入過沙咀勞教中心,你問我答(2)

1001 回覆
67 Like 2 Dislike
3)係咪所有阿sir都係咁痴線?
我上個post講過,客觀講真係唔可以一蓋而論,有D呀sir真係會有心教好你,呢一班通常都係新仔sir,仲係有使命感,而通常班老屎忽就可能係大人監房比黑手撚得多,所以會對犯人有先入為主,所以做嘅嘢會肆無忌憚好多,亦情緒化好多

而之前我都有講過,好多J仔(即14-18歲嘅犯人),真係會年少無知,以為個世界佢行哂,呢一班犯人我就會真係讚成合適嘅體罰,因為出面已經無可能有嘢令佢地怕犯事,呢班唔打真係唔識驚,除時殺人都夠薑!!!!

你可以話咁樣即係我講哂啦?
係,真係我講哂,真為我坐過見過,你地只可以選擇信我同唔信我,如果你想揾交咬,之後我都會無視你,你繼續相信你嘅制度,我無諗過可以改變你嘅睇法!!!!!!

!!!!!!!!

因為驚D盲人睇唔到,我會copy幾次!!!!!!

請停止罵戰

有時唔係罵唔罵戰
好多人認為入到去抵死, 值得比人打。 但發生既事一無所知 又亂加評論
3)係咪所有阿sir都係咁痴線?
我上個post講過,客觀講真係唔可以一蓋而論,有D呀sir真係會有心教好你,呢一班通常都係新仔sir,仲係有使命感,而通常班老屎忽就可能係大人監房比黑手撚得多,所以會對犯人有先入為主,所以做嘅嘢會肆無忌憚好多,亦情緒化好多

而之前我都有講過,好多J仔(即14-18歲嘅犯人),真係會年少無知,以為個世界佢行哂,呢一班犯人我就會真係讚成合適嘅體罰,因為出面已經無可能有嘢令佢地怕犯事,呢班唔打真係唔識驚,除時殺人都夠薑!!!!

你可以話咁樣即係我講哂啦?
係,真係我講哂,真為我坐過見過,你地只可以選擇信我同唔信我,如果你想揾交咬,之後我都會無視你,你繼續相信你嘅制度,我無諗過可以改變你嘅睇法!!!!!!
!!!!!!!!

因為驚D盲人睇唔到,我會copy幾次!!!!!!
請停止罵戰

最後一次
( Show Blocked User - 楊岳橋你起身 )

好地地一個post 搞到低質哂

有請經典神圖
妖 無睇一日入番黎想睇下有咩update 剩係見到有人搞事其他乜都無 屌 繼續講得唔得唔好咁多廢話
樓主仲有冇故仔聽

你想聽咩?

恐怖野 鬼故 或者有冇啲正面啲既事
其實係入面係咪唔比笑
有冇聽過一半人做囚犯,一半人做獄警既實驗?

史丹福監獄實驗,我有詳細研究過
有冇聽過一半人做囚犯,一半人做獄警既實驗?

上面貼過了,佢應該無睇
痴撚線,人地講下意見就俾人屈做柳記,講左唔係之後俾人話踢爆佢係絲之後就痴撚線咁圍屌佢

你自己睇下佢講過咩先啦

我就係翻睇完,見真係佢好唔合理俾人屌先囉

你認同沙咀制度完善。 入邊懲罰合理?
成班癡線咁衝出黎罵
我話基因就話我話人仔女
研究講架,你估我講架?

研究講 研究講左吞精食屎飲尿有用未
講緊你呢番說話刻薄 仆街呀 咩叫睇住自己仔女
咩叫仔女無得做公務員?

可能成日吞條仔d精 所以覺得冇問題

突然盲腸
本報訊】大嶼山沙咀勞教中心19歲受訓生徐永良在服刑期間離奇死亡事件,質疑死因的徐家親友昨日在區議員及律師等陪同下,前往灣仔懲教署投訴調查組投訴。接見他們的一名高級懲教主任表示,由於案件已交由警方調查,署方不便作任何行動,但會全力協助警方調查;以及在10日內以書面回覆徐母是否接納有關投訴。

「想幫仔番公道」

另一方面,兩名自稱在沙咀勞教中心服刑期滿後離開的受訓生,亦向區議員辦事處投訴服刑期間被毆打及遭不合理對待,區議員表示日內接見兩名投訴者,了解事件。
徐的母親何鳳與兩名男女親友,昨午1時30分,在大埔女區議員黃碧嬌及一名律師陪同下,一行五人抵達灣仔愛群道懲教署投訴調查組投訴及與有關人員會面,徐母在與懲教署有關人員會面前,仍未能忘卻喪子之痛,且不滿及情緒激動哭說:「我想幫仔番公道,點解我仔(死者)好人好姐入去(沙咀勞教中心),點解搞成咁?佢(死者)19歲咋!我寧願代替我仔死,都唔願佢死。」何說罷雙腳突然一軟,險跌倒地上,在旁區議員及親友見狀,急忙上前攙扶。
稍後何鳳及親友等一行五人,獲一名懲教署高級懲教主任(投訴調查組)李國寶接見,雙方經一個小時會面後,李國寶以徐永良案件現已由警方調查為由,目前署方不便作任何行動,暫未能決定是否接納有關投訴,但署方會全力協助警方有關調查工作,以及懲教署會進行行政調查;並會在10日內以書面回覆徐母是否接納有關投訴。徐家親友表示,家中高齡外祖母十分愛錫徐永良,家人恐她知道噩耗後受不了刺激,謂「呢一世(外祖母餘下日子)」都不會告訴她。
協助徐母的一名律師表示,希望事件能召開死因庭及為死者徐永良討回公道。另區議員黃碧嬌表示,昨日有兩名早前在沙咀勞教中心服刑期滿離開的受訓生青年致電其辦事處,表示閱報知悉徐永良之死,替他不值,並投訴他倆在服刑期間曾被打及遭受不合理對待,原打算一起到懲教署投訴,但基於個案不同,故準備日內接見兩投訴人,詳細了解事件後才提供協助
痴撚線,人地講下意見就俾人屈做柳記,講左唔係之後俾人話踢爆佢係絲之後就痴撚線咁圍屌佢

你自己睇下佢講過咩先啦

唔好再拗啦 心水清既都知咩事 分享下入面啲野好過
本報訊】大嶼山沙咀勞教中心19歲受訓生徐永良在服刑期間離奇死亡事件,質疑死因的徐家親友昨日在區議員及律師等陪同下,前往灣仔懲教署投訴調查組投訴。接見他們的一名高級懲教主任表示,由於案件已交由警方調查,署方不便作任何行動,但會全力協助警方調查;以及在10日內以書面回覆徐母是否接納有關投訴。

「想幫仔番公道」

另一方面,兩名自稱在沙咀勞教中心服刑期滿後離開的受訓生,亦向區議員辦事處投訴服刑期間被毆打及遭不合理對待,區議員表示日內接見兩名投訴者,了解事件。
徐的母親何鳳與兩名男女親友,昨午1時30分,在大埔女區議員黃碧嬌及一名律師陪同下,一行五人抵達灣仔愛群道懲教署投訴調查組投訴及與有關人員會面,徐母在與懲教署有關人員會面前,仍未能忘卻喪子之痛,且不滿及情緒激動哭說:「我想幫仔番公道,點解我仔(死者)好人好姐入去(沙咀勞教中心),點解搞成咁?佢(死者)19歲咋!我寧願代替我仔死,都唔願佢死。」何說罷雙腳突然一軟,險跌倒地上,在旁區議員及親友見狀,急忙上前攙扶。
稍後何鳳及親友等一行五人,獲一名懲教署高級懲教主任(投訴調查組)李國寶接見,雙方經一個小時會面後,李國寶以徐永良案件現已由警方調查為由,目前署方不便作任何行動,暫未能決定是否接納有關投訴,但署方會全力協助警方有關調查工作,以及懲教署會進行行政調查;並會在10日內以書面回覆徐母是否接納有關投訴。徐家親友表示,家中高齡外祖母十分愛錫徐永良,家人恐她知道噩耗後受不了刺激,謂「呢一世(外祖母餘下日子)」都不會告訴她。
協助徐母的一名律師表示,希望事件能召開死因庭及為死者徐永良討回公道。另區議員黃碧嬌表示,昨日有兩名早前在沙咀勞教中心服刑期滿離開的受訓生青年致電其辦事處,表示閱報知悉徐永良之死,替他不值,並投訴他倆在服刑期間曾被打及遭受不合理對待,原打算一起到懲教署投訴,但基於個案不同,故準備日內接見兩投訴人,詳細了解事件後才提供協助

呢類新聞有冇人解釋下或者講下後落?
或者請認同沙咀制度既人又入黎討論下
其實香港人係咪講平權平等講到痴撚左線
入去坐果d犯黎架 係咪要好好對佢地呀

唔係要好好對佢,但唔係要迫佢吞精,食屎,飲尿,比人謀殺(從後樓梯掉落街跌斷晒佢既手腳)。

咁點解林過雲都係犯,唔使食屎吞精?
對唔住,因為前面太多罵戰,所以我唔想追哂D post,如果大家有咩問,可唔可以再講一次比我聽,由而家起,7點前我都會係度,可以代樓主答問題,唔該!!!!

我係之前高登個SEED圖華巴打!!!!

唔該哂!!!!!

樓主仲有冇故仔聽

你想聽咩?

其實係入面係咪唔比笑

正常係唔比笑既
不過如果個SIR搞GAG你唔笑又要找數
係唔可以自己同人吹水笑
青少年犯罪者,你唔嚴啲會恰到你上頭殻頂,到時教條毛,照入黎當渡假做運動識朋友
有無諗過點解唔比你地之間有溝通

我係都唔做散啦

嚴還嚴
我叫你扮狗吠2聲再吐痰落你頭頂得唔得?

唔係打死人is ok

成日都打死人,你究竟有無睇新聞?
對唔住,因為前面太多罵戰,所以我唔想追哂D post,如果大家有咩問,可唔可以再講一次比我聽,由而家起,7點前我都會係度,可以代樓主答問題,唔該!!!!

唔該哂!!!!!

唔該哂!!!!!

由#740嘅問題開始答!!!!

你自己睇下佢講過咩先啦

我就係翻睇完,見真係佢好唔合理俾人屌先囉

你認同沙咀制度完善。 入邊懲罰合理?

我上個post開始到而家都已經講左好多觀點啦,你自己追下我講過d乜

唔該哂!!!!!

樓主仲有冇故仔聽

你想聽咩?

其實係入面係咪唔比笑

正常係唔比笑既
不過如果個SIR搞GAG你唔笑又要找數
係唔可以自己同人吹水笑

之前巴打講過B倉
即係新人組訓既倉有鬼SIR巡係真既
好多人都試過
同SIR報返好多時SIR都會唔洗找你數
因為佢地都知咩事
成班癡線咁衝出黎罵
我話基因就話我話人仔女
研究講架,你估我講架?

研究講 研究講左吞精食屎飲尿有用未
講緊你呢番說話刻薄 仆街呀 咩叫睇住自己仔女
咩叫仔女無得做公務員?

可能成日吞條仔d精 所以覺得冇問題

邊夠你口技呢
一開始扮咩

扮過d咩? 睇你化妝post真心唔覺得有問題 但係覺得你覺得佢地咁都無錯 覺得你價值觀好有問題喎 公平d講句啫 唔通你覺得吞精食屎真係權力之內?

你聽佢地講就信到100%
你覺得無問題?
你飲精上腦飲到你智商負五億呀?
你要扮嘅你就扮

樓本係一個無知港女,唔知道香港真係有咁既事,大家都知港女一般係唔會留意時事新聞,係比較無知,講落去都浪費時間。

唔該哂!!!!!

我直接忽略左罵戰係咪好仆街
我唔向入面做
但罵完我可以講其他

林生落雨要返房
想知再講

唔該哂!!!!!

seed 圖華巴打,我認得你
我想聽鬼故
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞