬哂手手腳腳先叫虐?
唔好同我講對比 唔好講廢話
香港就係香港!同埋你睇清楚我講唔係嚴唔嚴重,係應唔應該,係應該要懲罰而唔係要虐待
我認知坐監既原意係要剝奪你既自由,而唔係入去比人虐待
你要對比?蝗國打架唔洗坐監呀 香港又要?

你輸打贏要嘅就由你
又要個制度唔嚴又要教好人唔好再入返去
你想坐得黎又唔太難受
使唔使坐監係法例定由官判
我唔係比較緊法列同法庭,我係講緊監獄待遇
你可唔可以唔好成日類比去第二度

打飛機飲返自己既精
痾屎落碟返到食返佢
飲尿

這樣教仔會好?

咁我覺得唔夠了,學日本皇軍,用尖鐵片先插入指甲,然後整起塊指甲,再用夾一塊一塊將指甲扯出來,又唔會對個細路有太大傷害。

或者根本唔使做咁多野,學大陸監獄,將個人困係一個好細既狗籠入面,一日比一碟白飯,一年後先放出黎,唔使比佢沖涼,自己係度痾係度訓。(識人困左一個月,出黎後以後個人都就申唔直了)。

北韓就將個人手腳吊起一個月,北韓人都好怕坐監的,唔敢犯事。

中國你犯政治既罪,就捉你父母老婆仔女去虐待,呢一招都能有效管教人民。

使咩花人力物力攪咁多野。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞