Samsung Galaxy 集中討論區 (86) Galaxy Note20|Z Fold2|Buds Live

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
真黑色同埋色準(自然mode)
我覺得z flip係比d女人放入手袋,咁細部
借問聲有冇師兄知道,
根據過住的三叔,會唔會將新機功能放落舊機,
好似n20u 同pc 的整合,無線dex 等等的軟件功能放番落S20+ ?
note 10 嗰陣啲影相功能好似之後s10 software update後都有
因為我唔知呢啲功能係跟os 版本定跟機種
software做到嘅應該補到,你話note 20 u咁多咗個laser focus module咁就冇得講
S10原本個Dex一定要經HDMI 出咗Note10之後update加返就咁插USB落電腦就得
咁如果係會補到,咁真係可以考慮買番S20+
睇番上面師兄啲討論真係抵買。
N20u 變相真係唔太有賣點
S6 256gb (~$5000) 大戰 S7 256gb (~5600-5800 (亂估))
唔計效能 refresh rate 同埋 Spen
唯一糾結位就係LCD vs AMOLED
大家點睇兩個mon
要有實機比較先知
LCD可以好靚/廢
OLED都一樣有靚/垃圾
不過我個睇法係買三星機唔買OLED嘅話買嚟做乜
s20 大家買左幾錢?
同埋用咩保護套?
S3 LTE
宜家行緊Android 9 / One UI 1.1
對上一次更新係5月中 (我估係最後一次)
Security Patch去到2020年3月
不過部機上左9之後lag過8
同埋好易熱+燒電
嘩屌
望落真係好大部
佢拎部galaxy view出嚟比較size嗰下我笑咗
我都係,大到呢
上年s6 6+128 $649 轉過嚟變咗5488
8+256 $749 轉過嚟變咗6188
照返samsung自己嗰個匯率8.xx計嘅話應該tab s7+七千頭s7就五千幾
s7+定s7好
咁可能7 都夠用了
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞