谷阿莫挨告!重製非法影片 濃縮電影侵權

602 回覆
627 Like 92 Dislike
都唔明呢條濕尻點解咁多人睇
講野懶幽默 有時連個故事都歪曲埋
講話唔尊重電影人
不如話電影人浪費咁多資源去拍套五分鐘up得出既戲咪仲好

你智力真係有問題架wor

條友真係on9
抵死
你用黎整片搵錢人地本身都唔多理
衰在條傻仔會skip哂d重要野跟住將套片講到on99咁
劇透+貶低套片,搞埋人地票房同賣碟銷量
借人搵錢仲要搞鳩人 支持告到佢仆街

救命 唔好睇到佢一個人有咁大影響力啦 正如有位巴打咁講 你想睇套戲你自然會去買碟會去煲或者入戲院 你唔想睇 有人送俾你你都唔會睇啦 關佢乜事 我唔明白咩叫搞鳩人 真係除左幾套爛到不堪入目既架仔膠片外 我真係唔多覺佢有點樣惡意批評過d正常戲

如果你覺得佢係講解果陣加d咩想交配之類就覺得係侮辱緊套戲既 我建議你驗腦先

連例子都提供唔到 一味人地話谷扭曲電影矮化劇情 人地講乜就信乜 唉連登仔
有時對套電影有興趣 但又未至於想花時間去睇 就會去睇下谷阿莫呢d
呢D channel 多多少少就係迎合佐果種快餐文化
個人覺得佢d片唔錯

有興趣又唔撚想睇
乜撚嘢興趣嚟
咁大家又點睇人唔買正版CD去dl MP3聽

乜呢個時代仲有人down歌?streaming好過啦。
外國誠實預告又唔得你地屌埋一份
又想用兩把尺度人,
越黎越低質
科科
唔講真係唔知連登仔咁熱愛電影/ 製作
平時就seed呢seed呢
宜家就口一句侮辱電影

係架
自己唔鐘意就屌人依樣個樣
明明風格係咁

笑撚左出黎
宜家就口一句侮辱電影

係架
明明風格係咁

笑撚左出黎

谷阿莫係拎粒seed黎賺錢wo

誠實預告用marvel人物開自己節目收費添
宜家就口一句侮辱電影

係架
明明風格係咁

笑撚左出黎

2 wrongs dont make a right
唉 講都廢撚事
你話客觀評論都由佢啦
但佢好明顯係惡意醜化情節去吸引觀眾
比佢咁搞法仲邊有人入戲院睇
電影商無收入又邊有錢拍好電影
造成惡性循環
到時唔好怪電影商好似tvb 淨係拍低成本現代戲

有無例子?唔想搵

收皮囉? 你唔好話tvb d劇垃圾因為大家無去買mytvsuper?

有一致好評既好既電影如果俾佢講得垃圾 到時佢第一個俾人屌啦仲影響票房bd收入喎笑唔笑死人 都係果句 佢只係個速食片俾你知套電影講乜 星球大戰呢d合計成十粒鐘咁制既片 10分鐘講得哂 擺明係將起承轉合咁講一次 了解一下故事係點 你唔係天真到以為睇完佢既片就等於一套戲呀 真係除左部份比較燒腦既講得清楚少少外 大部份片佢都係簡單講下劇情就算
至於惡意醜化利申睇左佢d片9成 我睇唔出有咩片係有醜化過
宜家就口一句侮辱電影

係架
明明風格係咁

笑撚左出黎

唉 講都廢撚事

人地真係二次創作喎
佢地將個作品重新組合,將個故仔拼成另一樣野
而谷阿莫只係單純講返個故仔出嚟,個個故仔都係平舖宜敘咁剪
上面D人到而家都係無駁過我講既呢個問題
一味笑連登仔down seed就算,一定係提出問題既人有錯啦
唔係話下下開大絕要用誠實預告黎比,
係你地既point誠實預告一樣有齊, 人地一樣搵錢, 點解人地咁玩二次創作就無事,
連deadpool都親自上去玩埋一份?
當地文化仲咪影響左創意囉,
人地仲拎電影人物出黎二次飾演做場show收錢添.

見到你地嫌人柒就妖魔化件事,
真係好嘔心,
我都唔鐘意條友, 覺佢低質,
但佢咁玩二次創作唔見得有咩錯,
你睇下誠實預告求其一套有幾多view先啦,
有幾影響票房啊請問?
根本係電影公司少鳩氣,
你班友仲痴埋一份
科科
垃圾谷阿莫
帶動速食文化

啲谷阿莫fans仲on9,睇完嗰幾分鐘就以為自己真係清楚成套電影
夠膽學人周圍評套電影
宜家就口一句侮辱電影

係架
明明風格係咁

笑撚左出黎

咁好賺呀?有粒seed就可以賺錢 你唔去賺?

你當佢真係垃圾backup佬咁錄哂扔上去就得? 寫稿 剪片 錄音 再扔上去
講到有粒seed就得 抹殺哂人地所努力
宜家就口一句侮辱電影

係架
明明風格係咁

笑撚左出黎

咁好賺呀?有粒seed就可以賺錢 你唔去賺?

你當佢真係垃圾backup佬咁錄哂扔上去就得? 寫稿 剪片 錄音 再扔上去
講到有粒seed就得 抹殺哂人地所努力

backup佬都好努力喎
錄唔使時間? 整返好聲畫同步又唔使時間? 加個chatroom唔使時間?
講到有達哥就得,抹殺哂人地所努力

係架
明明風格係咁

笑撚左出黎

唉 講都廢撚事

wrong到電影公司要搵佢地條team做專訪
wrong到deadpool上去玩埋一份

人地係講啲bug位 分析套戲有乜不合理
谷阿莫分析左啲乜?
邊個係男主角?邊個係妖艷賤貨?

兩把尺出現了
又係逢紅必反
抵死
短短幾分鐘懶係好笑咁講一套戲
完全侮辱左部電影

係架
明明風格係咁

笑撚左出黎

唉 講都廢撚事

wrong到電影公司要搵佢地條team做專訪
wrong到deadpool上去玩埋一份

人地係講啲bug位 分析套戲有乜不合理
谷阿莫分析左啲乜?
邊個係男主角?邊個係妖艷賤貨?

兩把尺出現了

喂,點解你地唔駁我呀
我講緊人地先真係二次創作喎
佢地將個作品重新組合,將個故仔拼成另一樣野
而谷阿莫只係單純講返個故仔出嚟,個個故仔都係平舖宜敘咁剪
人地動漫同人本都唔會咁做啦,佢地都係選擇畫新故事
咁樣做濃縮唔係叫二次創作喎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞