谷阿莫挨告!重製非法影片 濃縮電影侵權

602 回覆
627 Like 92 Dislike
睇谷阿莫我慳反人生好多時間唔洗睇啲垃圾
睇過一兩條 對啲好電影簡直係侮辱
仲要好多人睇... 乜世界
賺咁多都唔買正版

佢需要授權轉播/ 重製
買正版只係有觀賞權

如果我係影片或電影製作公司
我都唔會願意俾個轉播權佢
始終佢啲影片係會令人唔想或者減低意欲去入戲院睇戲
所以佢啲濃縮影片其實真係某程度上影響咗人哋嘅生意
特別係個堆唔係好識欣賞電影但又想唔俾錢/俾小啲錢去睇戲嘅人
抵啦
呢條垃圾嘅存在根本就係侮辱電影
睇谷阿莫我慳反人生好多時間唔洗睇啲垃圾

但同時你睇完一啲好嘅電影後
因為你都知道晒劇情 好難叫人再俾錢入去睇
屌佢劇透果啲係咪戇鳩架?佢不嬲都係成套戲講架啦 睇完屌人劇透
其實真係好撚鳩,拍套戲唔容易,佢就左cut右cut乜撚都抽,糟蹋每一套戲
最撚憎啲人睇個5分鐘都冇就以為自己睇晒套戲
仲要自己改撚晒啲情節 以為好撚好笑 破壞成套戲
好奇一問
點解冇人告honest trailers

因為只係將trailer重新配音
而谷係down完成套戲再講情節

關乜事

其實要告都係告到
但谷狗將全部劇情爆晒出嚟,大大降低觀眾數目,所以得罪片商
Honest trailer啲片商當係宣傳 因為未睇套戲係唔會識笑

你係套戲嘅老細你都唔滿意啦
睇人仆街最開心
其實應該冇事
好多時套戲根本未有seed 佢已經剪到片
全部都係係trailer 同 一d tv spot既宣傳片
你可以屌佢劇透 唔鐘意佢乜乜77
但侵權真係難左d
留名睇告得入
條撚樣開十幾個channel放同一樣既片,扮做BKUP,其實係到賺幾份
不過雖然話條友垃圾
但佢咁都有得上位
都真係多得班垃圾觀眾唔少
抵啦
好奇一問
點解冇人告honest trailers

honest trailer威到請返個導演嚟睇,拍reaction
谷狗呢?

睇完honest trailer都會想睇返套戲

咩谷個d片套套戲都被佢講到垃圾咁
抵撚死 想佢條柒頭死好耐
懶好笑 以為自己好撚靚仔
好多台灣人channel不嬲偷開片
連登仔見紅就反

唔似你成隻狗咁奶台仔春袋
條友拍D片嘅內容言之無物,自以為好幽默,但其實全部都係陳腔濫調。我覺得佢係用最低俗嘅手法將一套戲詮釋喺觀眾面前。
佢D片睇一兩次可能會覺得好過癮,但睇得耐咗之後你就會發現佢D片重複性好多,無聊至極。
好多台灣人channel不嬲偷開片

D中譯字幕個D 唔明點解咁多人睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞