入過沙咀勞教中心,你問我答(2)

1001 回覆
67 Like 2 Dislike
罵戰果d死返出去開post嗌飽佢啦,阻撚住晒睇post
其實大家搞清楚少少野先,冇人話過犯左法唔應該入去
犯左法就梗係要受懲罰啦,但係懲罰同受虐待唔同
如果你覺得懲罰就係應該要虐待既,咁我只可以講你真係要時時警惕自己同你將來既小朋友唔好行差踩錯
係受害人角度梗係想佢入到去比人虐待,甚至斬斷哂佢手手腳腳啦
係犯法既人角度一定係入到去冇咁辛苦
根本就冇野好坳
我地行出黎講只係想講比大家聽入面既情況,我地亦都冇講過乜野要聲討,要投訴
我諗樓主哩個post只係想宣傳套戲同話比大家聽等大家知道入面究竟係咩情況,至於入面手洗岩同唔岩就留番你地自己定奪喇

其實我都唔想開人火,但見到太多人唔肯接受現實忍唔住要講幾句,連登學生仔多,平時笑下d港女係雞既post都可以當笑下冇咩所謂,但去到d咁認真既post真係要用返好認真既態度去睇,之前雨傘個陣我感受真係好深,個個俾人誤導口罩都唔帶走上前線,好多人根本諗野都冇考慮過個後果

睇到呢個post見到好多人將角色反轉,冇諗到個因果關係,佢地諗唔係點去提醒自己唔好去做錯,而係屌人個制度點有問題要點改,唔係呢個post講d現實d既說話真係過意唔去

依家係你諗前唔諗後喎
兩樣都諗哂唔得?
一味講埋哂d咩做得就遇左受真係on9
係就係遇左受
但勞教班人根本違反哂守則
依家係講緊受不合理既野(守則外)
尤其係班犯左唔嚴重罪既人
其實大家搞清楚少少野先,冇人話過犯左法唔應該入去
犯左法就梗係要受懲罰啦,但係懲罰同受虐待唔同
如果你覺得懲罰就係應該要虐待既,咁我只可以講你真係要時時警惕自己同你將來既小朋友唔好行差踩錯
係受害人角度梗係想佢入到去比人虐待,甚至斬斷哂佢手手腳腳啦
係犯法既人角度一定係入到去冇咁辛苦
根本就冇野好坳
我地行出黎講只係想講比大家聽入面既情況,我地亦都冇講過乜野要聲討,要投訴
我諗樓主哩個post只係想宣傳套戲同話比大家聽等大家知道入面究竟係咩情況,至於入面手洗岩同唔岩就留番你地自己定奪喇

其實我都唔想開人火,但見到太多人唔肯接受現實忍唔住要講幾句,連登學生仔多,平時笑下d港女係雞既post都可以當笑下冇咩所謂,但去到d咁認真既post真係要用返好認真既態度去睇,之前雨傘個陣我感受真係好深,個個俾人誤導口罩都唔帶走上前線,好多人根本諗野都冇考慮過個後果

睇到呢個post見到好多人將角色反轉,冇諗到個因果關係,佢地諗唔係點去提醒自己唔好去做錯,而係屌人個制度點有問題要點改,唔係呢個post講d現實d既說話真係過意唔去

依家係你諗前唔諗後喎
兩樣都諗哂唔得?
一味講埋哂d咩做得就遇左受真係on9
係就係遇左受
但勞教班人根本違反哂守則
依家係講緊受不合理既野(守則外)
尤其係班犯左唔嚴重罪既人

講句真心話,其實入到去 你無論犯咩事,佢地都一視同仁

咁打

我發夢見到架喳,唔關我事架

呢個咪問題所在囉
冇話過唔罰
但咁罰同成年監判終身
但一個謀殺,一個傷人有咩分別

以前啲啊sir 個樣真係好撚惡,但呢兩個月入去比我感覺鬆散左好多,可能換左批後生啲嘅

你成日翻啅?

入去同佢地吹水同玩

你意思係真係入番去?定探監?

入去做義工啊

吹水同玩?玩乜撚野?

啲ice breaking game,同搞啲野比佢地做下

可以從咩途徑申請入去做義工

更新會,最大o個個牧師我識
好撚好睇

我死番出去喇

你死左出去,邊個講古
搭單問下,seed徒華巴打長洲個Po好好睇,係咪唔再答了
之前入過去參觀 想問唔洗著制服個啲老職係咩人嚟 明明見佢staff card寫住aoI 點解唔洗著制服?

係咪只要係職員 不論有冇著制服既人 都係仆街嚟會亂鳩咁打人?

入面啲o靚仔點睇啲參觀者? 有冇心諗屌你班契弟好似睇馬騮咁 搞到又要我表演又分享又剩 一個唔覺意操錯講錯野等你地走左之後我又要找數
之前入過去參觀 想問唔洗著制服個啲老職係咩人嚟 明明見佢staff card寫住aoI 點解唔洗著制服?

係咪只要係職員 不論有冇著制服既人 都係仆街嚟會亂鳩咁打人?

入面啲o靚仔點睇啲參觀者? 有冇心諗屌你班契弟好似睇馬騮咁 搞到又要我表演又分享又剩 一個唔覺意操錯講錯野等你地走左之後我又要找數

之前入過去參觀 想問唔洗著制服個啲老職係咩人嚟 明明見佢staff card寫住aoI 點解唔洗著制服

文職啦,一級懲教助理
前面果位巴打有冇睇post1?
Post 1有提過係個官認為個犯完全無悔改之心先會判入勞教喎 一係就係個官判左感化令 但個犯違反左感化令先判入去勞教喎 無咁嚴重果啲應該係判入去教導所

重點
前面果位巴打有冇睇post1?
Post 1有提過係個官認為個犯完全無悔改之心先會判入勞教喎 一係就係個官判左感化令 但個犯違反左感化令先判入去勞教喎 無咁嚴重果啲應該係判入去教導所

重點

有冇人回應 傻西
https://www.youtube.com/watch?v=fhFQh83i5tA

沙咀強?

一定唔係
柏強sir好好人
從來唔找數
有事既時候真係會幫你
之前入過去參觀 想問唔洗著制服個啲老職係咩人嚟 明明見佢staff card寫住aoI 點解唔洗著制服

文職啦,一級懲教助理

果啲係更新事務組職員
即係一般人叫既福利官(老福)

我死番出去喇

( Show Blocked User - 馬撚代夫 )
成個post 即刻高質返
咪撚理個傻仔啦,講野又冇point,一味鳩叫
https://www.youtube.com/watch?v=fhFQh83i5tA

沙咀強?

一定唔係
柏強sir好好人
從來唔找數
有事既時候真係會幫你

屌做乜好似講反話咁
賣雙飛人5萬個條友判左入勞教
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞