谷阿莫挨告!重製非法影片 濃縮電影侵權

602 回覆
627 Like 92 Dislike
如果佢係剪trailer既話點告

二次創作連登仔唔係好撐既咩
好中意睇佢講鬼片,自己去戲院睇好驚,嚇到9彩出黎,但再睇返谷阿莫講,話隻鬼玩燈玩門咁成個細路仔咁,殺咁多人又唔知為咩,又唔會好勁,就會唔驚,諗返起又會覺得幾啱幾好笑。

但係一d睇特技(如超級英雄片)睇演技(分裂)或者一d好有歷史背景同深度果d電影,就會覺得谷阿莫講得幾膚淺,可能佢冇好用心去分析戲影號背景同賣點,只係將面果層以攪笑方式講出黎咁
如果佢係剪trailer既話點告

二次創作連登仔唔係好撐既咩

係撚預告,差不多成套戲剪完放上網,告你咪告你,無授權盜片唔認,科科
我唔知你班不停話佢d片係惡意嘲諷 係扭曲套戲既 到底有冇認真咁睇過 定你地只係揀埋d谷狗覺得垃圾而要屌既片去睇

同埋 我理撚你有冇心血 係咪只要努力做 充滿心血既作品就一定要個個讚好個個去睇 咁條片整得垃圾 你再有心機再有hurt 佢都係一套垃圾 唔通你想谷將所有電影 無論再垃圾都夾硬講到好好睇 唔好搵心血黎做藉口 好睇既戲就要讚 垃圾就要彈

我一搵就搵到套 唔止無踩 仲解析埋套戲既深層含意 導演想表達咩 當然你可以話 佢話係就係 佢唔可以錯?你知啦 你班友最鐘意話佢扭曲人地套戲 但你又憑咩認為 你所認為既就一定係岩

https://youtu.be/MNsZuJgz-1s
講真個句有好多係戲我都唔會抽兩個鐘時間去戲院睇,係佢個channel當知下睇下都幾好

成班連登仔係咁話人破壞一套戲,又侵權,唔講唔知以為佢地日日去戲院睇戲支持制片者,永遠唔上網非法睇戲

有需求就有供應,人地有一大班followers又要屌低質,又要屌人侵權,笑撚死,正義撚上身?唔好同我講你地俾錢買漫畫 AV
我有幾套戲都係睇完谷阿莫先有興趣睇。到底佢點樣侮辱電影?
通常都係會睇完套戲再睇下套戲比條友講成點 不過都成年冇睇過佢啲片
乜登都係逢紅必反架啦,唔出奇喎

女網經費網網網土
連登仔最鐘意睇人仆街
我唔知你班不停話佢d片係惡意嘲諷 係扭曲套戲既 到底有冇認真咁睇過 定你地只係揀埋d谷狗覺得垃圾而要屌既片去睇

同埋 我理撚你有冇心血 係咪只要努力做 充滿心血既作品就一定要個個讚好個個去睇 咁條片整得垃圾 你再有心機再有hurt 佢都係一套垃圾 唔通你想谷將所有電影 無論再垃圾都夾硬講到好好睇 唔好搵心血黎做藉口 好睇既戲就要讚 垃圾就要彈

我一搵就搵到套 唔止無踩 仲解析埋套戲既深層含意 導演想表達咩 當然你可以話 佢話係就係 佢唔可以錯?你知啦 你班友最鐘意話佢扭曲人地套戲 但你又憑咩認為 你所認為既就一定係岩

仲之一句你播既片有無授權,無既你就一係影住自己岀聲,仲之人地告你就咪扮冤枉
家下有個重點係話佢用老翻片拎來做自己搵食工具
佢連自己條解畫片都兜撚左幾轉花園都無睇啲字幕片咩事
你班打手衝出來護架都護得全面啲好無
你班反社會真係好痴線 係咪覺得 當個個都鐘意去追去睇 而自己就偏偏要反其道而行咁樣好撚型 我唔敢講個個都係 畢竟呢個地方真係太多個腦唔正常既 但起碼有部份戇鳩仔 屌親都話佢侮辱電影 浪費電影人心血 人云亦云咁 你老母我追緊po 上面相同既留言 真係多到唔敢相信 唔講以為自己碌錯左上一頁
睇過一次就冇睇過
五分鐘講完一套戲 當自己係咩?
人地拍一套戲要幾多心血知唔撚知
咁樣抹殺人地既努力 正垃圾

你其實係咪on9架?
點樣抹殺呀?佢成套放上黎比人睇呀?
盜版果啲就話抹殺姐 佢講自己意見都唔得?
你屌佢啲片放埋電影畫面我都認同 但係佢最主要吸引點係啲講野既方法同埋整合 並唔係畫面
你話佢犯左法可能真係 但係咩侮辱咩抹殺就係你地過份ff囉

仲之一句你播既片有無授權,無既你就一係影住自己岀聲,仲之人地告你就咪扮冤枉

岩阿 所以由頭到尾無支持過佢呢個出片係正確 係屌你班盲反撚

岩阿 所以由頭到尾無支持過佢呢個出片係正確 係屌你班盲反撚

佢用盗版係扺屌丫,不過你班盲反淨係識話佢啲野低質所以扺死,同一言堂有乜分別?佢唔岩聽就扺死?
睇過一次就冇睇過

你其實係咪on9架?
你屌佢啲片放埋電影畫面我都認同 但係佢最主要吸引點係啲講野既方法同埋整合 並唔係畫面

一日有人等佢出濃縮版而廢事自己去中伏
就有電影人賺少一張飛錢 唔理爛唔爛
咁算唔算?
正如有人等睇老翻一樣
睇過一次就冇睇過

你其實係咪on9架?

咁算唔算?
正如有人等睇老翻一樣

你覺得有人會認為自己睇完谷阿莫就當自己睇完果套戲,你呢種想法先係侮辱緊電影,唔止,仲侮辱埋觀眾。
睇過一次就冇睇過

你其實係咪on9架?

咁算唔算?
正如有人等睇老翻一樣

你覺得有人會認為自己睇完谷阿莫就當自己睇完果套戲,你呢種想法先係侮辱緊電影,唔止,仲侮辱埋觀眾。

咁套電影岀左我等人睇曬再俾人劇透一樣姐
same logic, same outcome
睇過一次就冇睇過

你其實係咪on9架?

咁算唔算?
正如有人等睇老翻一樣

如果你知道劇情發展知道結局咁都入去睇 睇完仲要好有驚喜咁我真係佩撚服你 你真係侮辱緊 唔係 係恥笑緊在坐班觀眾
睇過一次就冇睇過

你其實係咪on9架?

咁算唔算?
正如有人等睇老翻一樣

如果你知道劇情發展知道結局咁都入去睇 睇完仲要好有驚喜咁我真係佩撚服你 你真係侮辱緊 唔係 係恥笑緊在坐班觀眾

我係咪俾個讚你 咁撚天荒夜談既point都諗到 照你咁講 咁d小說改編電影係咪可以賴自己票房唔好因為d人買哂小說 小說都賴銷量差因為d人睇哂電影唔買小說?

大佬呀 睇電影唔止睇個劇本架 仲有演員演技 場面聲效 導演拍攝手法等 你敢講話知道結果仲去睇係侮辱觀眾 咁所有睇過改編小說既唔洗睇電影啦 我未入場睇復聯2 睇預告都知反派一定斜英雄殺死 咁係咪唔撚洗睇啦?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞