Samsung Galaxy 集中討論區 (86) Galaxy Note20|Z Fold2|Buds Live

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
S10一年前賣4千幾, 而家都係賣4千幾
永遠都係平價版先有嘅特別色

又係陀地電訊商玩哂
想問下s20 可以同時開2k 120hz 未
有一間仲要等四個月添,我唔講邊間啦
又有道理。。。
咁過兩日去入手先
無尻啦啦
Secure folder個 setting真係世紀大弱智 強大嘅保安措施配上戇鳩嘅忘記密碼申訴 = 只要攞到你部機就收你皮

想玩真點secure folder嘅
1. 要係同表層完全分離嘅情況開啟incognito mode browser (例如chrome入面嘅google ac要分離),跟住用太空卡同埋secure mail (protonmail /secmail pro /tutanota)之類註冊一個新嘅獨立Samsung ac (不要開啟2FA,密碼長度上限超高)
2. Backup現有secure folder資料上新Samsung ac再解除安裝secure folder(如有)
3. Log out 表層手機嘅Samsung ac (會重置Samsung pay,慎選)
4. (Optional) 用ishredder 刷機跟住再factory reset佢
5. 係手機表層登入新Samsung acc,註冊新secure folder(16位密碼一定要獨立,唔可以同任何現有密碼例如手機/google/新舊Samsung acc相同),係secure folder內再次登入新Samsung acc,restore backup,再del cloud backup(記得取消自動備份)
6. 係secure folder內安裝可靠嘅authenticator,為新Samsung acc開啟2fa
7. 退出secure folder,係手機表層logout新acc,重新登入舊ac,設置翻之前啲野(例如Samsung pay)
8. (Optional) 自行決定張太空卡點處理
9. 享受真正嘅secure folder
S20 Ultra 5G 未有
全部S20都冇
條友又唔講乜機
Note10+ :
S10有8月update
係靚,但慢慢嘆粒高效cpu吧
知唔知Note20u 幾時有得買?
撞鬼你 對上兩次更新好伏
又係,睇完發佈都係呆等,應該可以即刻預訂,送下禮品咁
全部細機都閹到咁,做乜撚
屌 冇得襯成套銅色
膠機 1080p 60hz都賣7千幾人仔 點夠啲大陸機做呀
tab s6又係得一隻 無粉藍 粉紅
今年s20插水插得好勁喎
note 20u 一定有 硬件問題 但對比s20u可能有改善
note 20就冇呢個問題 但膠機 1080p 60hz值唔值就見人見智
XPERIA 1 II
講真嗰句 唔追求性能影相 純粹要支筆嘅 note 10 lite仲好
答對了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞