Samsung Galaxy 集中討論區 (86) Galaxy Note20|Z Fold2|Buds Live

1001 回覆
9 Like 2 Dislike
唔知點解呢兩年細note都閹到咁
仲要閹完都唔見得特別平
啱啱出tst門市問咗話13號香港發佈會先有貨。
去換電池係咪一定會被洗機?
想問下大家意見
本人一直用iphone, 唔太熟Samsung 野。
想問下現時Samsung 旗艦機係咪都可以做到好穩定,用最少兩,三年冇問題,自問好錫機用。
因此始終第一次買Samsung 就要掉一皮野出嚟,想了解清楚佢的穩定性。
最少有個心理準備

利申: 應該衝N20u
想問下有無套同埋貼推介 for s20/s20+
好似好多師兄仲用緊s9 note9
我重用緊note8
note9 神機 電襟 又有3.5 mon 又唔細
我用緊s9+除左個指紋位會甩青之外都冇咩問題
問定先
有冇巴打之前用開tab s6有買街貼
咩牌子好
等s7 plus嘅出咗就買
我部S9一出即買用到而家無壞過, 只係個指紋開始難認, 其他方面仲係好正常.
ipad file transfer 可以點搞, 如果有方法解決到可能都轉埋ipad
Same
Work phone 係Note 9
裸跑粗用都仲好實淨
係個指紋認唔到之外其他重好正常
我用緊iphone xs max同 note10 plus
覺得無咩問題
其實唔亂裝apps 我就覺得無咩事
10 plus 一出到而家都唔覺有lag
btw 通知個d 我通常只開溝通個d
game/新聞個d 我全部disable
我有預感你咁問得最後多數會奶野 android無ios咁user friendly,對軟件整合都無咁好(例如過機資料同ig story解析度呢啲好多細微野)部野硬件方面一定夠你玩好耐,但碎片化唔係samsung一家可以搞嘅事,高自由度同創新嘅代價係你自己要識set野
感謝各位師兄分享, 咁應該真係等香港公佈預購就衝,希望點都送對buds live.
用左iOS 咁多年,希望今次轉N20u 有個好的體驗
999 usd 嘅lite
唯一唔好處就係今次3年os update咁橋無9系份
android: solid explorer 駁dropbox, OneDrive
呢個真,iphone 穩定的代價係咩都無得搞。
但細微位真係做得好好,同埋售後有心做,呢兩樣係最唔想轉的原因。
但今年都決心試下三叔,眼見an 機咁多野玩,又愈來愈穩定,唔想年年俾apple 喂咩就食咩。

不過其實都打哂底架啦 只係希望唔好一野中部騎呢機,或者整十次都整唔好呢啲事。
我意思係如果我最尾用ipad, 有無啲類似方法, 定係主要都係靠icloud 或cloud storage 做file transfer?

不過諗諗下佢又講到年尾同M$ integrate 得更好, 可能最尾都係買tab s7
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞