木結他求介紹

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
一手呀!諗住NAGA SSJW-26MK 雖然冇咩人討論,但老闆話Fringerstyle 正 ,試上手個樣、音都ok,但玩拍板同彈唱就會變左偏向日系少怪 ,所以仲考慮緊,好貪心想各方面都好sole 同 kepma 就未必諗,其實10k選擇都好似唔多
e20d 之前都有睇過,聲係幾靚,但要成15000
呢個價買eastman 我就不了
聽完呢枝Naga,果然好日系,但我鍾意
Ching 有性趣都買支玩下 但糾結位係彈英文歌、拍板個類就會變埋日系風
youtube 好少demo, 但聲真係幾正
fb問完 冇晒3set裝
散裝要成158
間間都咁貴 搵緊外國買會唔會平啲
咁我都下定決心去馬
如果大家支結他係hardcase ,會唔會特登買個結他袋方便拎出街有得咩上身
會 袋輕好多 又可以揹
小弟未見個呢個牌子唔太熟,建議如果你有興趣就去門市試下先、睇下啲聲係咪真係岩你,最好搵個識彈嘅朋友仔,買個陣記得睇下佢有冇包setup個啲(弦距),我唔熟你個間野啦,其實好多細店都係求其整完就話有setup到,所以最好都係搵返間信譽比較好嘅店舖。

如果係千零蚊嘅,個人比較推薦aNueNue ,或者上面有巴打提過嘅yamaha 呢2個牌子 , 因為不太熟啲價錢,建議都係上去樓上店兜返轉,可能有更多選擇。
連牌子同型號的資料都搵唔到
我個人就無咩信心買喇
平平地買yamaha入門結他仲穩陣
初學者留個靚名
支GS mini已經一個星期了
仲J緊
其實唔介意牌子又識睇係咪真係面單 都冇野既我覺得
最驚標單板但原來夾板姐
最緊要去試過手感同聲都鍾意

有無去做set up
單板夾板就咁睇到分到 全單同面單就真係要聽聲分啦
未做 係買果時簡單幫我較過下
一枝長玩嘅話用幾百去做下體檢啦
Taylor 造功講真唔係太可靠
但GS Mini 係好東西
主要係呢排疫情唔想周圍走住 拎完出去又要放幾日先玩得
又唔可以用酒精紙巾抹
Fender CC-60S點睇
612到手,隻聲真係好岩聽
sole 612 宜家幾錢
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞