木結他求介紹

1001 回覆
17 Like 5 Dislike
自己試下整囉
I don't think that schools and colleges should resume classes amid the pandemic of coronavirus. I don't suggest that school classes should resume during the coronavirus pandemic.
Meanwhile, I don't suggest students should resume school and university classes amidst the outbreak of coronavirus. Students shouldn't go back to school for the time being.
買左幾銀
有得揀梗係買無e版,通常本身內置pickup音質都唔太好。
個千零蚊差額夠買個好既pickup
大家覺得初階嘅結他其實應唔應該落重本做保養?
小弟而家玩緊支3K左右嘅面單,平時都係放幾包竹炭入個袋同間中擺下吸濕大笨象,但覺得成日要買呢啲除濕物品好撚dump本
屋企座向非常潮濕,支野玩左大半年都係feel都越黎越脹,諗緊買個防潮case但養支cheap野好似唔係好值咁...
我知呀就係覺得不如玩到真係換靚野個陣先開始俾多啲錢搞保養...
咁要睇下打算幾時換靚野
保養基本配置要 hardcase+除濕包+濕度計
ever bamboo $100左右/年
計下條數抵唔抵啦
同埋保養得好,放二手都易啲
elixir邊度買平?上網睇通利150一pack
睇咩牌子啦
可能你唔做防潮直頭漲到飛埋橋/爆邊,彈都無得你彈
好啲嘅情況就只係高咗action
去舖買都唔洗$150
最抵係買3pack裝,平均$9x/pack
可以去柏斯睇睇,通利經常缺貨
通利 3pack 裝有咁平咩
如果 Daddario ej16 3pack $140
都叫平左10蚊
小弟都係有支3k 到嘅Mayson, 個時弦距高拎去整,發現有勁多問題,結他側邊膠水痴得唔好有白色野,Fert位搖搖板咁,弦距高,懷疑當初買個間野太垃圾,加上自己冇防潮個肚少脹,整返都貴過3k,所以諗住直接upgrade 支10k 全單俾啲錢搞下保養
係咪會員價嚟㗎 咁平?
見人買結他最開心 Ching 10k 全單諗住買邊枝?一手定二手?
去柏斯望下
半年前先買左pack
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞