谷阿莫挨告!重製非法影片 濃縮電影侵權

602 回覆
627 Like 92 Dislike
咁講打機攻略果啲係咪又要比人告

都係果句 睇你告唔告
jump都試過告一個日本同人畫師 因為個畫師畫左幾張虐殺小埋既同人圖
咁講打機攻略果啲係咪又要比人告

打機個親身感受好唔同,有好多玩法
但電影真係純為睇劇情,佢爆曬真係好冇癮
我覺得佢D片好無聊
不過你話佢係唔係侵權同劇透
我又唔多覺
講多無謂

反正睇人仆街最開心

重要係件咁既懶幽默撚屌

今日真係好開心
我覺得佢D片好無聊
不過你話佢係唔係侵權同劇透
我又唔多覺

佢以前堆片個電影字幕唔係正版碟個種黑框白字喎
只能講抵死
佢D片真係侮辱左套戲
其實...
市場有咩需求
市場上咪有咩人岀黎囉
屌還屌咪屌錯重點

劣幣驅逐良幣

咁良幣係乜
https://www.youtube.com/watch?v=-wV49snWqLE

喂, 快撚 D 告 連登至愛 CAPTV 啦

樓上班契弟 會同我一齊檢舉 CAPTV 嘛 ?

你識唔識咩叫做二創?

其實條友都多撚餘 權案持有人覺得有問題自然會告 洗鬼檢舉
依家就係持有人覺得谷阿莫有問題先告佢

多撚餘 ? 我係睇唔過眼你地班虛偽撚 , 雙重標準咋 撚樣
不過 連登就係咁撚多你地依 D 盲反西 虛偽撚 架啦

自己有份去支持其他人既侵權野就 合理既
之後就講埋 D 風涼話話谷阿莫侵權抵死

你地搵返自己條 logic line 先啦

咁你又點知captv無授權去用條片
台狗
https://www.youtube.com/watch?v=-wV49snWqLE

喂, 快撚 D 告 連登至愛 CAPTV 啦

樓上班契弟 會同我一齊檢舉 CAPTV 嘛 ?

你識唔識咩叫做二創?

其實條友都多撚餘 權案持有人覺得有問題自然會告 洗鬼檢舉
依家就係持有人覺得谷阿莫有問題先告佢

多撚餘 ? 我係睇唔過眼你地班虛偽撚 , 雙重標準咋 撚樣
不過 連登就係咁撚多你地依 D 盲反西 虛偽撚 架啦

自己有份去支持其他人既侵權野就 合理既
之後就講埋 D 風涼話話谷阿莫侵權抵死

你地搵返自己條 logic line 先啦

咁廠方唔告我洗唔洗幫手出律師信比captv
一早覺得條撚屌應該畀人告
幾時到YouTube 啲翻譯撚
又係偷片小偷黎

我讀得書少,翻譯撚幫我好大忙

而家toutube有得加字幕
佢真係有心嘅,使鬼自己upload條片呃點擊咩

台仔最撚興呢啲
仲有一大堆撚屌上reddit甚至係9gag搵啲meme
然後簡單翻譯幾句就大大隻自己嘅水印打落去
呃人去佢地啲site 賺廣告費
谷阿莫講野柒一回事
但點解唔係屌條法例跟唔上呢
cinema sin, film theory, screen junkies做得起
點解亞洲到依家都無 如果改下例跟貼下唔好咩
抵撚死啦
谷阿莫講野柒一回事
但點解唔係屌條法例跟唔上呢
cinema sin, film theory, screen junkies做得起
點解亞洲到依家都無 如果改下例跟貼下唔好咩

亞洲人唔會諗法例合唔合時架
呢條撚樣成日on9當有趣 完全唔覺佢d片好笑
ptt八卦版風向都係屌佢多
ptt八卦版風向都係屌佢多

我建議樓價ching可以過去駁下佢地
睇谷阿莫我慳反人生好多時間唔洗睇啲垃圾

但同時你睇完一啲好嘅電影後
因為你都知道晒劇情 好難叫人再俾錢入去睇

唔關事啦
好睇既等於宣傳
其實都奇怪整呢d片嘅人片源係來自邊度,通常套戲都未落畫就岀左片,根本冇可能岀左碟
正喎
5分鐘睇完一套戲
成日睇

一套好睇嘅戲應該睇晒,一套唔好睇嘅戲一分鐘都嫌多,你套套都睇5分鐘,即係冇睇過戲
其實有咩好嘈,條友根本就靠反宣傳緊套戲黎上位,同二創嘅合理使用爭九萬幾里
而且重點係 //因為谷阿莫從網路上下載非法影片//
賺咁多都要用老翻整片就抵死啦,咁都有人護主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞