谷阿莫挨告!重製非法影片 濃縮電影侵權

602 回覆
627 Like 92 Dislike
呢舖真係告睇怕都告得入,
不過幾討厭d片商自己套戲唔收得
就走去屈落其他理由度。

睇親佢d片都係d自己唔打算睇,或者已經睇過既戲。
本身想睇又未睇既戲無可能走去睇佢,自殺行為黎
覺得有d慘
對於我呢種唔係幾睇電影既人 但又想知佢講乜 聽佢講下係幾好

嘩屌你老母 成個post最撚自私真係你條撚樣
好少睇佢d片

頂多係睇d 系列片果陣,入場前用幾分鐘睇返上幾集既回顧
好心涼呀
呢舖真係告睇怕都告得入,
不過幾討厭d片商自己套戲唔收得
就走去屈落其他理由度。

睇親佢d片都係d自己唔打算睇,或者已經睇過既戲。
本身想睇又未睇既戲無可能走去睇佢,自殺行為黎

認同,其實正常想睇個套戲的人都應該唔會自己走去搵影評黎睇,如果因為睇完影評就唔睇,咁其實本質上都未必想睇個套戲。

雖然佢的影評係千篇一律,但風格的野冇得講,睇影評係想知道其他人的角度去點睇同一套戲,佢就係用一個吐嘈者的角度啫。

犯唔犯法係另一回事,但單從一個YOUTUBE CHANNEL 睇我覺得冇咩問題。
而家YOUTUBE大把呢類,尤其大陸果班,告唔晒
無論套戲既爛都好
鐘意睇戲既人一定唔會先睇谷阿莫 用5分鐘摧毀一套電影
而且抹殺晒一班製作人既心血

大笑左
歸納左咁多巴絲既論點
有D論點我唔係好認同
支持佢俾人告(正方)
1:劇透
係人都知佢劇透,鍾意咪入去睇,唔鍾意都無人迫你睇。用呢個論點話佢應該俾人告得入果D諗野有問題,你唔鍾意就大哂?個世界咁多野你唔鍾意,係咪就唔存在得?
2:踩套戲
呢個世界樣樣野都有幾面睇架啦,先唔評論佢踩D電影會影響幾多電影公司既票房,但因為佢踩D戲又或者佢做D野唔岩你意願,令到你鍾意既戲蒙上污點呢個世界樣樣野都有幾面睇架啦,有人支持有人反對,係咪就足以成為佢俾人告既原因,呢個論點既可以無視,講呢個講點既人當佢地發牢騷就算。

我純粹想講上面2個論點好低質,講呢D論點既我當你發UP瘋,但唔好當係主要論點

到最後,究竟佢有無用非法片源係幾重要,相信台警/法院會查,但用盜版我諗都係賠錢?唔清楚。但我覺得佢D片影響票房就唔係直接原因,同上面講既一樣,一套戲有人鍾意亦有人當垃圾,大把人踩D戲,只不過佢踩D戲而佢又紅,多人睇到,有返咁上下影響力,但係其實如果你鍾意套戲,你會搵證據支持自己,去睇官方既影評,睇電影公司講到「出」戲幾咁好,就好似女人睇港女語錄,男人睇掹鳩語錄咁,大家揀返自己立場既野黎睇好正常,會唔會女人睇完掹鳩語錄告掹鳩先,反之亦然,根本一笑置之,唔洗咁認真看待。同理,唔睇套戲既咪會睇下谷阿莫睇下唔睇既戲會係點,話唔定有驚喜。你係睇既都唔會因為谷阿莫踩2下(或者笑下)而唔睇甚或會睇完套戲先再翻睇谷阿莫,避免被劇透。你係唔睇套戲既,上網都有千千萬萬個人負皮套戲,你總會揾到踩套戲既人,多谷阿莫一個唔多少佢一個唔少。

有咩講得唔岩可以指一指正我,THX

利申:唔係成日睇谷阿莫
歸納左咁多巴絲既論點
有D論點我唔係好認同
支持佢俾人告(正方)
係人都知佢劇透,鍾意咪入去睇,唔鍾意都無人迫你睇。用呢個論點話佢應該俾人告得入果D諗野有問題,你唔鍾意就大哂?個世界咁多野你唔鍾意,係咪就唔存在得?
呢個世界樣樣野都有幾面睇架啦,先唔評論佢踩D電影會影響幾多電影公司既票房,但因為佢踩D戲又或者佢做D野唔岩你意願,令到你鍾意既戲蒙上污點呢個世界樣樣野都有幾面睇架啦,有人支持有人反對,係咪就足以成為佢俾人告既原因,呢個論點既可以無視,講呢個講點既人當佢地發牢騷就算。

我純粹想講上面2個論點好低質,講呢D論點既我當你發UP瘋,但唔好當係主要論點

到最後,究竟佢有無用非法片源係幾重要,相信台警/法院會查,但用盜版我諗都係賠錢?唔清楚。但我覺得佢D片影響票房就唔係直接原因,同上面講既一樣,一套戲有人鍾意亦有人當垃圾,大把人踩D戲,只不過佢踩D戲而佢又紅,多人睇到,有返咁上下影響力,但係其實如果你鍾意套戲,你會搵證據支持自己,去睇官方既影評,睇電影公司講到「出」戲幾咁好,就好似女人睇港女語錄,男人睇掹鳩語錄咁,大家揀返自己立場既野黎睇好正常,會唔會女人睇完掹鳩語錄告掹鳩先,反之亦然,根本一笑置之,唔洗咁認真看待。同理,唔睇套戲既咪會睇下谷阿莫睇下唔睇既戲會係點,話唔定有驚喜。你係睇既都唔會因為谷阿莫踩2下(或者笑下)而唔睇甚或會睇完套戲先再翻睇谷阿莫,避免被劇透。你係唔睇套戲既,上網都有千千萬萬個人負皮套戲,你總會揾到踩套戲既人,多谷阿莫一個唔多少佢一個唔少。

就算你要正版碟 都只係for你自己睇
放上網一樣犯法
歸納左咁多巴絲既論點
有D論點我唔係好認同
支持佢俾人告(正方)

佢侵唔侵權都唔到你地話事啦,片商想告佢就告架啦
咁講打機攻略果啲係咪又要比人告

打機個親身感受好唔同,有好多玩法
但電影真係純為睇劇情,佢爆曬真係好冇癮

姐係咁而加係咪有人拎支槍見你按入去
咁on9既論點都比你諗得出
骨精強怕唔怕?

點會怕,強哥係輯錄部分再加上正常的劇透,該電影嘅精華並未全數抖出,令人睇完骨精強會好有慾念睇原作。

BTW香港人有幾多個真係會俾錢買全部都係BT/THISATV/MYATVSUPER

科科!
浪費左人地咁辛苦拍套電影出黎
好心佢收收皮啦
歸納左咁多巴絲既論點
有D論點我唔係好認同
支持佢俾人告(正方)

紅字大字威d?
你d因果關係係咪搞錯哂?
佢比人告係因為佢用翻版去再做創作
上面巴打純粹想屌佢垃圾有咩因果關係?
唔好講高唔高質啦,大陸個老濕都識買哂正版電影先做創作,台狗
歸納左咁多巴絲既論點
有D論點我唔係好認同
支持佢俾人告(正方)

紅字大字威d?
你d因果關係係咪搞錯哂?
佢比人告係因為佢用翻版去再做創作
上面巴打純粹想屌佢垃圾有咩因果關係?
唔好講高唔高質啦,大陸個老濕都識買哂正版電影先做創作,台狗

我咪有講非法片源既問題囉
今次主要係因為谷阿莫用非法嘅片源去剪輯,但用劇透,抹殺創作人心,咩搞到D人唔去睇作為反對理據就錯撚哂,就正如上影評一樣有彈有讚,有劇透,甚至大家都會有自己一套想法同觀點去解釋套戲

BTW谷阿莫自辯條片都係錯哂重點
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞