谷阿莫挨告!重製非法影片 濃縮電影侵權

602 回覆
627 Like 92 Dislike
講到拍電影幾偉大咁,喜愛夜蒲都拍得好辛苦,大家唔入場支持?

我睇谷阿莫係得啖笑唔會認真對待
不過佢侵權就無得駁,抵俾人告
賺咁多都唔買正版

佢需要授權轉播/ 重製
買正版只係有觀賞權

如果我係影片或電影製作公司
我都唔會願意俾個轉播權佢
始終佢啲影片係會令人唔想或者減低意欲去入戲院睇戲
所以佢啲濃縮影片其實真係某程度上影響咗人哋嘅生意
特別係個堆唔係好識欣賞電影但又想唔俾錢/俾小啲錢去睇戲嘅人

佢好似非法download 多d wo..
支持佢既人反映出果班人連自己去鑒賞一套電影既能力都冇仲好意思大大聲同人地講
一個字:抵
好中意星際啟示錄,條台狗自己睇唔明就係到亂吹劇情,我屌佢老母
唔講真係唔知連登仔咁熱愛電影/ 製作
平時就seed呢seed呢
宜家就口一句侮辱電影
支持佢既人反映出果班人連自己去鑒賞一套電影既能力都冇仲好意思大大聲同人地講

巴打係點推論出睇谷阿莫等於唔識自己去鑒賞電影
終於都有人收呢條死煩膠皮
不嬲好憎佢
仲拎撚住二次創作做盾牌
宜家就口一句侮辱電影

宜家就口一句侮辱電影

宜家就口一句侮辱電影

無論套戲既爛都好
鐘意睇戲既人一定唔會先睇谷阿莫 用5分鐘摧毀一套電影
而且抹殺晒一班製作人既心血

講得好
可以屌佢講野廢,唔好笑,糟蹋一部好電影

但屌佢劇透真係 佢條片就係講套戲既內容點樣可以唔劇透

同埋佢真係令人睇少好多垃圾戲

不過啲好睇既戲都比佢講到咁又真係
無論套戲既爛都好
鐘意睇戲既人一定唔會先睇谷阿莫 用5分鐘摧毀一套電影
而且抹殺晒一班製作人既心血

Agger
好多柒頭仲多謝佢話睇完唔洗睇套戲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞