谷阿莫挨告!重製非法影片 濃縮電影侵權

602 回覆
627 Like 92 Dislike
其實都奇怪整呢d片嘅人片源係來自邊度,通常套戲都未落畫就岀左片,根本冇可能岀左碟

字幕組
不嬲唔撚睇,覺得佢把聲好撚煩,而且睇佢個款都係冇深入了解下套戲就咁講啲表面野出黎,搞撚到套戲好膚淺,仲要成班on9睇完佢鳩up攞佢黎做睇唔睇套戲既標準,真係智障
佢出左條新片講自己被人告
條友無文化可言

佢都算有解釋 但youtube分紅唔算收益咩
屌佢劇透果啲係咪戇鳩架?佢不嬲都係成套戲講架啦 睇完屌人劇透

班on9係咁
睇過一次都知佢5分鐘一套戲係好多9up,因為人地咁樣9up完就唔想睇套戲都幾好笑,講到底根本你對套戲就冇興趣,之後話俾佢搞到你唔想睇套戲
其實有啲戲係佢講完先知有呢套戲既存在
冇佢我都唔會睇套戲,直情唔知套戲存在
其實有咩好嘈,條友根本就靠反宣傳緊套戲黎上位,同二創嘅合理使用爭九萬幾里
而且重點係 //因為谷阿莫從網路上下載非法影片//
賺咁多都要用老翻整片就抵死啦,咁都有人護主

又唔屌埋非法影片條source
連登仔最叻就落井下石
成班都鳩既 乜撚野劇透 人地都講明係幾多分鐘睇完套戲啦
仲有咩侮辱套戲 大佬人地都講明唔評論故事含意同用意 只係比多個角度你去睇故事
佢仲有叫人有時間就要去睇返原創故事
根本就唔係同你講「人地個故事垃圾到可以濃縮做幾分鐘」何來侮辱呀
睇過一次都知佢5分鐘一套戲係好多9up,因為人地咁樣9up完就唔想睇套戲都幾好笑,講到底根本你對套戲就冇興趣,之後話俾佢搞到你唔想睇套戲

有咩問題,大把人見週末冇野做求其揀套戲睇,買飛之前唔一定個個都對套戲好有興趣
9up扭曲套戲黎做反宣傳係的確有可能會損害片商利益

佢都算有解釋 但youtube分紅唔算收益咩

算但可以轉落版權者度
呢條撚屌真係破壞電影
一出個時已經好撚反感 而家先有人告
之前海外原作者被盜片出字幕cc

先迫到台灣字幕cc既比番原作者度
其實有咩好嘈,條友根本就靠反宣傳緊套戲黎上位,同二創嘅合理使用爭九萬幾里
而且重點係 //因為谷阿莫從網路上下載非法影片//
賺咁多都要用老翻整片就抵死啦,咁都有人護主

又唔屌埋非法影片條source
連登仔最叻就落井下石

咁整source條友畀人告嘅我一樣唔會覺得佢無辜
咁講埋得未?我仲有冇漏左邊個未屌?
自己讀電影
拍一套電影真係要花好多心血
唔好理爛唔爛 谷啲手法真係好濕鳩
但不定期都有連登仔撐佢

一個人如果要睇一套電影, 佢一定會睇到全套,
之後有興趣睇谷阿莫 先會去睇谷阿莫段短片

谷阿莫段短片根本無取代過你地拍出嚟既電影
有乜沖突 ?

成個故事講出黎都無沖突?
依家好多電影解說 , 感覺上大陸好多人仲好過谷阿莫
因為果D人係真係解說套戲既劇情伏筆

唔似佢 , 一味矮化 , 將套套電影都講到笑話咁款
條友拍D片嘅內容言之無物,自以為好幽默,但其實全部都係陳腔濫調。我覺得佢係用最低俗嘅手法將一套戲詮釋喺觀眾面前。
佢D片睇一兩次可能會覺得好過癮,但睇得耐咗之後你就會發現佢D片重複性好多,無聊至極。

咁係因應電影劇情都係換湯不換藥
抵撚死
可唔可以用一條片5分鐘了解晒佢俾人告成件事來龍去脈
舊片都由佢, 有時D新片都偷黎用
可能本來都唔係好收得, 仲要畀你踩多兩腳, 我係片商都會告鳩你
其實有佢出現先知好多電影睇完都哂時間
好過你睇爛片屌鬼啦
又無人迫你睇佢d片就話影響票房
你好睇就多人去戲院睇嫁啦
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞