谷阿莫挨告!重製非法影片 濃縮電影侵權

602 回覆
627 Like 92 Dislike
覺得有d慘
對於我呢種唔係幾睇電影既人 但又想知佢講乜 聽佢講下係幾好

嘩屌你老母 成個post最撚自私真係你條撚樣

興趣又唔係睇氣 巴打你又唔洗咁重語氣
覺得有d慘

睇戲
7[uorl]sygt網l6址[/usnrl]err t5x
覺得有d慘

氣你老母
覺得有d慘

氣你老母

你老母呀
人地上緊影未出碟已經有哂高清片源 唔係非法download係咩 仲敢放上網賺錢 人地以前冇告你唔代表以後唔告得喎
外國果d channel 有規有矩,點似佢咁亂黎
忍唔住,話電影係純睇劇情個d係咪on9?攝影、燈光、導演技巧、演員表演、剪接、配樂等等呢? 劇情都要分場去build up個情緒氣氛個d啦。
抵死,希望佢坐成世
睇完留言,大家係咪搞錯個方向?
谷阿莫被人告,係因為佢用盜版電影剪接,本身呢樣已經係侵權,人地Honest Trailer都係等出左碟先會出片,所以係正盜版問題。個個都知網民會用seed,但用seed做營運就唔係正確既事

第二,谷阿莫成日偷步,台灣片商剛剛傾好上映一部電影,佢就拎大陸一早BT左既片源,本來河水不犯井水,人地真金白銀買套戲返黎公映,你未映就講到套戲幾爛,有啲深度電影都被佢踩成爛片

維持灰色地帶我唔話你,而家你明打爛我生意,我當然要告你

第一點認同但第二點好難介定
一半係因爲佢係人未上就放左啲片上去,依個點都有問題,但另一方面,如果你話佢因為踩到套戲一文不值從而影響其他人睇,就好睇你點介定
一黎睇電影得到既野係好個人感觀,你覺得好,人地可以覺得差,二黎,咁如果我次次都係等人劇透我,咁個個都要俾人的番去?三黎,你最多可以從啲views睇佢幾多人睇,但你點分幾多人因爲佢而唔睇?可以係有人睇完套戲再睇佢架喎

第二點有幾難確認呀
你睇連登仔聽人地講一句爛片就跟住叫爛片都知啦
搞清楚先, 唔係話咩正義魔人, 只係純粹侵得權就預左有機會比人告, 好合理 我地down 戲喱d純粹冇比人捉到,就係咁簡單

agger
無拎正牌授權剪輯已經唔關二唔二次創作事
岩呀 自己既影評當成好客觀咁講晒成套戲 誤導晒好多人
合理使用,無話合法使用
最搞笑係啲台仔話法官律師都唔會夠谷你阿麽拗,究竟台灣人有幾撚弱智
你話客觀評論都由佢啦
但佢好明顯係惡意醜化情節去吸引觀眾
比佢咁搞法仲邊有人入戲院睇
電影商無收入又邊有錢拍好電影
造成惡性循環
到時唔好怪電影商好似tvb 淨係拍低成本現代戲

呢個講法套用係近期的確係,好睇都俾佢講到白痴咁

不過起初佢笑鳩垃圾韓劇,twilight果類on9戲
搵D 犯駁位同萬年不變老套位黎笑先上左位,你個講法就唔啱用
https://youtu.be/XjcRrlak9i0

點解咁多連登仔仲撐緊

睇下下面啲留言
就好似openrice咁
仍然會有大把人信d星星架嘛
同余文樂著乜就有人跟風一樣道理姐

上面有班傻鳩成日話人地講乜你就信?
呢一點真係好撚弱智
搞清楚先, 唔係話咩正義魔人, 只係純粹侵得權就預左有機會比人告, 好合理 我地down 戲喱d純粹冇比人捉到,就係咁簡單

條友仲要囉搵錢
[url]https://youtu.be/XjcRrlak9i0[url]

點解咁多連登仔仲撐緊

睇下下面啲留言

前8分鐘都唔關事用黎賣自己廣告
台灣個面直播打機點計?

賺到錢就告得?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞