谷阿莫挨告!重製非法影片 濃縮電影侵權

602 回覆
627 Like 92 Dislike
事實係佢真係侵犯版權喎 咁都入唔到仲成世界嘅
明明未落嘅戲都有出片真係有問題

Btw上面有啲開口埋口就話侮辱電影個班係做乜鳩 人地又唔係屌到套戲地底泥叫啲人唔好睇
係又侮辱唔係又侮辱真係好煩
雖然偷人片係抵死
但鐘意睇又冇咁多時間睇曬成套戲既人咪睇囉
唔岩咪上一頁走人囉
又無阻住你搵食
連登仔做乜鳩

連登仔理論
我覺得唔啱睇要負皮屌鳩佢
唔可以上一頁離開
因為佢搵到食 佢紅 佢有收入就應該收皮

最好笑係劇透啊大佬!
大大個標題同你講會講呢套戲!
明顯係比睇完戲既朋友討論既地方
未睇既除咗犯賤
都唔係好明點解要虐待自己
但之後又要屌鳩人 咁你想點撚樣啊

明顯佢d片係比睇完套戲既人
用另一種角度 態度去看待
你未睇套戲就自然唔知佢up乜 無共鳴

你睇完佢d片先再去睇套戲係最on9
先入為主當然會破壞你對成套戲既感覺

其實如果套戲係好睇 入戲院睇完
你再聽佢講一次 5-6分鐘笑下 無問題
但以為呢5-6分鐘就係一套戲全部
就算真係講到好好笑 有幾精彩絕倫
都好膚淺

留名等睇人話我護主狗
我唔知你班不停話佢d片係惡意嘲諷 係扭曲套戲既 到底有冇認真咁睇過 定你地只係揀埋d谷狗覺得垃圾而要屌既片去睇

同埋 我理撚你有冇心血 係咪只要努力做 充滿心血既作品就一定要個個讚好個個去睇 咁條片整得垃圾 你再有心機再有hurt 佢都係一套垃圾 唔通你想谷將所有電影 無論再垃圾都夾硬講到好好睇 唔好搵心血黎做藉口 好睇既戲就要讚 垃圾就要彈

我一搵就搵到套 唔止無踩 仲解析埋套戲既深層含意 導演想表達咩 當然你可以話 佢話係就係 佢唔可以錯?你知啦 你班友最鐘意話佢扭曲人地套戲 但你又憑咩認為 你所認為既就一定係岩

[url]https://youtu.be/MNsZuJgz-1s[url][/url][url]

仲之一句你播既片有無授權,無既你就一係影住自己岀聲,仲之人地告你就咪扮冤枉

岩阿 所以由頭到尾無支持過佢呢個出片係正確 係屌你班盲反撚
https://www.youtube.com/watch?v=Sj0l7slWK_w

就拎條片講,講到成套鳩戲咁,細節野唔講樓下都唔少人屌佢,
人地套戲一開波就有講第一個行星有個黑洞係附近,佢就講到係片尾自動標出黎咁
好懷疑佢係咪真係睇過套戲

就算你覺得佢一兩套戲講得好好,甚至全部戲都好高汁,係咪就唔屌得?
你覺得佢講得好啱,所以人地覺得佢講得唔啱就係錯?

我睇呢條片都覺得怪 查完部份同呢套戲有關既資料 谷所講既神秘房間 應該係第5次元 包含第4次元既時間 未來同過去都一同展現 所以可以修改過去 將信息帶返去過去 好似係咁
然後我就咁上網係咁意睇下人地既分析 都要消化一輪 先明呢一部份發生咩事 所以解釋得咁詳盡真係好?一黎佢唔係學術型台主 二黎如佢講得咁理論 科幻 會唔會又個個想睇? 其實我又唔覺佢講到呢套電影好差 差既係佢表達手法

我真係鄧你辛苦
個導演出名啲戲有深度
佢將一套咁撚深既片講到龍珠咁仲叫做表達手法?
唔識既人真係當個導演鳩流啊

你搞清楚先 導演係拍攝 要觀眾睇完慢慢明白個深層意思 明白導演想對我地表達個乜野故事 而宜家 睇緊既係一個速食既短片 最快既時間知道套戲大約講咩 試問點樣響一條5分鐘內都無既片入面 演繹你果位大導演咁高深 高明 咁有深度既表達技巧? 唔該唔好搞錯 你係一個速食既地方要搵深度?

條速食片目的係要你知個故事講乜 唔係俾你體驗套戲既層次
照up番套戲出黎,完全唔知佢有乜價值,連登原來有咁多傻鳩睇佢?加一二句主觀意見就當自己係到評論同好有幽默。
最有價值應該係電影廠d片,偷片賺錢,等比人告喇柒頭
好多人睇左佢啲片就當自己睇左套戲
以前去佢fb留言撚狗 次次都被香港人反咬

你其實係咪on9架?
點樣抹殺呀?佢成套放上黎比人睇呀?
盜版果啲就話抹殺姐 佢講自己意見都唔得?
你屌佢啲片放埋電影畫面我都認同 但係佢最主要吸引點係啲講野既方法同埋整合 並唔係畫面
你話佢犯左法可能真係 但係咩侮辱咩抹殺就係你地過份ff囉

一日有人等佢出濃縮版而廢事自己去中伏
就有電影人賺少一張飛錢 唔理爛唔爛
咁算唔算?
正如有人等睇老翻一樣

你覺得有人會認為自己睇完谷阿莫就當自己睇完果套戲,你呢種想法先係侮辱緊電影,唔止,仲侮辱埋觀眾。

如果你知道劇情發展知道結局咁都入去睇 睇完仲要好有驚喜咁我真係佩撚服你 你真係侮辱緊 唔係 係恥笑緊在坐班觀眾

我係咪俾個讚你 咁撚天荒夜談既point都諗到 照你咁講 咁d小說改編電影係咪可以賴自己票房唔好因為d人買哂小說 小說都賴銷量差因為d人睇哂電影唔買小說?

大佬呀 睇電影唔止睇個劇本架 仲有演員演技 場面聲效 導演拍攝手法等 你敢講話知道結果仲去睇係侮辱觀眾 咁所有睇過改編小說既唔洗睇電影啦 我未入場睇復聯2 睇預告都知反派一定斜英雄殺死 咁係咪唔撚洗睇啦?

咪撚講埋啲廢話啦
依家就係好多撚樣 係佢channel下面留言
話多謝佢條片 唔洗入場睇套垃圾片
電影商見到仲唔告鳩你咩
問心呀 你有冇睇完佢劇透 再入場睇套戲?

笑左 咁閣下咪都係果班撚樣之一? 宜家睇完 講下自己感受又唔撚得 你套戲係正 點兜都有個譜啦 除非閣下就係果班人云亦云 人地話垃圾就垃圾 就唔去睇既傻鳩啊

坦白講 知道劇情 唔等於唔想睇套戲 正正就係睇完佢好多舊片介紹 mark低左好多想足本睇一次既電影 咁我買dvd好未?

依家係話 睇完劇透知道劇情 所以唔會再入場睇多次 因為冇曬驚喜 嘅人 一定會遠比你呢啲睇完劇透 會番睇/買dvd嘅人多
明冇
開頭係好笑既
但一紅就濫,為反而反

一套劇咁多粒鐘, 你唔係覺得佢真係同你逐秒睇啊?

你其實係咪on9架?
你屌佢啲片放埋電影畫面我都認同 但係佢最主要吸引點係啲講野既方法同埋整合 並唔係畫面

咁算唔算?
正如有人等睇老翻一樣

你覺得有人會認為自己睇完谷阿莫就當自己睇完果套戲,你呢種想法先係侮辱緊電影,唔止,仲侮辱埋觀眾。

如果你知道劇情發展知道結局咁都入去睇 睇完仲要好有驚喜咁我真係佩撚服你 你真係侮辱緊 唔係 係恥笑緊在坐班觀眾

我係咪俾個讚你 咁撚天荒夜談既point都諗到 照你咁講 咁d小說改編電影係咪可以賴自己票房唔好因為d人買哂小說 小說都賴銷量差因為d人睇哂電影唔買小說?

大佬呀 睇電影唔止睇個劇本架 仲有演員演技 場面聲效 導演拍攝手法等 你敢講話知道結果仲去睇係侮辱觀眾 咁所有睇過改編小說既唔洗睇電影啦 我未入場睇復聯2 睇預告都知反派一定斜英雄殺死 咁係咪唔撚洗睇啦?

咪撚講埋啲廢話啦
電影商見到仲唔告鳩你咩

笑左 咁閣下咪都係果班撚樣之一? 宜家睇完 講下自己感受又唔撚得 你套戲係正 點兜都有個譜啦 除非閣下就係果班人云亦云 人地話垃圾就垃圾 就唔去睇既傻鳩啊

坦白講 知道劇情 唔等於唔想睇套戲 正正就係睇完佢好多舊片介紹 mark低左好多想足本睇一次既電影 咁我買dvd好未?

依家係話 睇完劇透知道劇情 所以唔會再入場睇多次 因為冇曬驚喜 嘅人 一定會遠比你呢啲睇完劇透 會番睇/買dvd嘅人多
明冇

其實唔洗比較兩者 單係有一個人睇完無去到戲院睇/dvd 已經損害緊電影公司利益
唔支持侵權

但好多系列片/舊片都睇過下佢 唔洗追幾個鍾

台片商又係on9

套戲係好既自然大把人爭住睇

肯定萄葡佢吸水過啲票房

你其實係咪on9架?

咁算唔算?
正如有人等睇老翻一樣

咪撚講埋啲廢話啦
電影商見到仲唔告鳩你咩

明冇

岩呀 咁想睇套戲既人 會唔會咁犯賤去睇佢既全片劇透? 我早排去睇你的名字 香港遲人地曰本台灣成個月上映咁濟 無意中上youtube都俾人透到一面屁 ? 連主角同女主角時空差都知道左 youtube有關你名既片大部份都劇透 如果我想去睇套戲 會唔會咁傻走去tick? 但我真心想睇套戲 最後我都係入左場

我都唔明 你有心去睇套戲 俾你知哂劇情都會去睇 唔想入戲院睇既人 就算唔同佢講劇情 佢都唔會入院睇 個差別真係咁難分? 唔怕老實講 我仲睇左2次同一套戲 而且睇兩次戲既人大有人在 3 4次都有添 咁呢班人個腦有事?
雖然偷人片係抵死
但鐘意睇又冇咁多時間睇曬成套戲既人咪睇囉
唔岩咪上一頁走人囉
又無阻住你搵食
連登仔做乜鳩

連登仔理論
我覺得唔啱睇要負皮屌鳩佢
唔可以上一頁離開
因為佢搵到食 佢紅 佢有收入就應該收皮

最好笑係劇透啊大佬!
大大個標題同你講會講呢套戲!
明顯係比睇完戲既朋友討論既地方
未睇既除咗犯賤
都唔係好明點解要虐待自己
但之後又要屌鳩人 咁你想點撚樣啊

明顯佢d片係比睇完套戲既人
用另一種角度 態度去看待
你未睇套戲就自然唔知佢up乜 無共鳴

你睇完佢d片先再去睇套戲係最on9
先入為主當然會破壞你對成套戲既感覺

其實如果套戲係好睇 入戲院睇完
你再聽佢講一次 5-6分鐘笑下 無問題
但以為呢5-6分鐘就係一套戲全部
就算真係講到好好笑 有幾精彩絕倫
都好膚淺

留名等睇人話我護主狗

跟本連登仔覺得好多野都係非黑即白,總之你同我個意見唔同你講乜都係錯
唔唔睇清楚人地屌緊啲乜,分分鍾有啲位係兩面明明都同意既都當埋你錯

咪撚講埋啲廢話啦
電影商見到仲唔告鳩你咩

明冇

岩呀 咁想睇套戲既人 會唔會咁犯賤去睇佢既全片劇透? 我早排去睇你的名字 香港遲人地曰本台灣成個月上映咁濟 無意中上youtube都俾人透到一面屁 ? 連主角同女主角時空差都知道左 youtube有關你名既片大部份都劇透 如果我想去睇套戲 會唔會咁傻走去tick? 但我真心想睇套戲 最後我都係入左場

我都唔明 你有心去睇套戲 俾你知哂劇情都會去睇 唔想入戲院睇既人 就算唔同佢講劇情 佢都唔會入院睇 個差別真係咁難分? 唔怕老實講 我仲睇左2次同一套戲 而且睇兩次戲既人大有人在 3 4次都有添 咁呢班人個腦有事?

你睇條片下面有幾多信者就知佢做就左幾多寧願等睇左佢鳩噏先再諗入唔入場睇啦
唔支持侵權

但好多系列片/舊片都睇過下佢 唔洗追幾個鍾

台片商又係on9

套戲係好既自然大把人爭住睇

肯定萄葡佢吸水過啲票房

咪撚講埋啲廢話啦
電影商見到仲唔告鳩你咩

明冇

你代表所有人
Ching ho ball

幾好呀 一句bam埋黎 你代表所有人? 咁無咩好討論啦 咁我都原句俾返閣下 你又代表所有人呀~?

咪撚講埋啲廢話啦
電影商見到仲唔告鳩你咩

明冇

其實第一個point我明 好多人想睇就唔會去睇有關嘅片
但一定有人本來會去睇/買dvd 但見到谷阿莫出果套戲既片 就睇左佢既片當睇左套戲
例如果啲話多謝佢條片 唔洗入戲院睇垃圾戲 咁一定傷害電影商既利益
呢樣你又點睇
咁Cap Tv算唔算?
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞