谷阿莫挨告!重製非法影片 濃縮電影侵權

602 回覆
627 Like 92 Dislike
唔講真係唔知連登仔咁熱愛電影/ 製作
平時就seed呢seed呢
宜家就口一句侮辱電影

駁唔到
運登仔不嬲搬龍門最勁架啦
你自己唔down 戲,software 唔上網睇av 漫畫先出聲啦 你都係幫緊人做商業用途架咋 人地有賣廣告架
係咪你既adblock block撚哂咋

連登仔不嬲都逢紅必反架啦 永遠雞蛋裹挑骨頭
剩係識話人垃圾 又唔諗下人紅既原因
大j 笑波子呢啲你話因為多小學雞撐都算
人地谷阿莫紅撚到咁一定有佢原因架啦
我到而家都未見個得把口既連登仔紅一次
俾啲高質素既片黎睇下啦

你自己手賤㩒入去睇就話人破壞套戲玩劇透

啱呀,每個人都犯過法
除非你連紅燈都未衝過
如果唔係你比人打劫都唔可以出聲

駁人都唔識就慳返啖氣啦

呢啲咪衝出黎柒囉
而家你地係打劫過人屌人打劫呢個行為啊
不過正常既 我都屌人5p字但又打岩黎呢啲字

按照你既講法
係咪所有監犯都唔可以指責人地犯同佢一樣既罪

咁似共匪啲口吻
所有人都會犯錯
所以高官犯錯大家都應該原諒
宜家就口一句侮辱電影

Cinemasins呢
抵啦
運登仔不嬲搬龍門最勁架啦
你自己唔down 戲,software 唔上網睇av 漫畫先出聲啦 你都係幫緊人做商業用途架咋 人地有賣廣告架
係咪你既adblock block撚哂咋

連登仔不嬲都逢紅必反架啦 永遠雞蛋裹挑骨頭
剩係識話人垃圾 又唔諗下人紅既原因
大j 笑波子呢啲你話因為多小學雞撐都算
人地谷阿莫紅撚到咁一定有佢原因架啦
我到而家都未見個得把口既連登仔紅一次
俾啲高質素既片黎睇下啦

你自己手賤㩒入去睇就話人破壞套戲玩劇透

啱呀,每個人都犯過法
除非你連紅燈都未衝過
如果唔係你比人打劫都唔可以出聲

駁人都唔識就慳返啖氣啦

呢啲咪衝出黎柒囉
而家你地係打劫過人屌人打劫呢個行為啊
不過正常既 我都屌人5p字但又打岩黎呢啲字

按照你既講法
係咪所有監犯都唔可以指責人地犯同佢一樣既罪

咁似共匪啲口吻
所有人都會犯錯
所以高官犯錯大家都應該原諒

可唔可以黎啲高質啲既反駁例子
而家話9你地嚴人寬己啊on9仔
人地搶人條女你地就屌人第三者破壞人感情
自己搶人條女就真愛無敵

呢個例子用得唔好 連登仔邊會搶到人條女
有時見到自己中意嘅戲俾佢講到垃圾咁真係幾嬲

個條台狗 踢佢去坐監啦

有分紅扮無先係台灣YouTuber問題
好奇一問
點解冇人告honest trailers

因為只係將trailer重新配音
而谷係down完成套戲再講情節

關乜事

其實要告都係告到
但谷狗將全部劇情爆晒出嚟,大大降低觀眾數目,所以得罪片商
Honest trailer啲片商當係宣傳 因為未睇套戲係唔會識笑

你係套戲嘅老細你都唔滿意啦

Honest trailer做到賣笑同知識產權上嘅平衡,好多嘢你無睇套戲係唔明當中笑位
所以片商無咁易對佢產生敵意
反則谷狗就將套戲主觀拆解,將抽到水嘅位都拎出黎,令到一套戲變得好似好爛(其實有啲真係好撚爛)
賺咁多都唔買正版

正版都係犯法 好似你
賺咁多都唔買正版

正版都係犯法 好似
主要是因為谷阿莫從網路上取得非法電影
依個無可能係fair use

根本就係

根本就係

都好難有證據證明佢係網絡非法下載電影
有時網上都未有seed佢就出咗片,雖然都有機會係盜版碟
抵撚死 谷狗

根本就係

都好難有證據證明佢係網絡非法下載電影
有時網上都未有seed佢就出咗片,雖然都有機會係盜版碟

屌 佢係咁話只用咗預告啲片
我就唔撚信啦
佢仲可以大條道理講到自己無錯咁
佢仲可以大條道理講到自己無錯咁

台狗盲粉咁撚撐佢
唔賺錢 都賺晒人氣啦
咁都叫做二創?
讀番個故事出嚟咋喎 憨鳩
好奇一問
點解冇人告honest trailers

因為只係將trailer重新配音
而谷係down完成套戲再講情節

關乜事

其實要告都係告到
但谷狗將全部劇情爆晒出嚟,大大降低觀眾數目,所以得罪片商
Honest trailer啲片商當係宣傳 因為未睇套戲係唔會識笑

你係套戲嘅老細你都唔滿意啦

Honest trailer做到賣笑同知識產權上嘅平衡,好多嘢你無睇套戲係唔明當中笑位
所以片商無咁易對佢產生敵意
反則谷狗就將套戲主觀拆解,將抽到水嘅位都拎出黎,令到一套戲變得好似好爛(其實有啲真係好撚爛)

honest trailer同谷阿莫有得比?
谷阿莫只係用把口,平舖直敘咁濃縮條片,加多兩句吐糟就算
honest trailer係將電影內容重新組合,一個情節可以再剪埋其他電影去玩
谷阿莫個問題就係佢根本只係濃縮一套戲,咁就可以當二次創作?
咁backup佬整片都好辛苦,你地點解要支持達哥?
Cinemasins呢

Fair use. Basically it means that you're allowed limited use of copyright materials without acquiring permission in some cases:

Examples of fair use include commentary, search engines, criticism, parody, news reporting, research, teaching, library archiving and scholarship. It provides for the legal, unlicensed citation or incorporation of copyrighted material in another author's work under a four-factor balancing test.
copy from https://www.reddit.com/r/explainlikeimfive/comments/3ius9b/eli5_how_do_youtube_channels_such_as_cinemasins/
屌佢劇透果啲係咪戇鳩架?佢不嬲都係成套戲講架啦 睇完屌人劇透

問題係明明一套幾好睇嘅戲劇都會俾佢講成無哂意欲睇 完全歪曲劇情

你都幾on9
想睇套戲就唔會睇谷阿莫先啦

邊個話會睇佢講
YouTube 好多時都會auto play 去佢段片
熱門又係佢
宜家就口一句侮辱電影

駁唔到

屌你唔講唔知連登仔咁熱電影 香港電影業靠哂你地啦
屌佢劇透果啲係咪戇鳩架?佢不嬲都係成套戲講架啦 睇完屌人劇透

問題係明明一套幾好睇嘅戲劇都會俾佢講成無哂意欲睇 完全歪曲劇情

你都幾on9
想睇套戲就唔會睇谷阿莫先啦

邊個話會睇佢講
YouTube 好多時都會auto play 去佢段片
熱門又係佢

唔係睇開先會autopaly佢咩 我真係未試過 我次次都要專登search
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞