Samsung Galaxy 集中討論區 (86) Galaxy Note20|Z Fold2|Buds Live

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
其實2個都虧虧地
airpods pro啦
買note 10 仲好 起碼靚仔啲
note 20 個樣真心cheap
部buds買機送架
即係賣左佢最好
buds攞嚟聽歌啦
你上price望下buds得4舊水 賣嚟都嘥時間
我會揀s6 s7+可能會比較大部 aim professional use 翻學未必夠portable 大mon不如買laptop算 s6而家細舖大約$5000 等多陣如果降價會更抵玩
唔明點解Note20可以閹到連個方角都冇埋
或者甘講啦 S7+嘅價錢用黎上堂 jot notes 睇netflix only就唔係好抵玩 其實比較平嘅S6都夠做(10.5寸,oled,只係冇120hz) 冇必要上到去S7+
唔洗開多個模 直接用NOTE 10 LITE / A71 料
重點FLAGSHIP 粒家燕墨係細啲

N20 同中階機一樣大大粒
保S棄N
Note 20除咗粒U之外全部都閹
但只係平Ultra少少
買NOTE 10 LITE 仲抵屌
新機食埋八仔$500 都係3K
仲有3.5MM JACK
Er 其實都係嘅 不過而家有送buds, 賣出去都回到 ~$500
如果你等到又有錢其實S7+都可以嘅 出之後等多2-3個月又降價
因爲我都叠埋心水買S6上堂 XD 見到S7雖然有120hz size又ok但就閹到LCD mon真心灰左
諗下先,Z Fold2 afford 唔起,冇咗成個月糧仲要畀突
又有個問題係 Note20 Ultra 5G 加咗自適應螢幕更新率,咁會唔會冇得揀 1080p 96Hz
另外係 Z Fold2 5G 螢幕係咪真 · 2K 120Hz
cut走note 出平價fold取代
真心唔知三叔諗緊乜
閹完又唔係特別平
但咩都爭啲
搞到個個都鬧
plus同lite其實用落係咪差唔遠
我諗想CUT R&D
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞