谷阿莫挨告!重製非法影片 濃縮電影侵權

602 回覆
627 Like 92 Dislike
主要是因為谷阿莫從網路上取得非法電影
依個無可能係fair use

根本就係

都好難有證據證明佢係網絡非法下載電影
有時網上都未有seed佢就出咗片,雖然都有機會係盜版碟

好多時直頭有韓文字幕
佢根本唔識睇戲
懶煮找
屌佢劇透果啲係咪戇鳩架?佢不嬲都係成套戲講架啦 睇完屌人劇透

問題係明明一套幾好睇嘅戲劇都會俾佢講成無哂意欲睇 完全歪曲劇情

你都幾on9
想睇套戲就唔會睇谷阿莫先啦

邊個話會睇佢講
YouTube 好多時都會auto play 去佢段片
熱門又係佢

唔係睇開先會autopaly佢咩 我真係未試過 我次次都要專登search

唔係

我都未試過會auto play左
而且佢講左10秒你唔識熄既?
根本唔關劇透事
唔講真係唔知連登仔咁熱愛電影/ 製作
平時就seed呢seed呢
宜家就口一句侮辱電影

駁唔到

一講到連登仔呢d 雙重標準, 班友好快就會轉移視線或潛水
佢撚有評論同解說咩
佢將套套戲都解到弱智滑稽片咁就叫評論解說?
宜家就口一句侮辱電影

駁唔到

一講到連登仔呢d 雙重標準, 班友好快就會轉移視線或潛水

講到連登無人討論戲院會員優惠,無人去電影節咁
睇到佢條片樓下大把人撐佢
屌佢劇透果啲係咪戇鳩架?佢不嬲都係成套戲講架啦 睇完屌人劇透

問題係明明一套幾好睇嘅戲劇都會俾佢講成無哂意欲睇 完全歪曲劇情

你都幾on9
想睇套戲就唔會睇谷阿莫先啦

邊個話會睇佢講
YouTube 好多時都會auto play 去佢段片
熱門又係佢

唔係睇開先會autopaly佢咩 我真係未試過 我次次都要專登search

唔係

我都未試過會auto play左
而且佢講左10秒你唔識熄既?
根本唔關劇透事

唔關佢劇唔劇透
係佢嘅表達內容係將人地嘅心血貶低
熄咗與否,你又知 佢嘅熱門程度係好容易聽到身邊總有人會討論佢啲片內容
佢撚有評論同解說咩

無錯!
好波 D台狗成日偷片
佢撚有評論同解說咩

無錯!

agree
佢撚有評論同解說咩

無錯!

agree

不能同意更多
佢撚有評論同解說咩

無錯!

agree

佢條解釋片仲講撚到自己啲片符合評論解說引起話題而符合公平使用
哇我真係笑撚左出來
宜家就口一句侮辱電影

駁唔到

屌你唔講唔知連登仔咁熱電影 香港電影業靠哂你地啦

完全駁唔到
等睇正義魔人話自己冇dl過av
主要是因為谷阿莫從網路上取得非法電影
依個無可能係fair use

根本就係

都好難有證據證明佢係網絡非法下載電影
有時網上都未有seed佢就出咗片,雖然都有機會係盜版碟

屌 佢係咁話只用咗預告啲片
我就唔撚信啦

片源係另一件事, 而家應該係告非法發佈之類, 就算係正版條罪都一樣
佢用盗版用到賺錢當然要告要屌啦,
但個啲話佢無聊話佢低質既可唔可以唔好放咁多個人感觀落去?
姐係佢如果係高質就冇問題??
另外一套戲實有讚冇彈,唔通唔岩聽就扺死,俾人告就唔扺可憐?
如果佢其實係因爲彈得多得罪人而俾人告係咪反而要幫?連登仔最鐘意講既言論自由去左邊?
佢撚有評論同解說咩

我搵到一條你係咪食撚左佢?
今天我要說一個將電影放上網然後賺大錢故事,

一個口水男利用劇透作為職業,一天又一天劇透,
賺錢,然後又一天又一天劇透,賺錢,然後又一天又一天劇透,賺錢

最後俾人告上法庭,

呢個故事告訴我們劇透會坐監啊,科科
你這個劍貨男!
侵權咪侵權 呢加個個上網都梗係做過非法野啦屌
侵權咪侵權 呢加個個上網都梗係做過非法野啦屌

出現了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞