Samsung Galaxy 集中討論區 (86) Galaxy Note20|Z Fold2|Buds Live

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
Samsung整gif圖唔洗spen
右拉揀就得
除左遙控,無乜功能係spen exclusive
以前我會揀note係貪佢夠大部,而家s系列都咁大,下一部都未必再揀note,到時睇下s定fold
s20 買plus 好d
倒水個部係990
GALAXY NOTE 20 ULTRA 有S PEN, 前鏡10MP, 後鏡有雷射對焦, 遠攝鏡5X 12MP, 4500電

GALAXY S20 ULTRA 冇S PEN, 前鏡40MP, 後鏡沒有雷射對焦, 遠攝鏡4X 48MP, 5000電
thx..岩岩爬左文了
我部note10+用左成年,支筆最多都係用黎框片整gif圖
Samsung整gif圖唔洗spen
右拉揀就得
除左遙控,無乜功能係spen exclusive
以前我會揀note係貪佢夠大部,而家s系列都咁大,下一部都未必再揀note,到時睇下s定fold

完全同我一樣諗法,所以note20 ultra 不了,貴
之前都傳過三叔想cut咗成個Note系
note9 個mon爛左 但仲用到
諗緊上唔上n20u好 但係又無左個3.5
定係整番個mon佢好呢
好快手

睇左幾個youtuber既實測片,個Mon係拍攝下少斜紋,亮度夠,色水唔會太暖太濃似返note10+既自然,實制睇落既畫質應該相當唔錯
整應該千幾二千
睇你用左幾耐 怕粒玩又柴
整完捱半年個時再諗買n20u 可以都慳到千幾二千
粒電都倒水了
Samsung換mon好似一定要換埋電
咁換啦 睇下有無renew offer
成皮野真係赤既
但又幾吸引

用緊note10plus 我各方面都滿意
20應該唔差
其實個mon爛左半年 諗住等n20 點知依家出黎好似唔係太吸引
其實佢長焦嗰度唔應該噉樣比較,應該以純光學變焦嘅倍數、pixel size 做對比
最唔開心係無左個3.5
而家咁多部旗艦既得sony 部mark 2 有3.5 jack
陪個friend出完S20+
搞到我都想出部S20
有部S2 9.7 LTE
15年8月買
而家行緊Android 7.0
最後一次更新係2018年1月1號
即係2年半

新嗰啲就唔知了
好得意
3.5係一樣我唔會點用
但如果有我會好欣賞嘅嘢
都唔明點解要cut晒d 3.5
note 9而家指紋位甩青加有時用唔到
但粒電仲用到一日同埋唔係點lag
我應該整定買s20+或者note20好
因為逼你買藍牙好搵好多
https://youtu.be/LHOnQ-6hbmQ
睇黎個對焦正常翻曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞