Samsung Galaxy 集中討論區 (86) Galaxy Note20|Z Fold2|Buds Live

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
s20+定note 20u
返到屋企用電腦但又想繼續 wtsapp 同 tg
但又唔想㩒電話個時
好似無咩用
直接用web or pc 版 wts tg 好過
dex mode 係駁mon 定駁電腦
如果係駁電腦成件事咪好多餘
駁mon 就話慳返唔使開電腦/tablet 啫
N20U好似用865+?
865+用到wifi 6e 但N20U冇話得
可唔可以靠software update用到wifi 6e?
兩樣都得
不過駁mon要另外插mouse/keyboard(藍牙/type c hub都得)
打字用番手機輸入法定電腦輸入法?
其實唔駛,可以用部手機做track pad同埋打字
18k我會屌住黎買

16k抵到爛啦
巴打咩牌子?我查左輪見triskin同hoda好似都易拆我諗拆得乾淨揾保養應該唔會知我貼過掛
得fold2 先得
用返電腦 keyboard mouse就得
我都覺得有 d 多餘所以好少用
最慘仲要有 3個 app 都可以做到差唔多既野 (samsung dex, samsung flow, 您的手機)
點揀字
我點set佢都係喺電話彈揀字,根本用唔到
13號先香港發佈 計落都15 16號
成日都跌爆mon/花部機,想問邊隻機殼買得過
uag
唔知fold2 有冇送bud live
我估包埋入盒添
有得較係電腦出揀字,但都係跟手機輸入法個排序,做唔到windows隻速成
英文就冇乜問題
想問個on9問題,S Pen用唔用到唔係note系列既galaxy手機
屋企有N年前買落既note 3, 睇下可唔可以用技筆係新手機到
唔得
梗係叫佢買嚟試下先嘛,唔得咪當換新電話
上面位師兄水你的,其實係得架
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞